Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tommy Castro concertează în premieră în România, la Brașov Jazz & Blues Festival 2023

Tommy Castro & The Painkillers revin în Europa pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a trupei, dar și pentru lansarea celui mai recent album - "A Bluesman Came To Town". Artiștii vor susține un concert în cadrul Brașov Jazz & Blues Festival, eveniment ce va avea loc în perioada 10-15 august 2023. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Tommy Castro & The Painkillers
Tommy Castro & The Painkillers │ FOTO: Kathleen Harris

De pe 10 și până pe 15 august, toți cei care se găsesc în Brașov - localnici, dar și turiști, sunt invitați să participe la cea de-a XI-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival. Evenimentul din acest an se desfășoară pe parcursul a șase zile, în mai multe spații din Brașov, dar și în două localități din proximitatea orașului de sub Tâmpa.

Cele cinci scene ale festivalului sunt amplasate în Piața Sf. Ioan, Piața Brassai, Parcul Central Nicolae Titulescu (două scene) și Juno Wine Garden. Serile de jam session au loc la Deanes Irish Pub & Grill, iar concertele de gospel la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod.

Programul festivalului este completat cu filme muzicale, documentare biopics la Cinema Astra, dar și filme pentru întreaga familie în zona special amenajată în Parcul Titulescu.

Tommy Castro concertează în premieră absolută în România la Brașov Jazz & Blues Festival 2023

Tommy Castro & The Painkillers (SUA) revin în sfârșit în Europa pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a trupei, dar și pentru lansarea celui mai recent album - "A Bluesman Came To Town”, iar ultima oprire din turneul european va fi la Brașov, pe 10 august.

În întreaga sa carieră, Tommy Castro a câștigat numeroase premii la Blues Music Awards, iar în acest an a fost nominalizat din nou la categoria Artistul Blues - Rock al anului 2023 și a câștigat pentru a patra oară premiul B.B. King Entertainer of the Year!

Alți artiști anunțați la Brașov Jazz & Blues Festival 2023

Sharrie Williams vine la Brașov pe 10 august 2023, când va lansa și cel mai recent album al său - "The World is in Trouble"-  lansat deocamdată doar în variantă digitală, în aprilie 2023.

Antonio Lizana este unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai New Flamenco Jazz. Show-ul live susținut de artistul spaniol este descris ca o călătorie uluitoare de la rădăcinile flamenco-ului la jazz contemporan, îmbogățită de mesajele de optimism din versurile sale.

Rita Marcotulli (Italia), cea mai valoroasă compozitoare şi pianistă de Jazz din Peninsulă, vine pentru prima dată în România, la Brașov, într-un concert alături de acordeonistul Luciano Biondini. Fie că vorbim de jazz, muzică clasică sau cântece tradiționale italiene, muzica lor este plină de umor, melancolie, tandrețe și temperament.

Johnny Rawls (SUA), o legendă a Soul Blues-ului ajunge în premieră la Brasov Jazz & Blues Festival. Are o carieră de peste 50 de ani, este un artist, producător de muzică și compozitor recunoscut la nivel internațional, cu numeroase premii și nominalizări din partea Blues Music Awards.

The BluesBones (Belgia) este considerată una din cele mai bune trupe de blues din Europa, cu hituri nr. 1 în toate topurile de gen din SUA și Marea Britanie. Muzica sa este un amestec de blues și rock clasic adus în contemporaneitate, care vine cu o voce puternică, riff-uri dinamice de chitară și o rezonanță deosebită a orgii Hammond.

Lucy Woodward (SUA) se va alătura trioului european Soundsville (Italia/Germania) pentru o ultimă seară de festival cu totul aparte. O voce de muzică soul extrem de versatilă, o artistă energică și care livrează în același timp o interpretare magistrală, pe aceeași scenă alături de Alberto Marsico (orgă), Lars Kutschke (chitară) și Luca Guarino (baterie).

Alabama Mike este un artist de blues în stil Chicago, iar muzica sa, considerată revigorant de relevantă pentru secolul XX, amintește de un tânăr BB King sau Buddy Guy, dar şi de Elmore James și Little Johnny Taylor. Interpret cu o voce expresivă și versatilă, Alabama Mike este capabil să treacă de la blues acustic la cel mai clasic Soul-Blues, iar prezența sa pe scena festivalului de la Brașov este o oportunitate pentru public de a descoperi un artist major, ale cărui prestații live se ridică la înălțimea talentului său de compozitor, adânc înfipt în sonoritățile contemporane.

Concerte în Piața Brassai

Pe scena din Piața Brassai vor concerta artiști cunoscuți din România. De la Nicu Patoi la Florin Giuglea sau de la JazzyBIT la Berti Barbera, iată doar câteva nume sonore care vor urca pe scena din zona După Ziduri din Brașov. Este de remarcat concertul în premieră în România a trupei berlineze Move 78, al cărui sound distinct e construit ca mix între improvizaţie de jazz şi hip-hop pre-programat.

Intrarea la concertele din Piața Brassai este gratuită.

Alte activități la Brașov Jazz & Blues Festival 2023

Pe scena principală din Parcul Central Nicolae Titulescu vor avea loc ateliere muzicale realizate de Academia de muzică Soundbox, iar seara publicul se va delecta cu concertele brașovenilor de la The Teachers, Dalma & The Fliptones, Fusion Core sau Fernet Blues Company.

Tot în Parcul Titulescu, Scena Feel Good powered by Majorel aduce distracția în rândul tinerilor, cu Vinyl, Rum, Tapas & Wine sau pe brașovenii de la UNUM.

Serile de vară din cadrul festivalului sunt mai plăcute în grădină la JUNO, unde revin Anamaria Galea și Soul Serenade. În premieră la festival ajunge pe scena de la JUNO și Aleka & Chris Guilfoyle Duo (România/Irlanda).

În zilele de 14 și 15 august, muzica Gospel ajunge și în acest an la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod, alături de Sharrie Williams, The Princess of Gospel Rockin' Blues.

Prețuri bilete Brașov Jazz & Blues Festival 2023

Bilete se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 20 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm sa accesezi agenda InfoMusic.

Comentează

Trending