Urmărește-ne în Social Media

Editors - Karma Climb

Editors a lansat piesa "Karma Climb", extrasă de pe viitorul album al trupei, "EBM". Melodia beneficiază de un videoclip disponibil în articol. Te invităm să îl urmărești.

Piesa "Karma Climb" vine după anteriorul "Heart Attack", cântec lansat la sfârșitul lunii aprilie. Melodia le este prezentată fanilor împreună cu un videoclip regizat de Brothers Lockey, aka Hand Held Cine Club.

Atât "Heart Attack", cât și "Karma Climb" se vor găsi pe "EBM", al șaptelea album din cariera trupei Editors. Materialul va fi lansat pe 23 septembrie. Mai mult, "EBM" marchează primul album Editors cu noul membru cu normă întreagă al trupei - Benjamin John Power (alias Blanck Mass).

"EBM" este promovat printr-un turneu în Marea Britanie și în Europa, care începe luna aceasta în Spania și se încheie în Bristol în februarie. Editoris vor concerta la emblematicul Troxy din Londra, dar și în Nottingham, Manchester, Glasgow sau Dublin.

Noua piesă, precum și alte hit-uri ale trupei vor putea fi auzite live în această vară. Editors revine în România în cadrul festivalului Electric Castle. Evenimentul va avea loc în perioada 13 - 17 iulie la Castelul Banffy din Cluj-Napoca.

PUBLICITATE
Comentarii

rock

Interviu cu Ed Lay (Editors): ”Suntem norocoși și ne dorim cumva să ne simțim cu toții din nou tineri”

După concertul susţinut la Bucureşti în cadrul „Summer in the city”, am avut oportunitatea de a sta de vorbă cu toboșarul Edward Lay, membru fondator al trupei Editors și endorser al brand-ului de percuţie, Sonor.

Publicat

pe

Edward Lay, toboșarul trupei Editors
Edward Lay, toboșarul trupei Editors │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Una din cele mai de succes trupe britanice, în continuă evoluţie şi perfecţionare a sound-ului şi modului în care se prezintă live, Editors a urcat pe scena de la Romexpo în componenţa actuală formată din: Tom Smith (solist, chitară, pian), Russell Leetch (chitară bass, sintetizator, backing vocals), Ed Lay (percuţie, backing vocals), Justin Lockey (chitară), Elliott Williams (claviaturi, sintetizator, chitară, backing vocals), şi Benjamin John Power/ Blanck Mass (compozitor, producător).

Chiar dacă alăturarea concertului Editors cu cel al lui Robbie Williams a însemnat o mai mare pondere de fani ai acestuia, Ed Lay a declarat:

“Ne bucurăm că am revenit în România după experienţa concertului de data trecută, cu The Cure. Desigur, vorbim despre baze de fani diferiţi, cei ai lui Robbie Williams şi ai noştri, însă a fost un show cu o energie în creştere, totul fiind foarte bine spre finalul reprezentaţiei, aşa că a meritat şi mulţumim. Speram să ne întoarcem curând aici.”

Ed a punctat şi momentul când au venit prima dată în Bucureşti la un festival şi existau întârzieri la aeroport, aşa că el a luat o cursă mult mai târzie faţă de ceilalţi colegi. A venit atunci direct la show, fără repetiţii în prealabil, simţindu-se ca un erou. Toboșarul a oferit şi un sfat trupelor tinere, la început de drum, care îşi doresc o carieră solidă în viitor:

“Artiştii tineri ar trebui să creadă foarte mult în ceea ce fac şi să nu înceteze să scrie muzică. Nu recomand să se relaxeze, ci să aibă încredere în flerul lor artistic pentru a expune cât mai bine creaţiile care le trec prin minte.”

Componența trupei Editors a suferit anumite modificări de-a lungul celor 20 de ani de carieră, Ed considerând că de aici își extrag şi motivaţia de a schimba din când în când direcția muzicală. Din primăvara anului trecut, în band s-a alăturat full-time un nume cu care trupa a colaborat prima dată în 2018 pentru albumele “Violence” şi “The Blanck Mass Sessions”, producătorul Benjamim Power.

“Aceste schimbări ne fac să vrem în continuare să stăm unii cu alţii, să petrecem timp pe scenă şi în afara ei. Astfel, piesele capătă noi sonorităţi, rezultând un sound fresh, ceea ce pentru noi nu reprezintă o problemă.”

Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023

Concert Editors la București pe 19 august 2023 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze Editors în concert pe 19 august 2023 la „Summer in the city”

L-am întrebat și care a fost motivul includerii hit-ului din 1990, “Killer” (Adamski & Seal) ca preluare în setlistul concertelor susţinute de Editors în acest an.

“Ne-au plăcut tema şi versurile, acest cover fiind primul pe care l-am lucrat noi toţi împreună cu Ben. Conturam planul de a avea un nou show care să ducă în zona dance-trance, aşa că am ales această piesă la începutul relaţiei profesionale cu el.”

Legat de cel de-al şaptelea album de studio, “EBM” lansat în toamna anului trecut, denumire care defineşte stilul electronic body music, dar şi alăturarea dintre numele Editors şi Blanck Mass, Ed a mărturisit că pandemia şi izolarea au jucat un rol esenţial în construcţia materialului. Au înţeles atunci încă o dată că sunt norocoşi să susţină concerte, să călătorească şi astfel, au dorit să se simtă din nou tineri atunci când au compus cele 9 piese incluse pe disc.

Edward Lay (Editors), Lavinia Fusu (InfoMusic)

Edward Lay (Editors), Lavinia Fusu (InfoMusic)

Planurile de viitor ale trupei vizează noi concerte în următoarele săptămâni, iar apoi vor încerca să mai compună şi să promoveze noul disc şi anul viitor prin reprezentaţii live, una din ele find deja anunţată în luna martie în Belgia.

RECOMANDARE: Citește impresiile de la concertul Editors la „Summer in the city” 2023

Citește în continuare

Concerte & turnee

Summer in the City 2023: program și reguli de acces

Ne mai despart doar două zile până la festivalul Summer in the City. Evenimentul are loc pe 18 și 19 august la Romexpo, pe scenă urcând Robbie Williams, Jason Derulo, Editors, Calum Scott. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile pe care te invităm să le consulți în articol.

Publicat

pe

Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015
Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După mai multe modificări de lineup și locul de desfășurare, Summer in the City este, în sfârșit, stabilit din toate punctele de vedere. Vorbim despre program, acces și alte informații utile pentru cei care vor participa la eveniment.

Festivalul Summer in the City a fost reprogramat pentru 18 și 19 august 2023, perioada inițială fiind 3-4 iunie. De asemenea, festivalul urma să aibă loc în Piața Constituției, dar a fost mutat recent la Romexpo. În ceea ce privește headlinerii, aceștia erau Robbie Williams și Sam Smith. Din păcate, organizatorul a anunțat retragerea lui Sam Smith - care ar fi cântat în premieră în România, înlocuindu-l ulterior cu Jason Derulo.

Program Summer in the City 2023

Vineri, 18 august

 • 15:00 - Acces
 • 17:45 - 18:30 - Eva Timush
 • 19:00 - 19:45 - Nicole Cherry
 • 20:15 - 21:15 - Jason Derulo
 • 21:30 - 23:00 - DJ Orkun

Sâmbătă, 19 august 

 • 15:00 - Acces
 • 16:45 - 17:30 - Abby Roberts
 • 18:00 - 18:45 - Calum Scott
 • 19:15 - 20:15 - Editors
 • 21:00 - 23:00 - Robbie Williams

Reguli de acces

Prima ediție a festivalului Summer in the City (18-19 august) va avea loc în incinta Romexpo, Bd. Mărăști, 65-67, iar porțile de acces se vor deschide la ora 15:00 pentru a evita cozile și aglomerația, și se vor închide la ora 23:00.

Intrarea în perimetrul de desfășurare a festivalului Summer in the City este posibilă doar prin locurile și la orele stabilite de organizator. Accesul se va face doar prin intrările special amenajate, în zona pavilionului central Romexpo.

‍Spectatorii sunt rugați să vină din timp pentru a nu aglomera excesiv canalele de acces și pentru a nu pierde începutul evenimentului.

La intrarea în locație, toți participanții vor fi controlați de agenții de securitate.

Accesul în spațiul evenimentului va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata evenimentului Summer in the City, spectatorii fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid.

Este strict interzisă vânzarea sau cumpărarea invitațiilor și vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreț.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice intrarea la eveniment a persoanelor care vor fi depistate că desfășoară astfel de activități și de a confisca invitațiile, respectiv biletele, aflate în posesia acestora.

De asemenea, organizatorii roagă publicul să se adreseze echipei de securitate sau reprezentanților organizatorilor în cazul în care sesizează nereguli. Se recomandă cu fermitate achiziționarea biletelor numai din punctele și website-urile autorizate.

Acces minori:

Din cauza zgomotului foarte puternic produs în cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomandă prezența la eveniment a copiilor sub 5 ani. Organizatorii avertizează participanții că spectacolele includ puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor, gravidelor sau persoanelor epileptice. Din același motiv, prezența copiilor sub 3 ani este strict interzisă.

Copiii care au vârste între 3 și 16 ani pot participa doar însoțiți de părinți sau reprezentanții legali, iar cei cu vârste de peste 16 ani pot participa neînsoțiți. În situația în care părintele alege să vină însoțit de copil, accesul copilului cu vârsta în intervalul 3 și 8 ani este gratuit pe baza documentelor doveditoare. Copiii cu vârsta mai mare de 8 ani au acces la eveniment numai în baza unui bilet valabil.

Este INTERZIS accesul cu:

 • droguri sau substanțe ilegale / interzise / periculoase / toxice / medicamente, cu excepția substanțelor necesare din motive medicale dovedite
 • răcitoare sau lăzi frigorifice
 • rucsacuri sau genți de dimensiuni mai mari de o coală de hârtie A4
 • sticle (din sticlă sau plastic - pet), conserve, doze
 • scaune pliabile, perne, copertine, corturi gonflabile
 • mâncare sau băuturi de orice fel - alcoolice sau nonalcoolice - din afara incintei;
 • arme de orice fel, cătușe, cuțite de orice fel, cuttere, bâte, buzdugane, spray-uri cu piper, spray-uri paralizante, bâte de baseball, răngi, bastoane;
 • obiecte ascuțite, obiecte care pot tăia, obiecte periculoase de orice fel, foarfece, lame de ras, bijuterii ascuțite sau tăioase, lanțuri sau alte obiecte care pot reprezenta un pericol public
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser), lumânări
 • echipament de înregistrare audio/video, selfie sticks, trepiede, monopiede, etc
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (Tip DSLR, tip Mirrorless, tip Leica, tip GoPro)
 • Ipad-uri, tablete, laptopuri, drone
 • biciclete, trotinete, segway
 • obiecte care produc zgomot, fluiere, claxoane, goarne, instrumente, clopote, vuvuzele, dispozitive care produc sunete puternice electronic, mecanic sau manual
 • bannere, postere, de dimensiuni mai mari de A3, steaguri, paturi, mingi
 • umbrele
 • artificii, fumigene, torțe, articole pirotehnice de orice fel, spray-uri, vopsele, obiecte sau lichide inflamabile
 • animale de companie

Alte informații utile:

Persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la eveniment cu medicamentele necesare.

Participarea la eveniment se face pe proprie răspundere, inclusiv cu privire la următoarele:

Persoanele cu boli psihice sau fizice pentru care zonele aglomerate, zgomotele puternice, efecte speciale sonore, vizuale și audio reprezintă un risc, își asumă întreaga răspundere pentru prejudiciile ce le-ar putea suferi prin participarea la acest eveniment.

Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face dar, daca doresc să intre din nou, vor trebui să-si cumpere alte bilete.

Organizatorul este exonerat de orice răspundere cu privire la durata procedurilor de intrare în zona de desfășurare a evenimentului.

Organizatorul poate opera modificări ale programului artistic (artiști, ore de începere a reprezentațiilor), în mod unilateral, iar participantul nu are dreptul de a cere despăgubiri cu privire la acestea.

Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru calitatea programelor prezentate de artiști sau de evoluția pe scenă a acestora, iar participanții nu pot ridica pretenții cu privire la acest aspect.

Organizatorul nu va anula evenimentul din cauza vremii nefavorabile, însă în cazul în care autoritățile publice vor solicita suspendarea/anularea evenimentul din motive de caz de forță majoră, evenimentul sau o parte a acestuia va fi suspendat/anulat, organizatorul neputând fi tras la răspundere pentru acesta.

Organizatorul nu este răspunzător de serviciile și produsele comercializate de partenerii contractuali în zona de eveniment și nu își asumă răspunderea pentru prejudiciile ce pot decurge în legătură cu cumpărarea sau utilizarea serviciilor sau produselor.

Organizatorul nu este responsabil/răspunzător pentru acțiunile, comportamentele, etc. din afara zonei de eveniment.

În zona evenimentului, organizatorul va asigura paza și protecția participanților, astfel că aceștia sunt obligați să colaboreze cu echipa de pază și protecție și autorități și să respecte instrucțiunile acestora.

În cazul incidentelor care pot apărea în perimetrul evenimentului (violență, persoane în stare de ebrietate sau punerea în pericol a integrității fizice a altor participanți), persoanele care asigură paza și protecția pot decide evacuarea persoanelor implicate.

Pe întreaga perioadă a evenimentului, organizatorul, partenerii organizatorului sau presa acreditată au dreptul de a înregistra și fotografia evenimentul numai în condițiile comunicate la acreditare.

Bilete Summer in the City 2023

Bilete se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 369 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Festivalul Summer in the City se reprogramează; Jason Derulo anunțat în lineup

Cu doar câteva zile până la eveniment, organizatorii Summer in the City au anunțat că festivalul se va reprograma pentru perioada 18-19 august și va adăuga un nou artist în lineup: cântărețul Jason Derulo. Găsești în articol mai multe detalii despre aceste modificări.

Publicat

pe

Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015
Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În urmă cu două săptămâni, organizatorii Summer in the City anunțau că Sam Smith nu va mai urca pe scena festivalului. Era unul dintre unul dintre headlinerii evenimentului, așteptat cu interes în ceea ce ar fi fost primul concert al său în România.

Acum, organizatorii vin cu o nouă informație. Summer in the City nu va mai avea loc pe 3 și 4 iunie, cum era programat inițial, ci pe 18 și 19 august. Ca să compenseze absența lui Sam Smith, organizatorii au anunțat alt artist: Jason Derulo.

Demn de menționat este faptul că LP nu se mai regăsește în lineup-ul reconfirmat de organizator. El arată astfel: Robbie Williams, Editors, Calum Scott, Abby Roberts, Nicole Cherry.

Ce se întâmplă cu biletele deja achiziționate?

Noile date anunțate pentru Summer in the City, respectiv 18 și 19 august vor da posibilitatea fanilor să își păstreze biletele și abonamentele achiziționate până în momentul de față. Biletul/abonamentul pentru 3 iunie, atunci când Robbie Williams va urca pe scena Summer in the City va fi valabil pentru 19 august, iar cel din 4 iunie pentru data de 18 august, când va concerta Jason Derulo.

Participanții pot pot solicita returnarea banilor pe bilete

Cumpărătorii abonamentelor de 2 zile vor putea lege, în următoarele 15 zile, între participarea la întreg festivalul, participarea într-o singură zi, caz în care va fi rambursată diferența între prețul biletului plătit și prețul biletului de o zi, sau vor putea renunța la bilet fiind rambursată valoarea biletului plătit.

Cumpărătorii biletelor de o zi pot alege, în următoarele 15 zile, să participe la concertul pentru care au cumpărat bilet sau pot solicita rambursarea sumei plătite în cazul în care nu mai pot participa.

Pentru solicitarea diferenței, cumpărătorii sunt rugați să trimită mail la adresa info [at] iabilet.ro. Fanii care doresc returnarea banilor pe biletele o pot face automat la acest link.

"Summer in the City" este un festival nou, prezentat de Marcel Avram în colaborare cu D&D, East European Production și Concerts East. S-au pus în vânzare abonamente cu prețuri de la 499 la 839 lei și bilete de o zi cu tarife de la 369 la 609 lei. Există și o categorie VIP la 1679 de lei. Mai multe detalii găsiți în Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED