Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Shakira va primi un premiu special și va cânta live la MTV VMAs 2023

Shakira va face istorie la MTV Video Music Awards 2023, devenind primul artist sud-american care primește premiul Video Vanguard Award. Mai mult, cântăreața va susține și o reprezentație live. Evenimentul va avea loc pe 12 septembrie la Arena Prudential Center din Newark.

Publicat

pe

Shakira - Don't Wait Up
Shakira - Don't Wait Up │ FOTO: Captură YouTube

Superstarul de origine columbiană va deveni a doua artistă latino care primește Video Vanguard Award. Jennifer Lopez, care s-a născut în Bronx din părinți portoricani, a primit trofeul în urmă cu cinci ani. Femeile au dominat cu desăvârșire această categorie în ultimii ani: Rihanna (2016), P!nk (2017), Jennifer Lopez (2018), Missy Elliott (2019) și Nicki Minaj (2022). Nu a existat niciun beneficiar în 2020 și 2021. Ultimul bărbat care a câștigat premiul a fost Kanye West în 2015.

Mai mult, Shakira va cânta live la VMAs pentru prima dată în 17 ani, ca parte a unei tradiții a acestui premiu. Câștigătorul trofeului va susține un recital extins, de obicei un amestec de hituri din cariera sa.

Pe lângă premiul special, Shakira este nominalizată la patru categorii pentru ediția din acest an a MTV VMAs: "Artist of the year", "Best Latin" și "Best collaboration" pentru piesa "TQG" si încă o dată la "Best Latin" pentru piesa "Acróstico".

De-a lungul carierei sale, Shakira a câștigat de patru ori MTV VMAs Award: în 2000, 2002, 2006 și 2007. Cea mai recentă interpretare live a artistei la decernarea acestor premii a fost în 2006, când a făcut echipă cu Jean pentru "Hips Don’t Lie".

Video Vanguard Award, care este acordat unui artist pentru contribuțiile sale remarcabile și impactul asupra videoclipului muzical și a culturii pop, a ajuns să rivalizeze cu premiul "Videoclipul anului", ca fiind cel mai așteptat trofeu al serii.

Anul acesta la MTV VMAs, Taylor Swift, Doja Cat și SZA se află în topul nominalizările cu opt, respectiv șase nominalizări. Kim Petras, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Olivia Rodrigo și Sam Smith au primit câte cinci nominalizări. În ceea ce privește momentele live muzicale, Maneskin, Demi Lovato, Karol G și Stray Kids sunt primii artiști confirmați ca performeri.

Trending