Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Dora Gaitanovici și Pinholes cântă în deschiderea concertului byron de la Arenele Romane

byron urmează să prezinte albumul "Efemeride" în cadrul unui concert la Arenele Romane, programat pentru 18 noiembrie. Trupa va fi susținută în deschidere de Dora Gaitanovici și Pinholes. Găsești în articol mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Copertă album "Efemeride" - byron
Copertă album "Efemeride" - byron │ FOTO: byron

Pe 6 octombrie, byron a lansat "Efemeride", cel de-al optulea album din carieră. Materialul va putea fi auzit live la Arenele Romane, într-un concert plin de surprize și invitați. Printre aceștia se numără Dora Gaitanovici și Pinholes, artiști ce vor cânta în deschidere.

Pinholes s-a format în 2011, iar albumul de debut "Zmei" a apărut în 2013. Piese precum "Avem un Loc" sau "Poza" au adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Începând cu 2014 Pinholes a devenit o constantă în circuitul cluburilor, pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind în același timp cel de-al doilea album. La începutul lui 2015 a fost lansat "Era Pietrelor Neșlefuite", titlul fiind inspirat de poezia "La Lecție" a lui Marin Sorescu.

Obsedați de metafore și asumați dramatici, Pinholes caută să găsească mijlocul între alternative rock, post rock, post punk și Alexandru Andrieș, Marin Sorescu și Negură Bunget. Pinholes înseamnă Vlad Ivanov (voce/chitară), Andrei Gheo (chitară/pian), Vlad Vârtosu (voce/chitară), Robert Moțoc (tobe), Sergiu Ivanov (bas).

Dora Gaitanovici este una dintre cele mai talentate tinere artiste din peisajul muzical românesc și are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Ea studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. Primele piese lansate oficial au fost "El nu ma vrea", "Colț de lună" sau "Eu te las".

Recent, artista a lansat "Descântec", un album conceptual, în care prezintă dualitatea, fiecare piesă având un corespondent. Astfel, sunt prezentate piesele "Ana" și "Manole", "Făt-Frumos" și "Cosânzeana", "Soarele" și "Luna", "Miorița" și "Moldoveanu".

Despre albumul "Efemeride"

"Efemeride" este compus din 10 piese ce poartă ascultătorii printr-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

În tracklist se regăsesc cea mai lungă piesă a trupei, "În infern", care însumează aproape 11 minute, o piesă despre meditație pe sound de rock alternativ, "Cine sunt eu să mă opun", dar și o experimentală de hard rock - "Monstrul de sub pat".

Prețuri bilete concert byron la Arenele Romane

  • Biletele se găsesc online, la prețul de 135 de lei. Pentru mai multe detalii despre concert și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Află programul și regulile de acces pentru concertul byron de la Arenele Romane

byron prezintă mâine, 18 noiembrie, albumul "Efemeride" în cadrul unui concert ce are loc la Arenele Romane. Te invităm să afli programul, regulile de acces și alte informații utile în cazul în care vei participa la eveniment.

Publicat

pe

Trupa byron
Trupa byron │ FOTO: Cristina Oltean

La începutul lunii octombrie, byron a lansat "Efemeride", cel de-al optulea album din carieră. Materialul va putea fi auzit live la Arenele Romane, într-un concert plin de surprize și invitați. Printre aceștia se numără Dora Gaitanovici și Pinholes, artiști ce vor cânta în deschidere.

Program concert byron la Arenele Romane

  • 19:00 - Acces
  • 20:00 - Dora Gaitanovici
  • 21:00 - Pinholes
  • 22:15 - byron

Reguli de acces:

  • Concertele au loc în cort încălzit. În interiorul cortului, fumatul este strict interzis. Se fumează doar în locurile special amenajate!
  • Accesul publicului se va face pe la portile de jos din parc ale Arenelor Romane.
  • La accesul în perimetrul evenimentului toți participanții vor fi percheziționați de către agenți de securitate. Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.
  • Spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.
  • Este interzisă vânzarea sau cumpărarea invitațiilor și vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreț.
  • Organizatorii își rezerva dreptul de a interzice intrarea la concert a persoanelor care vor fi depistate că desfășoară astfel de activități și de a confisca invitațiile, respectiv biletele, aflate în posesia acestora. Se recomandă achiziționarea biletelor doar din punctele de vânzare autorizate.

Acces copii și persoane cu dezabilități

  • Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit, însoțiți de minim un părinte sau tutore legal posesori de bilet.
  • Accesul persoanelor cu dizabilități este gratuit împreună cu însoțitorul legal în baza documentelor doveditoare.

Este INTERZIS accesul cu:

  • În perimetrul Arenelor Romane este interzis accesul cu: umbrele (în caz de ploaie să veniți cu pelerine), sticle, conserve, caserole sau alte vase de stocare pentru mâncare sau băuturi; artificii, arme, cuțite sau orice ale obiecte contondente; parfumuri, deodorante, în orice cantitate sau ambalaj; mâncare sau băuturi de orice fel; obiecte cu laser (de ex. pointere, brichete cu laser); rucsacuri și bagaje voluminoase; încălțăminte sau bagaje care prezintă elemente dure, ce ar putea pune în pericol sănătatea participanților în cazul în care, din accident, ar veni în contact cu ele; animale de companie; medicamente (persoanele cu probleme medicale trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la eveniment cu medicamentele necesare)

Prețuri bilete concert byron la Arenele Romane

  • Biletele se găsesc online la prețul de 135 de lei. Vor fi disponibile bilete și la intrare la prețul de 150 de lei. Plata se va putea face atât cash, cât și cu cardul.
Citește în continuare

Albume noi

byron a lansat albumul "Efemeride" - TRACKLIST

După un an și jumătate de la primul single extras de pe cel de-al optulea material discografic, trupa byron a lansat astăzi, 6 octombrie, albumul "Efemeride". Te invităm să afli mai multe despre acest disc.

Publicat

pe

Copertă album "Efemeride" - byron
Copertă album "Efemeride" - byron │ FOTO: byron

"Efemeride" înseamnă 10 piese ce poartă ascultătorii printr-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

În tracklist se regăsesc cea mai lungă piesă a trupei, "În infern", care însumează aproape 11 minute, o piesă despre meditație pe sound de rock alternativ, "Cine sunt eu să mă opun", dar și o experimentală de hard rock - "Monstrul de sub pat".

Coperta albumului ilustrează un fragment din chipul unei regine egiptene care este acum expusă de Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

"Statueta de pe copertă nu e o imagine creată de AI, așa cum ar putea crede cineva în epoca asta în care distingem din ce în ce mai greu imaginile create de roboței ghiduși de fotografiile reale. Contrastul dintre frumusețea reginei și violența spărturii statuetei e dureros ca un wake-up call și ni s-a părut perfect pentru coperta unui album care vorbește despre efemeritate", a declarat Dan Byron, solistul trupei.

Albumul este disponibil pe toate rețelele de streaming și pe CD. Începând cu 6 noiembrie, albumul va fi disponibil și pe vinil, cu precomenzi deja în desfășurare.

Pe 5 octombrie, trupa a plecat într-un turneu național de promovare care va trece prin aproape 20 de orașe din România. La București se opresc pe 18 noiembrie, la Arenele Romane, la unul din cele mai mari show-uri ale lor din acest an.

TRACKLIST "Efemeride" - byron:

  1. Cine sunt eu să mă opun?
  2. Monstrul de sub pat
  3. FMR
  4. Fericiți mereu
  5. Cadou
  6. Prea târziu
  7. Încurcături
  8. Memento
  9. Oricât ai vrea să fii mai mult
  10. În infern
Citește în continuare

rock

byron scoate la lumină "Efemeride", un album nou, "filosofând pe marginea propriei existențe" - INTERVIU

Dan Byron ne-a povestit mai multe despre "Efemeride", cel de-al optulea album din discografia formației byron. Materialul este o colecție de conversații pe care nu le purtăm, o privire directă în ochii omului din oglindă. Te invităm să citești interviul în articol.

Publicat

pe

Trupa byron
Trupa byron │ FOTO: Cristina Oltean

Pe parcursul celor 10 piese, byron te poartă într-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor recurente, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

"Efemeride" este compus în limba română și îi are pe Dan Byron la voce, chitară și flaut, Dan Georgescu la chitară, Sergiu "6" Mitrofan la pian și clape, László Demeter la bas și Andrei Ilie la tobe. Albumul este înregistrat și mixat la studioul Unda Recording din București de Dan Georgescu și masterizat de Cristian Varga la MASTERvargas.

"Efemeride" va beneficia de un turneu național de promovare, în orașe precum:

byron cântă rock cu influențe diverse, s-a înființat în 2006 și a lansat de atunci șapte albume de studio și trei DVD-uri live. Muzicienii sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori, cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni, au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România.

InfoMusic: "Efemeride" este un album despre ultimii voștri doi-trei ani, material ce înglobează gânduri, trăiri, frici și anxietăți. Cum ai pornit în această "călătorie" muzicală și cum simți că ești acum, că s-a încheiat?

Dan Byron: Am început să scriu pentru "Efemeride" dinainte de pandemie, încercând să-mi îmblânzesc anxietățile, transformându-le în cântece, iar după primul lockdown am continuat să adun material nou, filosofând pe marginea propriei existențe. Ironic, îmi doresc de niște ani să scriu ceva mai vesel, mai apropiat de omul care sunt în viața de zi cu zi.

InfoMusic: "Efemeride" este cel de-al optulea album din cariera trupei byron. Cum vezi acest material, ești mulțumit de această nouă reușită în discografie?

Dan Byron: Pentru mine este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată. Probabil am sentimentul ăsta și pentru că e încă proaspăt, dar nu-mi amintesc să fi simțit așa în privința celorlalte de până acum.

InfoMusic: Care a fost prima piesă scrisă pentru "Efemeride” și ce rol a jucat ea în imaginea completă a albumului?

Dan Byron: Prima a fost "În infern", piesa care încheie albumul. Nici nu mai știu câte variante de schițe am schimbat între noi, câte repetiții am făcut încercând să-i dăm o formă. Nu cred că am lucrat niciodată atât de mult la o singură piesă, dar n-a fost degeaba. Albumul ăsta are un mare aftertaste datorită ei.

InfoMusic: Povestește-mi puțin despre titlul materialului.

Dan Byron: Cred că se autoexplică, ținând cont de tematică.

InfoMusic: De-a lungul carierei, ați lansat piese atât în limba română, cât și în engleză. În ce limbă îți este mai ușor să compui și crezi că mesajul unei melodii este transmis diferit în funcție limba aleasă?

Dan Byron: Evident mi-e mai ușor în română, că-i înțeleg în parte subtilitățile și pot face tot felul de acrobații. Engleza sună cumva mai firesc pe rock, că doar e limba lui maternă. Dar amândouă au avantaje și dezavantaje, apropos de scriitură - spre exemplu engleza are cuvinte mai scurte, iar româna e mai bogată în rime. Mesajul se înțelege mai bine în română dacă te adresezi românilor și în engleză dacă visezi să te adresezi și altora. Riscul însă e să faci tot felul de gafe lingvistice fără măcar să te prinzi.

InfoMusic: "Efemeride" beneficiază de un turneu de promovare, cu evenimente în mai multe orașe din țară. Care ar putea fi provocările aduse de un turneu muzical?

Dan Byron: Provocarea principală e mai mereu oboseala. În fiecare zi trebuie să te prezinți la fel de plin de energie și cu același entuziasm. În ultimii ani eu sunt de obicei primul care părăsește incinta. S-au dus vremurile în care stăteam la povești până spre dimineață. Bătrânețile, taică…

InfoMusic: Cum arată playlistul tău atunci când călătorești dintr-un oraș în altul?

Dan Byron: De obicei încerc să ascult albume pe care nu le-am ascultat încă. Câteodată îmi iese. Altădată așa adorm…

InfoMusic: Inteligența artificială ocupă din ce în ce mai mult teren în numeroase domenii artistice, inclusiv muzică. Care crezi că sunt avantajele și dezavantajele utilizării acestei tehnologii?

Dan Byron: Nu știu dacă putem să ne dăm seama acum. Mai vorbim peste un an, doi. Deocamdată roboțeii ăștia învață, sunt copii. Ce-i drept au cam răscolit imaginația întregii planete. Probabil ne-am uitat la prea multe SF-uri și ne așteptăm să înceapă un scenariu din ăla apocaliptic.

InfoMusic: Ce efecte terapeutice a avut muzica pentru tine?

Dan Byron: Ca să-ți răspund la întrebarea asta probabil ar trebui să mă opresc o vreme din cântat și să-mi dau seama ce-i diferit. N-am să fac asta pentru că sunt dependent, iar pentru drogul numit muzică nu s-a inventat metadona.

InfoMusic: Mi-ar plăcea să încheiem acest interviu într-un mod ludic, astfel că îți propun trei situații și tu îmi spui ce piese crezi că s-ar potrivi pentru ele: O călătorie cu trenul într-o Scoție tomnatică / O drumeție pe Machu Picchu / O coadă prea lungă la Mega Image.

Dan Byron: N-am fost niciodată în Scoția, dar am văzut-o în filme. Îmi închipui că "Merrie Land" de la The Good, The Bad & The Queen ar putea fi o idee bună.
Nici acolo n-am fost. Să zicem Susana Baca - "La Herida Oscura".
Cred că dacă am asculta Philip Glass - "Evening Song" am putea-o interpreta cu totul altfel.

Citește în continuare

Trending