Urmărește-ne în Social Media

Deliric x Silent Strike – Ceata

Deliric îşi continuă parteneriatul productiv cu Silent Strike, prin lansarea piesei "Ceata". Melodia a primit un videoclip care îmbină umorul, pesimismul, decorurile SF şi satira. Îl puteţi viziona mai jos.

"Ceata" are un clip regizat de Renato Solca, cel care s-a ocupat şi de videoclipul "Independent" al aceloraşi artişti. Versurile îi aparţin lui Deliric, muzica lui Silent Strike, iar de cinematografie s-a ocupat Craig Lees. Este probabil clipul românesc cu cea mai bună aplicare de green screen văzută de mine în ultima vreme.

Totul începe cu Deliric fiind amuzant, ironic şi intrând pe flow imediat după o serie de poante. Cu tricou PORC în dotare şi boasting-ul clasic de rapper, Deliric are un clip plin de glitch-uri şi se metamorfozează într-o fantomă digitală. Între panouri solare şi un univers post apocaliptic artistul apare montând o instalaţie SF ce ar putea aparţine la fel de bine de un film "Terminator".

A doua parte a clipului se petrece în studioul de filmări, cu green screen-ul la vedere şi cu Deliric filmându-se cu telefonul şi introducându-ne în culise.

Deliric, pe numele său real Răzvan Eremia începea colaborarea cu DOC, Vlad Dobrescu, DJ Paul, Carbon şi Cedryk spre finalul anilor 90. În 1999 Deliric fonda celebra trupa hip hop CTC, urmând colaborări cu nume celebre precum Da Hood sau RACLA.

Silent Strike este un compozitor de muzică electronică şi de film, având o pasiune pentru sintetizatoarele şi aparatele de sampling clasice. A colaborat cu nume din toate registrele muzicii, de la Ada Milea la Alexandrina şi de la CTC la Specii şi Subcarpaţi. De asemenea a mixat în deschiderea celor de la Bonobo sau Faithless.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Lucia a colaborat cu Silent Strike pentru piesa "Habar n-ai tu" - AUDIO

Lucia și Silent Strike și-au unit forțele și au lansat "Habar n-ai tu", o reinterpretare a celebrei piese din 1938. Varianta muzicală a celor doi artiști este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu
Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu │ FOTO: captură YouTube / Silent Strike

Versurile pline de dragoste și dor au căpătat o nouă dimensiune odată cu adaptarea Lucia feat. Silent Strike. Melodia originală a fost compusă în 1938 de Ion Vasilescu și Eugen Mirea, iar una dintre cele mai cunoscute voci care a interpretat-o a fost Maria Tănase.

Acum, Lucia și Silent Strike i-au conferit piesei "Habar n-ai tu" o doză de modernitate. Astfel, și generațiile mai tinere pot lua contact cu o parte din istoria muzicii românești.

"De la născarea ei în 1938 <<Habar n-ai tu>> s-a plimbat pe la Maria Tănase, Mia Braia, Mihaela Mihai, și a ajuns aproape un secol mai târziu pe mâinile mele și ale lui Silent Strike", a transmis Lucia.

Lucia a debutat în 2012 cu single-ul "Silence", acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și fani în toată lumea. Până acum a lansat 3 materiale de studio: albumele Silence (2015) și Samsara (2018) și EP-ul IMMERSIA (2021).

Prefigurat de single-urile "Who", "Rogue" și "Simple", IMMERSIA explorează un sound indie/ art pop modern. Fiind un material muzical născut în perioada pandemiei, IMMERSIA a avut parte de o lansare neconvențională: un concert live filmat în mijlocul pădurii din Parcul Național Comana, înregistrat, mixat și masterizat special pentru audiția în căști, pentru o experiență audio 360 imersivă.

Silent Strike, pe numele său real Ioan Titu, a realizat coloane sonore pentru filme şi seriale, lansând şi numeroase albume proprii. A colaborat cu artişti precum Alexandrina, Deliric, Kazi Ploae, Subarcapaţi, DJ Vasile şi mulţi alţii. A mixat în deschiderea concertelor Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Veneţian Snares, DJ Food şi Robot Koch.

AUDIO: Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2