Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Ce vrea familia de la albumul post-mortem al lui Avicii, "Tim" - VIDEO

La un an după moartea neașteptată a DJ-ului suedez Avicii, familia anunță că albumul la care lucra în acea perioadă este gata și va fi lansat. Adus ca un ultim omagiu artistului, albumul se va intitula simplu "Tim". Încasările de pe urma albumului vor fi donate către organizații care se ocupă de prevenția suicidului.
Avicii in the studio 2018

Avicii in the studio 2018

Unul dintre cei mai populari DJ de pe scena EDM, Avicii, a iubit muzica încă din adolescență, începând să facă remixuri de la 16 ani și să le posteze pe forumuri de muzică electronică. Lansarea către celebritate a venit în 2011 cu piesa "Levels", primul său succes, iar primul album, "True" din 2013 a ajuns rapid în vârful topurilor internaționale. De aici cariera sa muzicală a crescut constant, urmând al doilea album în 2015 numit "Stories" și un ultim EP în 2017 - Avīci (01) care fusese gândit ca prima parte dintr-o serie de trei EP-uri.

Moartea lui Avicii, pe numele său Tim Bergling, din aprilie 2018 a venit ca o surpriză pentru toată lumea. Deși artistul se oprise din a mai face turnee pentru că dorea să aibă mai multă grijă de sănătatea sa, în 2017 s-a întors în studio pentru a compune. A declarat fanilor că știa că acesta era motivul pentru care el trăiește și lucrul pe care îl iubește cel mai mult - să compună muzică. În aceste gânduri a fost scris acest al treilea album Avicii, care fusese declarat de artist ca cel mai bun album al său.

Noul album va conține 16 piese și vocea lui Chris Martin

Părinții lui Tim și-au dat acordul pentru încheierea albumului post-mortem și lansarea lui la un an după moartea lui Tim, spunând ca își doresc ca muzica lui să ajungă la fani. Producătorul și restul echipei care a lucrat la finalizarea albumului declară că au făcut tot ce au știut mai bine pentru a finaliza piesele și albumul așa cum știau că i-ar fi plăcut lui Tim.

Albumul se va intitula simplu "Tim", va conține 16 piese iar printre vocile colaboratoare se află Chris Martin de la Coldplay și Aloe Blacc, vocea piesei "Wake Me Up".

Familia DJ-ului a declarat de asemenea înființarea unei fundații cu numele său, "Tim Bergling Foundation", care va susține organizațiile care se ocupă de sănătate mintală și prevenția suicidului. Fondurile încasate de pe urma albumului vor merge către această fundație.

Iată, pe scurt, povestea albumului "Tim":

Citește mai multe despre Avicii
Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lora vorbește "Despre Demoni şi Iertare": "Este despre toată presiunea pe care am pus-o pe mine din dorinţa de a fi un om perfect"

Lora a lansat cel de-al doilea album de studio din carieră, un material izvorât din momente de introspecție, reproș, conștientizare...

Închide