Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

ELIZA G din Italia a câștigat trofeul Cerbul de Aur 2019 - VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

ELIZA G din Italia a câștigat Marele Trofeu al Concursului Internațional de Interpretare din cadrul Festivalului Cerbul de Aur 2019. Ea a cântat în concurs melodiile "Altro que favole" și "Creioane colorate" (Feli).

Publicat

pe

ELIZA G (Italia) câștigătoarea Cerbului de Aur 2019
ELIZA G (Italia) câștigătoarea Cerbului de Aur 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La primirea premiului, ELIZA G a fost copleșită de emoții, spunând că e prima oară când câștigă o competiție. Concurenta a muțumit în limba italiană și va duce Trofeul în Italia. Acesta este însoțit și de un premiu în bani - 25.000 Euro. Lista completă a câștigătorilor este disponibilă mai jos.

Seara a debutat cu un moment adaptat din musicalul "We Will Rock You" regizat de Răzvan Mazilu, cu hituri ale trupei Queen. Pe scenă au urcat Loredana, Lucian Ionescu, Mara Captaru, Bianca Popescu şi Vlad Nicolici.

Sesiunile de decernare au fost intercalate cu recitalurile susținute de Corina Chiriac și Viktor Laszlo, seara fiind încheiată cu un concert Ronan Keating. Fostul membru Boyzone a interacționat cu publicul, fiind în temă cu concursul de interpretare, felicitându-i pe tinerii concurenți și pe organizatori. Sosit în Brașov cu un avion privat, el a glumit pe seama aglomerației de pe DN1, la care au fost martori membrii trupei sale de acompaniament.

Cine este ELIZA G

Pe numele ei real Elisa Gaiotto, Eliza G este o cântăreață și compozitoare italiană, care și-a lansat primul single - "Summer lie" -  în anul 2009. A devenit cunoscută în Spania, Elveția, Marea Britanie, Franța, Monte Carlo, Egipt. Următorul single a fost "Love is unbound", iar în 2012 a interpretat "My love is love", piesa nedifuzată a mestrului Giancarlo Bigazzi, la concertul memorial al acestuia din Toscana, împreună cu Andrea Bocelli, Marco Masini, Aleandro Baldi și alți artiști italieni celebri.

Piesa "The way", mixată în studioul lui David Guetta din Paris, a fost bestseller în Europa, cu peste 10.000 de exemplare în pre-sale. Videoclipul oficial a atins peste 2 milioane de vizionări. A urmat "Ladies nite" (2015), o melodie fresh pop, înregistrată cu solistul reggae Lion D.

În 2015, a lansat la Sony Music "Hello, hello", un material în două variante - engleză și spaniolă - cu un remarcabil succes în Spania. În 2016, Eliza G a lansat "Don’t be afraid", iar în anul 2017, "Let me love you" a devenit coloana sonoră a campaniei de mediu pentru proiectul Save Posidonia.

În 2018, Eliza G a prezentat "Ninety", un album cu 10 piese, coveruri ale celor mai populare hit-uri Spice Girls, Backstreet Boys, TLC, Destiny's Child, Cardigans, No Doubt etc, în aranjamente inedite cu pop electronic, bossa nova, samba, rock, reggae și note acustice. Le-a interpretat în avanpremieră în Spania, Italia, Egipt, Elveția și Marea Britanie și apoi a lansat oficial albumul, în aprilie 2019.

La sfârșitul lunii aprilie 2019 ELIZA G a apărut în concursul TV The Voice Italy , ajungând până la semifinale, unde a cântat "Altro che favole", primul ei single în italiană, lansat de Universal Music.

ELIZA G (Italia) câștigătoarea Cerbului de Aur 2019

ELIZA G (Italia) câștigătoarea Cerbului de Aur 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ceilalți laureați ai concursului de interpretare de la Cerbul de Aur 2019 sunt următorii:

Locul I - Sara de Blue (Austria)

Loredana Groza, membru al Juriului și Vasile Șirli, președintele Juriului, i-au decernat Premiul I concurentei din Austria. Sara de Blue a urcat pe prima treaptă a podiumului cu interpretările pieselor "Ce are ea" și "Out of the twilight".

Sara de Blue (Austria) - Locul 3 la Cerbul de Aur 2019 - 24 august

Sara de Blue (Austria) - Locul 3 la Cerbul de Aur 2019 - 24 august │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Locul II - Ralfs Eilands (Letonia)

Ralfs a cântat melodiile "Revelation" și "Apa", ultima stârnind atât zâmbete în piață prin interpretarea sa într-o română afectată, cât și aprecierea pentru adaptarea piesei și calitățile sale vocale. Premiul a fost acordat de Ricky Dandel.

Ralfs a dat dovadă de spontaneitate. Înainte să cânte din nou piesa "Apa", văzând că nu îl ajută nimeni cu florile și statueta Cerbului el le-a așezat pe scenă și a făcut două selfieri în compania lor - un cadru spre scenă, altul spre public.

Ralfs Eilands (Letonia) - Locul 2 la Cerbul de Aur 2019 - 24 august │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Locul III - Monika Marija (Lituania)

Concurenta din Lituania și-a primit premiul din partea celor doi membri ai juriului Viktor Lazlo şi Erminio Sinni. Monika a cântat piesa lui Mihail - "Mă ucide ea" - în prima seară, și hitul "Criminal" cu al doilea prilej.

Monika Marija (Lituania) - Locul 3 la Cerbul de Aur 2019 - 24 august │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Premiul Publicului - Florin Răduță (România)

Florin a interpretat piesele "Dragostea rămâne" și "It's a man's world". Premiul a fost înmânat de primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru.

Premiul special al Presei Acreditate la Festival - Syuzanna Melqonyan (Armenia)

În cele două seri de concurs, Syuzanna a cântat melodiile "Pe aripi de vânt" și "Je suis malade", ultima interpretare fiind primită cu aplauze de spectatorii din Piața Sfatului din Brașov. Premiul i-a fost înmânat de Adrian-Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov, titlul fiind însoțit de suma de 2500 euro.

Syuzanna Melqonyan (Armenia) la Cerbul de Aur 2019 - a doua seara

Syuzanna Melqonyan (Armenia) la Cerbul de Aur 2019 - a doua seara

Cea mai bună interpretare a unei piese românești - Alfie Arcuri (Australia)

Prin acest premiu special, Televiziunea Română și Radio România au apreciat cea mai bună interpretare în limba română realizată de un concurent străin. Venit tocmai din Australia, Alfie a scăpat de accent și a cântat într-o românească curată hitul "Acasă", din repertoriul lui Smiley.

Premiul special i-a fost înmânat de Doina Gradea, Preşedinte-Director General SRTv şi Georgică Severin, Preşedinte-Director General al SRR.

Valoarea totală a premiilor a fost de 55.o00 Euro

Trofeul Cerbul de Aur este însoțit de un premiu în bani în valoare de 25.000 de Euro, locurile I-III fiind de asemenea premiate, după cum urmează: 15.000 Euro - locul I, 10.000 Euro - locul al II-lea și 5.000 Euro pentru locul al III-lea. Premii speciale au fost următoarele: Cea mai bună interpretare a unei piese românești (2.000 Euro), Alegerea Presei Acreditate la Festival (2.500 Euro) și Premiul Publicului (2.500 Euro).

Corina Chiriac - recital emoționant cu bis în pauza publicitară

Dintre toți artiștii invitați în recitaluri, Corina Chiriac s-a bucurat de cea mai caldă primire în Piața Sfatului din Brașov. Artista a cântat mai multe hituri din repertoriul propriu cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la primul show color de televiziune, "Eu sunt Corina!", realizat de Tudor Vornicu şi echipa sa.

Printre hituri și piese adaptate locului și momentului, Corina Chiriac a interpretat și o melodie compusă de Mihai Constantinescu - "Am visat odată". Cu acest cântec, artista a participat la Festivalul Lira Brastislavei din iunie 1976.

Corina Chiriac în recital la Cerbul de Aur 2019 - 24 august

Corina Chiriac în recital la Cerbul de Aur 2019 - 24 august │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pe scenă a fost acompaniată de Big Band-ul Radio, Opera din Brașov, dar și de o coreografie deosebită. Chemată la bis de spectatori, Corina Chiriac a cântat "Mama, doar mama" în timpul pauzei publicitare de la TV. Ceea ce n-au putut vedea telespectatorii a fost un moment plin de emoție, traind intens de majoritatea celor prezenți în piață.

Artista francezo-belgiană Viktor Lazlo a susţinut un micro-recital, pe scenă urcând pentru o piesă violonista Khalil Chahine (16 ani) și chitaristul Analuna Chahine.

Lista celor 12 concurenți de la Cerbul de Aur 2019 și melodiile interpretate

 • Alfie Arcuri - Australia / "To myself" / "Acasă"
 • Anna Odobescu - Republica Moldova / "Un actor grăbit" / "Dreaming"
 • Cynthia Verazie - Cipru / "Listen" / "Cât de frumoasă ești"
 • ELIZA G - Italia / "Altro que favole" / "Creioane colorate"
 • Florin Răduță - România / "Dragostea rămâne" / "It's a man's world"
 • Monika Marija - Lituania / "Mă ucide ea" / "Criminal"
 • Ralfs Eilands - Letonia / "Revelation" / "Apa"
 • Renate Grad - România / "Proud Mary" / "Ploaia și noi"
 • Sara de Blue - Austria / "Ce are ea" / "Out of the twilight"
 • Syuzanna Melqonyan - Armenia / "Pe aripi de vânt" / "Je suis malade"
 • Tamara - Georgia / "De la capăt" / "Chandelier"
 • Veronica Liberati - Italia / "Don't let the sun go down" / "Bună seara, iubite"

Festivalul Cerbul de Aur se va încheia duminică cu un program folcloric în trei părți. Gabi Luncă va urca pe scenă și va cânta în direct după mai mulți ani de la retragerea sa. Loredana şi trupa Agurida vor aduce în prezent imnuri folclorice, iar  acordeonistul Emy Drăgoi va fi un alt invitat special al serii. Programul va reuni peste 100 de artişti.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Ronan Keating și Ioana Ignat au cântat "If Tomorrow Never Comes", primul duet live din istoria celebrului hit

Este pentru prima dată în cei 20 de ani de când a fost lansat hitul "If Tomorrow Never Comes" când Ronan l-a cântat în duet, iar Ioana este vocea care completează această premieră. Găsești mai multe detalii în articol

Publicat

pe

Ronan Keating și Ioana Ignat
Ronan Keating și Ioana Ignat │ FOTO: PR

Ioana Ignat a fost invitata lui Ronan Keating pentru un moment emoționant pe scena festivalului la care a fost prezent artistul irlandez vineri, 19 august 2022. Cei doi cântăreți au interpretat live în fața unui public format din mii de spectatori hitul "If Tomorrow Never Comes", Ronan fiind unul dintre headlinerii festivalului We Love Music Festival din România.

"Este tânără, este minunată, are o voce incredibil de bună, sunt un mare fan și îmi doresc să lucrez cu ea, așa că am invitat-o în seara aceasta alături de mine. Este vorba despre un cântec foarte important pentru mine, pe care nu l-am cântat niciodată în duet", a declarat Ronan Keating despre Ioana Ignat.

Ronan Keating este un cântăreț, compozitor și prezentator de televiziune și radio. A debutat în 1993 alături de Keith Duffy, Michael Graham, Shane Lynch și Stephen Gately, în calitate de co-solist (împreună cu Gately) al grupului irlandez Boyzone. Carieră sa solo a început în 1999 și a înregistrat unsprezece albume. A câștigat atenția la nivel mondial atunci când single-ul său, "When You Say Nothing at All", a fost prezentat în filmul "Notting Hill" și a ajuns pe primul loc în mai multe țări. Ca artist solo, Keating a vândut peste 20 de milioane de discuri în întreaga lume, alături de cele 25 de milioane de discuri cu Boyzone, și în Australia, el este cunoscut ca jurat la All Together Now și The X Factor din 2010 până în 2014 și ca antrenor la The Voice, în 2016.

Din 2017 până în prezent, Ioana Ignat, una dintre cele mai talentate artiste din industria muzicală românească, a depășit bariere și a cucerit topuri muzicale prin melodiile compuse și lansate. Debutul Ioanei înseamnă hitul "Doar pe a ta", piesa anului 2017, care a ajuns pe primul loc în topurile muzicale. Tot în 2017, Ioana compune și lansează "Nu mă uita", ce atinge 96 milioane vizualizări pe YouTube. Un nou no. 1 și peste 58 milioane vizualizări vin pentru Ioana odată cu piesă "În palmă ta".

Anul 2020 o aduce pe Ioana Ignat din nou în primele poziții Trending YouTube cu piesele "Tu nu meriți", "Azi", "O lume întreagă", "Singura greșeală" (împreună cu Florian Rus) și "Sensibil (Nu am somn)".  În 2021, Ioana și-a unit forțele cu trupa VUNK pentru track-ul "Ultimul Anunț" și a colaborat pentru a treia oară cu Edward Sanda pentru single-ul "Dacă tu nu ai fi". În 2022, Ioana a colaborat cu Holograf pentru melodia "Am ales cu sufletul".

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2023 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending