Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Videoclipul lui Silent Strike "Control" este nominalizat la Berlin Music Video Awards 2019

Silent Strike, unul dintre cei mai de succes compozitori de muzică electronică din România a fost nominalizat la premiile Berlin Music Video Awards. E cu atât mai impresionant faptul că nominalizarea vine pentru un clip lansat cu doar câteva zile în urmă, "Control". Puteţi urmări clipul în cadrul articolului.

Publicat

pe

Silent Strike foto profil 2019
Silent Strike foto profil 2019 │ FOTO: Silent Strike www.facebook.com

Artistul român a lansat pe 2 aprilie 2019 videoclipul piesei "Control", produsă împreună cu EM44 (Emanuela Alexa, solistă din Timişoara). Track-ul combină o voce angelică ce aminteşte de Bjork sau alte artiste nordice, cu un beat electronic oscilant. Alternează între foarte intens, aproape techno şi hipnotic/chillout. Videoclipul spune povestea unui dealer de droguri, prezentând atât aspectul glam, cât şi cel negativ al acestui stil de viaţă.

Consumatorii de narcotice, uneori de vârste fragede apar în clip, dezumanizaţi şi cu un singur scop. Dealerul pare un personaj prins între viaţă şi moarte, cu o privire de "dead behind the eyes". Se plimbă cu maşina decapotabilă prin Los Angeles şi furnizează plăcere şi câte puţin din moartea albă plătitorilor. Nu este "Requiem for a Dream", dar nici foarte departe. Clipul are un rafinament aparte şi un sentiment de crud şi veritabil care emană din fiecare cadru sacadat şi glitch-uit.

Sumedenia de cadre cu care suntem bombarbati ne lasă cu o anumită greutate la final, ca şi cum am văzut un film intens şi provocator, mult mai lung decât acest clip. Materialul video a fost filmat în Los Angeles şi regizat, dar şi editat de către Florina Tiz. Nominalizarea la Berlin Music Video Awards 2019 vine în categoria de "Best Editor".

Printre nominalizaţi se află şi aceşti artişti:

  • Current value - That smile
  • MK - Back and Forth
  • Juicy - See Me Now
  • Chase & Status - Retreat
  • Prospa - Prayer
  • Plan B - Wait so Long
  • Chloe X Halle - The Kids are Allright
  • Josnan - Un Zder, Un The

Berlin Music Video Awards are loc între 29 mai şi 1 iunie 2019 la Berlin. Silent Strike, pe numele său real Ioan Titu a câştigat recent premiul pentru muzică de film, în cadrul Grimme Preis, pentru coloana sonoră compusă pentru serialul HBO "Hackerville". Artistul este născut în 1982 şi a realizat coloane sonore pentru filme şi seriale, lansând şi 5 albume proprii.

A colaborat cu artişti precum Alexandrina, Deliric, Kazi Ploae, Subarcapaţi, DJ Vasile şi mulţi alţii. A mixat în deschiderea concertelor Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Veneţian Snares, DJ Food şi Robot Koch.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Lucia a colaborat cu Silent Strike pentru piesa "Habar n-ai tu" - AUDIO

Lucia și Silent Strike și-au unit forțele și au lansat "Habar n-ai tu", o reinterpretare a celebrei piese din 1938. Varianta muzicală a celor doi artiști este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu
Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu │ FOTO: captură YouTube / Silent Strike

Versurile pline de dragoste și dor au căpătat o nouă dimensiune odată cu adaptarea Lucia feat. Silent Strike. Melodia originală a fost compusă în 1938 de Ion Vasilescu și Eugen Mirea, iar una dintre cele mai cunoscute voci care a interpretat-o a fost Maria Tănase.

Acum, Lucia și Silent Strike i-au conferit piesei "Habar n-ai tu" o doză de modernitate. Astfel, și generațiile mai tinere pot lua contact cu o parte din istoria muzicii românești.

"De la născarea ei în 1938 <<Habar n-ai tu>> s-a plimbat pe la Maria Tănase, Mia Braia, Mihaela Mihai, și a ajuns aproape un secol mai târziu pe mâinile mele și ale lui Silent Strike", a transmis Lucia.

Lucia a debutat în 2012 cu single-ul "Silence", acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și fani în toată lumea. Până acum a lansat 3 materiale de studio: albumele Silence (2015) și Samsara (2018) și EP-ul IMMERSIA (2021).

Prefigurat de single-urile "Who", "Rogue" și "Simple", IMMERSIA explorează un sound indie/ art pop modern. Fiind un material muzical născut în perioada pandemiei, IMMERSIA a avut parte de o lansare neconvențională: un concert live filmat în mijlocul pădurii din Parcul Național Comana, înregistrat, mixat și masterizat special pentru audiția în căști, pentru o experiență audio 360 imersivă.

Silent Strike, pe numele său real Ioan Titu, a realizat coloane sonore pentru filme şi seriale, lansând şi numeroase albume proprii. A colaborat cu artişti precum Alexandrina, Deliric, Kazi Ploae, Subarcapaţi, DJ Vasile şi mulţi alţii. A mixat în deschiderea concertelor Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Veneţian Snares, DJ Food şi Robot Koch.

AUDIO: Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu

Citește în continuare

Trending