Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

6 piese s-au calificat în prima semifinală a Selecţiei Naţionale Eurovision 2019

Pe 27 ianuarie, începând cu ora 21:00 a avut loc prima semifinală a Selecţiei Naţionale Eurovision 2019. S-a desfăşurat la Iaşi, a fost transmisă în direct de către TVR şi în urma a 11 acte muzicale s-au calificat mai departe 6 artişti. Detalii despre show şi despre cei calificaţi aveţi în cadrul articolului.

Publicat

pe

Selectia Nationala Eurovision 2019 primii finalisti
Selectia Nationala Eurovision 2019 primii finalisti │ FOTO: TVR

Show-ul a avut loc pe scena Sălii Polivalente din Iaşi şi a fost transmis în direct pe TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional, TVR HD şi online pe TVR+. Gala Selecţiei Naţionale Eurovision 2019 a fost prezentată de Aurelian Temişan şi Ilinca Avram. Spectacolul a fost deschis de trupa The Sky Dance Company, cu o coregrafie specială, care pe alocuri a amintit de Cirque du Soleil.

Aceasta este o selecţie specială, marcând participarea cu numărul 20 a României la Eurovision. Juriul a deliberat şi a trimis mai departe următoarele acte muzicale:

"Army of Love" - Bella Santiago

Artista originară din Filipine a ajuns în finala "Romanii au Talent" în 2016, remarcându-se printr-un timbru special şi vocea puternică. Şi-a arătat talentul şi la showuri muzicale din Malaezia şi Filipine. Are interpretări foarte apreciate ale pieselor "I Will Always Love you", "Hello" şi "Drunk In Love". În 2017 Bella debuta în muzica românească cu single-ul "Unpredictable", iar anul trecut a câștigat X Factor România.

În 2018 Bella Santiago participa la selecţia Naţională Eurovision împreună cu Jukebox, iar în 2019 revine cu piesa "Army of Love".

"Destin" - Trooper

Trooper este un nume respectat în heavy metal-ul românesc, având peste 20 de ani de activitate. Formaţia are la activ 9 albume de studio şi peste 600 de concerte, în faţa a mai mult de 600.000 de oameni. A cântat în deschiderea unor nume uriaşe din rock, precum Judas Priest, Deep Purple, Scorpions şi Iron Maiden.

Trupa a lansat două proiecte ambiţioase rock opera, "Vlad Ţepeş - Poemele Vahaliei" şi "Ştefan Cel Mare - Poemele Moldovei". Participă la selecţia naţională cu piesa "Destin".

"Skyscraper" - Teodora Dinu

Teodora Dinu cântă de la vârsta de 5 ani şi a participat la mai bine de 60 de concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. A obţinut premii la multiple astfel de competiţii. Tânăra a mai fost prezentă la Eurovision, ca backing vocals pentru Ovidiu Anton, care a câştigat Selecţia Naţională cu "Moment of Silence".

În 2019 o putem auzi cu piesa "Skyscraper".

"We Are The Ones" - Claudiu Mirea

Claudiu este câştigătorul concursului Megastar 2009, împreună cu trupa Buzz şi participant în 2011 la emisiunea "Vocea României", în echipa lui Horia Brenciu. Participă la selecţia Eurovision 2019 cu piesa "We Are the Ones", o combinaţie între country, pop şi dance. De 3 ani concertează alături de o trupă de coveruri. Lucrează în colaborare cu Mihai Ogăşanu la propriile piese şi va lansa un album solo în acest an.

"Sin Ti" - DYA & Lucian Colareza

DYA, pe numele său real Ioana Diana Prepeliţă este o absolventă a Colegiului Naţional Octavian Băncilă, secţia canto, muzică uşoară-jazz. Artista este şi licenţiată în Jurnalism şi Ştiinţele comunicării şi a participat la Eurovision Junior, alături de trupa "New Star Music" în 2006, obţinând locul 6 cu melodia "Povestea mea/ My Story".

Face echipă la Selecţia Eurovision 2019 cu Lucian Colareza, un artist de 30 de ani din Constanţa, descris de Loredana drept "Latin Lover-ul perfect". Lucian este absolvent al Şcolii Populare de Arte din Constanţa, secţia muzică uşoară şi al Facultăţii Ovidiu, Pedagogie muzicală. A colaborat cu artişti ca BUG Mafia sau F. Charm şi îşi trage inspiraţia din artişti ca David Bisbal, Luis Miguel şi Alejandro Sanz. Cei doi cântă piesa "Sin Ti" la Selecţie.

"Underground" - Vaida (aleasă prin televot)

Mirela Vaida este o prezentatoare TV şi actriţă, care a ocupat locul 2 în Selecţia Naţională Eurovision din 2014. Acum revine cu melodia "Underground" şi a ajuns în finala după votul publicului. Artista a prezentat numeroase emisiuni TV, a colaborat cu grupurile muzicale V.I.P, D'or, Ho-ra şi este licenţiată în Drept, Comunicare şi Relaţii Publice. Din 2007 este solistă la Teatrul de Revistă Constantin Tanase.

Primii pe scenă au fost cei de la Trooper, care au interpretat piesa "Destin", împreună cu un tenor, care a oferit gravitate reprezentaţiei. Am avut solo-uri spectaculoase şi o prezenţă scenica deosebită. Fiecare dintre cei 11 artişti calificaţi în prima semifinală a interpretat o piesă, iar spectacolul s-a încheiat cu un recital al Iulianei Beregoi.

Tânăra face senzaţie pe YouTube, cu multe milioane de vizulizari pentru piese ca "Generaţia Z", "Cine sunt eu" şi "Euphoria". Juriul Eurovision este compus din Adi Cristescu, Mihai Georgescu, Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete. Juriul a selectat 5 artişti, iar publicul 1 pentru finală.

Eurovision România continuă cu a doua semifinală, pe 10 februarie, la Sala Sporturilor "Victoria" de la Arad. Finala Naţională se desfăşoară pe 17 februarie 2019 la Bucureşti.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Adriana și Romică au câștigat pentru a doua oară consecutiv la "Te cunosc de undeva!"

Adriana Trandafir și Romică Țociu au ocupat din nou locul fruntaș în clasamentul emisiunii "Te cunosc de undeva!". Cei doi actori i-au interpretat pe Leontina Văduva și Luciano Pavarotti. Te invităm să urmărești toate momentele serii.

Publicat

pe

Adriana & Romică - Leontina Văduva & Luciano Pavarotti la "Te cunosc de undeva!"
Adriana & Romică - Leontina Văduva & Luciano Pavarotti la "Te cunosc de undeva!" │ FOTO: Antena 1

Adriana și Romică continuă să impresioneze cu interpretări remarcabile. În gala pieselor românești ce au cucerit topurile internaționale, cei doi au intrat în pielea Leontinei Văduva și a lui Luciano Pavarotti și au obținut un punctaj de 64 de puncte.

"Nu vreau decât să o felicit pe Adriana pentru că, în afară că este o actriță extraordinară, astăzi a cântat dumnezeiește. Te iubesc, te felicit și le mulțumesc producătorilor că au avut minunata idee de a face cuplu cu tine", a declarat Romică Țociu.

Celelalte transformări ale serii: Cristina Vasiu a devenit Mihai Trăistariu, iar Emilia Popescu a fost un membru Carla's Dreams. Radu Ștefan Bănică a fost Dan Bălan, iar Pepe a devenit Vali Vijelie. Liviu și Andrei au fost Christian D și Matteo, Mirela Vaida a portretizat-o pe Alexandra Stan, iar Ana și Raluka le-au imitat pe Cheeky Girls.

Clasamentul celei de-a 13-a ediții a sezonului 16 "Te cunosc de undeva!"

 • Adriana & Romică - 64  puncte
 • Liviu & Andrei - 52 puncte
 • Radu Ștefan - 42 puncte
 • Ana & Raluka - 40 puncte
 • Cristina - 39 puncte
 • Emilia - 32 puncte
 • Mirela - 27 puncte
 • Pepe - 21 puncte

Transformările/ Personajele următorului episod - Gala Nemuritorii - conform ruletei:

 • Pepe - Aurelian Andreescu
 • Mirela - Laura Stoica
 • Emilia - Tamara Buciuceanu
 • Cristina - Dan Spătaru
 • Ana & Raluka - Romica Puceanu & Gabi Luncă
 • Radu Ștefan Bănică - Cristian Pațurcă
 • Liviu & Andrei - Nicu Covaci
 • Adriana & Romică - Ileana Sărăroiu & Ștefan Bănică

VIDEO: Toate transformările de la "Te cunosc de undeva!" #16, a 13-a ediție

Liviu & Andrei - Christian D & Matteo

Radu Ștefan - Dan Bălan

Ana & Raluka - Cheeky Girls

Cristina - Mihai Trăistariu

Emilia - Carla's Dreams

Mirela - Alexandra Stan

Pepe - Vali Vijelie

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Adriana și Romică au câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!" cu o melodie lăutărească - VIDEO

Viorica Rudăreasa și Ionel Tudorache au fost personajele interpretate de Adriana Trandafir și Romică Țociu în cea de-a 12-a ediție "Te cunosc de undeva!". Te invităm să urmărești toate transformările concurenților.

Publicat

pe

Adriana & Romică - Viorica Rudăreasa și Ionel Tudorache la "Te cunosc de undeva!"
Adriana & Romică - Viorica Rudăreasa și Ionel Tudorache la "Te cunosc de undeva!" │ FOTO: Antena 1

Tema galei din 24 aprilie a fost reprezentată de Melodii de top. Concurenții au adus pe scenă unele dintre cele mai cunoscute și apreciate personaje, însă cei care au impresionat cu adevărat au fost Adriana Trandafir și Romică Țociu.

Cei doi i-au interpretat pe Viorica Rudăreasa și Ionel Tudorache și au creat un show plin de energie pe scena emisiunii de la Antena 1. Adriana și Romică au fost acompaniați de Taraf de Caliu și au cântat piesa "Am cartofi, dar n-am ulei".

Clasamentul celei de-a 11-a ediții a sezonului 16 "Te cunosc de undeva!"

 • Adriana & Romică - 57  puncte
 • Radu Ștefan - 47 puncte
 • Pepe - 46 puncte
 • Mirela - 40 puncte
 • Cristina - 38 puncte
 • Emilia - 33 puncte
 • Liviu & Andrei - 30 puncte
 • Ana & Raluka - 26 puncte

Transformările/ Personajele următorului episod - Gala Români internaționali - conform ruletei:

 • Emilia - Carla's Dreams
 • Liviu & Andrei - Christian D & Matteo
 • Ana & Raluka - Cheeky Girls
 • Pepe - Vali Vijelie
 • Radu Ștefan - Dan Bălan
 • Adriana & Romică - Leontina Văduva & Luciano Pavarotti
 • Cristina - Mihai Trăistariu
 • Mirela - Alexandra Stan

VIDEO: Toate transformările de la "Te cunosc de undeva!" #16, a 12-a ediție

Radu Ștefan - Helena Paparizou

Pepe - Rick James

Mirela - Gwen Stefani

Cristina - Rihanna

Emilia - Inner Circle

Liviu & Andrei - Grasu XXL & Ami

Ana & Raluka - What's UP & Andra

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

În cea de-a 11-a ediție a emisiunii "Te cunosc de undeva!", Cristina Vasiu a reușit să obțină cel mai mare punctaj cu o transformare surprinzătoare. Concurenta l-a interpretat pe Florin Salam. Te invităm să urmărești toate momentele galei.

Publicat

pe

Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"
Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!" │ FOTO: Antena 1

Cea mai recentă gală a emisiunii "Te cunosc de undeva!" a avut ca temă dansul și melodiile energetice ce te ridică de pe scaun. Toți concurenții au adus pe scenă unele dintre cele mai spectaculoase personaje din muzica românească și internațională, însă numai unul a ocupat locul fruntaș.

Show-ul de la Antena 1 amestecă ca într-un malaxor genuri și personalități diametral opuse, iar după multe provocări muzicale, Cristina a câștigat pentru prima oară la "Te Cunosc de undeva!" paradoxal, cu ajutorului unui manelist. Anterior, Cristina a intrat în pielea unor personaje ca Margareta Clipa, Lara Fabian, Jason Derulo, Mihaela Runceanu sau Freddie Mercury. Dar pe principiul unde dai și unde crapă, concurenta a obținut victoria cu ajutorul lui Florin Salam și a piesei "Saint Tropez".

"Nu mă așteptam, jur. Mă așteptam să fie Raluka și Ana. Chiar așa, cu transformarea asta cu burtă, se pare că aici, la <<Te cunosc de undeva!>>, cumva trebuie să transpiri mult ca să câștigi. Eu am transpirat astă-seară mult și m-am simțit bine. Vă mulțumesc pentru asta!", a declarat Cristina.

Clasamentul celei de-a 11-a ediții a sezonului 16 "Te cunosc de undeva!"

 • Cristina - 56 puncte
 • Ana & Raluka - 49 puncte
 • Adriana & Romică - 43 puncte
 • Pepe - 40 puncte
 • Liviu & Andrei - 37 puncte
 • Radu Ștefan - 33 puncte
 • Mirela - 31 puncte
 • Emilia - 28 puncte

Transformările/ Personajele următorului episod - Gala Melodii de top - conform ruletei:

 • Emilia - Inner Circle
 • Liviu & Andrei - Grasu XXL & Ami
 • Ana & Raluka - Andra & What's UP
 • Pepe - Rick James
 • Radu Ștefan - Helena Paparizou
 • Adriana & Romică - Viorica Rudăreasa și Ionel Tudoreanu
 • Cristina - Rihanna
 • Mirela - Gwen Stefani

VIDEO: Toate transformările de la "Te cunosc de undeva!" #16, a 11-a ediție

Ana & Raluka - Lady Gaga & Ariana Grande

Adriana & Romică - BZN

Pepe - Grace Jones

Liviu & Andrei - Katy Perry & Nicki Minaj

Radu Ștefan - Sofia Vicoveanca

Mirela - Gaby

Emilia - Meghan Trainor

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE