Urmărește-ne în Social Media

Deliric X Silent Strike - Am Visat Că Schimbăm Lumea

Deliric şi Silent Strike continuă să lanseze hituri cu mesaj social, creând peisaje sonice unice în muzica românească. Artiştii ne propun un nou single, intitulat "Am Visat Că Schimbăm Lumea", care primeşte un videoclip alb-negru minimalist. Îl puteţi viziona în articol.

Deliric şi Silent Strike şi-au anunţat noul album încă din primăvară, iar promovarea sa a debutat cu single-ul "Zâmbim Fals" la începutul lunii iulie. Tot atunci artiştii au lansat o campanie specială pe Facebook, care îţi permitea să pui un avatar cu acel zâmbet deformat şi fals dacă te regăseai în mesajul piesei. Noul LP se numeşte "Deliric X Silent Strike II" şi va debuta pe 28 septembrie, cu un concert special la Arenele Romane.

"Am Visat Că Schimbăm Lumea" este al doilea single de pe disc, cu un instrumental electronic care dă senzaţia de peisaj sonic de film thriller sau horror. Silent Strike este de altfel cunoscut şi premiat pentru acele soundscapes pe care le inventează, deseori cu ajutorul uneltelor de producţie analogice. Videoclipul asociat noii piese este regizat de către iRonic Distors, după un concept de TheSimt.art. DoP a fost Radu Ştefan Fulga.

Rezultatul este o piesă de artă abstractă în care Deliric se dedublează şi se clonează într-o armată de ego-uri care sunt într-o luptă continuă. Silent Strike priveşte din spatele unei prelate din plastic, lângă dispozitivele de mixaj, absent din această "Cină cea de Taină" a la Tim Burton. În 2019 l-am auzit pentru prima oară pe Deliric colaborând cu Carla's Dreams pe piesa "Dependent", în vreme ce în 2018 Deliric şi Silent Strike au lansat apreciata piesă "Ceaţa".

Silent Strike are la activ numeroase colaborări, inclusiv cu Ada Milea, Alexandrina, Subcarpaţi, C.T.C, Specii sau Kazi Ploae. A deschis concertele unor artişti apreciaţi precum Faithless sau Bonobo.

Deliric, pe numele real Răzvan Eremia a început să aprecieze rap-ul în copilarie. La 15 ani i-a întâlnit pe DOC, Vlad Dobrescu, DJ Paul, Nwanda, Cedry2k și Carbon, împreună formând grupul Facem Records. După doi ani, în 1999, Deliric formează grupul CTC – Controlul Tehnic de Calitate. Apoi în 2002 sosea primul material discografic CTC. Sub pseudonimul Deliric 1 au fost lansate albumele ”Inspecția Tehnică Periodică” (2011) și ”Delicatese” (2013).

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Lucia a colaborat cu Silent Strike pentru piesa "Habar n-ai tu" - AUDIO

Lucia și Silent Strike și-au unit forțele și au lansat "Habar n-ai tu", o reinterpretare a celebrei piese din 1938. Varianta muzicală a celor doi artiști este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu
Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu │ FOTO: captură YouTube / Silent Strike

Versurile pline de dragoste și dor au căpătat o nouă dimensiune odată cu adaptarea Lucia feat. Silent Strike. Melodia originală a fost compusă în 1938 de Ion Vasilescu și Eugen Mirea, iar una dintre cele mai cunoscute voci care a interpretat-o a fost Maria Tănase.

Acum, Lucia și Silent Strike i-au conferit piesei "Habar n-ai tu" o doză de modernitate. Astfel, și generațiile mai tinere pot lua contact cu o parte din istoria muzicii românești.

"De la născarea ei în 1938 <<Habar n-ai tu>> s-a plimbat pe la Maria Tănase, Mia Braia, Mihaela Mihai, și a ajuns aproape un secol mai târziu pe mâinile mele și ale lui Silent Strike", a transmis Lucia.

Lucia a debutat în 2012 cu single-ul "Silence", acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și fani în toată lumea. Până acum a lansat 3 materiale de studio: albumele Silence (2015) și Samsara (2018) și EP-ul IMMERSIA (2021).

Prefigurat de single-urile "Who", "Rogue" și "Simple", IMMERSIA explorează un sound indie/ art pop modern. Fiind un material muzical născut în perioada pandemiei, IMMERSIA a avut parte de o lansare neconvențională: un concert live filmat în mijlocul pădurii din Parcul Național Comana, înregistrat, mixat și masterizat special pentru audiția în căști, pentru o experiență audio 360 imersivă.

Silent Strike, pe numele său real Ioan Titu, a realizat coloane sonore pentru filme şi seriale, lansând şi numeroase albume proprii. A colaborat cu artişti precum Alexandrina, Deliric, Kazi Ploae, Subarcapaţi, DJ Vasile şi mulţi alţii. A mixat în deschiderea concertelor Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Veneţian Snares, DJ Food şi Robot Koch.

AUDIO: Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu

Citește în continuare