Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

6 piese s-au calificat în prima semifinală a Selecţiei Naţionale Eurovision 2019

Pe 27 ianuarie, începând cu ora 21:00 a avut loc prima semifinală a Selecţiei Naţionale Eurovision 2019. S-a desfăşurat la Iaşi, a fost transmisă în direct de către TVR şi în urma a 11 acte muzicale s-au calificat mai departe 6 artişti. Detalii despre show şi despre cei calificaţi aveţi în cadrul articolului.

Publicat

pe

Selectia Nationala Eurovision 2019 primii finalisti
Selectia Nationala Eurovision 2019 primii finalisti │ FOTO: TVR

Show-ul a avut loc pe scena Sălii Polivalente din Iaşi şi a fost transmis în direct pe TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional, TVR HD şi online pe TVR+. Gala Selecţiei Naţionale Eurovision 2019 a fost prezentată de Aurelian Temişan şi Ilinca Avram. Spectacolul a fost deschis de trupa The Sky Dance Company, cu o coregrafie specială, care pe alocuri a amintit de Cirque du Soleil.

Aceasta este o selecţie specială, marcând participarea cu numărul 20 a României la Eurovision. Juriul a deliberat şi a trimis mai departe următoarele acte muzicale:

"Army of Love" - Bella Santiago

Artista originară din Filipine a ajuns în finala "Romanii au Talent" în 2016, remarcându-se printr-un timbru special şi vocea puternică. Şi-a arătat talentul şi la showuri muzicale din Malaezia şi Filipine. Are interpretări foarte apreciate ale pieselor "I Will Always Love you", "Hello" şi "Drunk In Love". În 2017 Bella debuta în muzica românească cu single-ul "Unpredictable", iar anul trecut a câștigat X Factor România.

În 2018 Bella Santiago participa la selecţia Naţională Eurovision împreună cu Jukebox, iar în 2019 revine cu piesa "Army of Love".

"Destin" - Trooper

Trooper este un nume respectat în heavy metal-ul românesc, având peste 20 de ani de activitate. Formaţia are la activ 9 albume de studio şi peste 600 de concerte, în faţa a mai mult de 600.000 de oameni. A cântat în deschiderea unor nume uriaşe din rock, precum Judas Priest, Deep Purple, Scorpions şi Iron Maiden.

Trupa a lansat două proiecte ambiţioase rock opera, "Vlad Ţepeş - Poemele Vahaliei" şi "Ştefan Cel Mare - Poemele Moldovei". Participă la selecţia naţională cu piesa "Destin".

"Skyscraper" - Teodora Dinu

Teodora Dinu cântă de la vârsta de 5 ani şi a participat la mai bine de 60 de concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. A obţinut premii la multiple astfel de competiţii. Tânăra a mai fost prezentă la Eurovision, ca backing vocals pentru Ovidiu Anton, care a câştigat Selecţia Naţională cu "Moment of Silence".

În 2019 o putem auzi cu piesa "Skyscraper".

"We Are The Ones" - Claudiu Mirea

Claudiu este câştigătorul concursului Megastar 2009, împreună cu trupa Buzz şi participant în 2011 la emisiunea "Vocea României", în echipa lui Horia Brenciu. Participă la selecţia Eurovision 2019 cu piesa "We Are the Ones", o combinaţie între country, pop şi dance. De 3 ani concertează alături de o trupă de coveruri. Lucrează în colaborare cu Mihai Ogăşanu la propriile piese şi va lansa un album solo în acest an.

"Sin Ti" - DYA & Lucian Colareza

DYA, pe numele său real Ioana Diana Prepeliţă este o absolventă a Colegiului Naţional Octavian Băncilă, secţia canto, muzică uşoară-jazz. Artista este şi licenţiată în Jurnalism şi Ştiinţele comunicării şi a participat la Eurovision Junior, alături de trupa "New Star Music" în 2006, obţinând locul 6 cu melodia "Povestea mea/ My Story".

Face echipă la Selecţia Eurovision 2019 cu Lucian Colareza, un artist de 30 de ani din Constanţa, descris de Loredana drept "Latin Lover-ul perfect". Lucian este absolvent al Şcolii Populare de Arte din Constanţa, secţia muzică uşoară şi al Facultăţii Ovidiu, Pedagogie muzicală. A colaborat cu artişti ca BUG Mafia sau F. Charm şi îşi trage inspiraţia din artişti ca David Bisbal, Luis Miguel şi Alejandro Sanz. Cei doi cântă piesa "Sin Ti" la Selecţie.

"Underground" - Vaida (aleasă prin televot)

Mirela Vaida este o prezentatoare TV şi actriţă, care a ocupat locul 2 în Selecţia Naţională Eurovision din 2014. Acum revine cu melodia "Underground" şi a ajuns în finala după votul publicului. Artista a prezentat numeroase emisiuni TV, a colaborat cu grupurile muzicale V.I.P, D'or, Ho-ra şi este licenţiată în Drept, Comunicare şi Relaţii Publice. Din 2007 este solistă la Teatrul de Revistă Constantin Tanase.

Primii pe scenă au fost cei de la Trooper, care au interpretat piesa "Destin", împreună cu un tenor, care a oferit gravitate reprezentaţiei. Am avut solo-uri spectaculoase şi o prezenţă scenica deosebită. Fiecare dintre cei 11 artişti calificaţi în prima semifinală a interpretat o piesă, iar spectacolul s-a încheiat cu un recital al Iulianei Beregoi.

Tânăra face senzaţie pe YouTube, cu multe milioane de vizulizari pentru piese ca "Generaţia Z", "Cine sunt eu" şi "Euphoria". Juriul Eurovision este compus din Adi Cristescu, Mihai Georgescu, Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete. Juriul a selectat 5 artişti, iar publicul 1 pentru finală.

Eurovision România continuă cu a doua semifinală, pe 10 februarie, la Sala Sporturilor "Victoria" de la Arad. Finala Naţională se desfăşoară pe 17 februarie 2019 la Bucureşti.

Comentează

Concerte & turnee

Trooper cântă în deschiderea concertului Bruce Dickinson de la Arenele Romane

Trooper va urca pe scena Arenelor Romane ca special guest în turneul de promovare a celui mai recent album Bruce Dickinson, "The Mandrake Project". Discul va fi prezentat în premieră pe 3 iunie, într-un concert de neratat.

Publicat

pe

Trupa Trooper (2021)
Trupa Trooper (2021) │ FOTO: Trooper

Trooper va împărți scena cu Bruce Dickinson pentru a doua oară la București, la aproape 16 ani de la concertul legendarei trupe Iron Maiden de pe Stadionul Cotroceni.

"Suntem cei mai fericiți oameni din lume în acest moment! Au trecut ceva ani de când Iron Maiden ne-au ales să cântăm alături de ei, iar acum Bruce Dickinson a făcut același lucru. Nu cred că este un secret pentru nimeni faptul că Trooper a pornit la drum datorită lui Bruce Dickinson! Anunțul a venit fix când eram la repetiții cu băieții. Am ieșit din sală, am vorbit, am plâns puțin, m-am șters la ochi și am intrat bărbătește să îi anunț pe colegi. Pentru un așa moment avem nevoie în 3 iunie de întreaga armată Trooper să fie prezentă în fața scenei! Ne vedem la Arenele Romane!", a declarat Coiotu'.

Cunoscut în întreaga lume ca unul dintre cei mai importanți și distincți vocaliști de heavy metal din toate timpurile, mai ales în ipostaza de frontman pentru trupa Iron Maiden, Bruce Dickinson a lansat un nou album solo pe 1 martie 2024, sub egida BMG Records. Intitulat "The Mandrake Project", materialul i-a adus din nou împreună pe Bruce Dickinson și producătorul Roy Z. Este cel de-al  șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la "Tyranny Of Souls", din 2005.

Bruce Dickinson este cel mai bine cunoscut publicului ca solist al trupei britanice Iron Maiden, alături de care a început să cânte în 1981 și care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. De asemenea, el s-a remarcat la nivel mondial ca autor, pilot, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Trooper este una dintre cele mai apreciate trupe rock românești. De-a lungul carierei, a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 950 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Prodigy etc.

Prețuri bilete Bruce Dickinson la Arenele Romane

  • Biletele pentru concertul Bruce Dickinson și Trooper se găsesc online, la prețurile de 195 lei (categoria Acces General) și 325 lei (categoria Premium, cu loc pe scaun în sectoarele E si K).
Citește în continuare

Albume noi

Trooper relansează albumul "Vlad Țepeș: Poemele Valahiei"

Noua variantă a albumului "Vlad Țepeș: Poemele Valahiei" va fi lansată pe 1 mai atât în format fizic, cât și în format digital pe toate platformele de streaming. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Trupa Trooper (2021)
Trupa Trooper (2021) │ FOTO: Trooper

Albumul "Vlad Țepeș: Poemele Valahiei", lansat original de Trooper în 2009, a fost remixat și remasterizat în Statele Unite de Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation). "Poemele Valahiei" rămâne unul dintre albumele etalon din industria românească, în anul lansării reușind să ajungă pe locul 1 în toate topurile muzicale de profil.

"Ne-am dorit de ani de zile să facem pasul acesta. Știu cât de iubit este albumul și am considerat că acum este momentul să le oferim ascultătorilor o variantă remixată și remasterizată. În noiembrie vom lansa ultima parte a trilogiei - cu siguranță va exista un boxset care va include toate cele trei discuri: <<Vlad Țepeș: Poemele Valahiei>>, <<Ștefan cel Mare: Poemele Moldovei>>, <<Mihai Viteazul: Poemele Românilor>>. Am stat de vorbă cu Balaurul și am ajuns la concluzia că boxsetul trebuie să sune unitar, așa că i-am trimis vechile piste lui Peter Rutcho, iar el a făcut minuni. Trebuie să vă spun că am ascultat materialul de câteva ori și am rămas fără cuvinte. Are o forță mult mai mare, o energie uriașă!", a declarat Coiotu'.

Anul acesta, Trooper dă startul unui turneu național impresionant, cu aproape 30 de concerte în toată țara. Călătoria muzicală va culmina pe 10 noiembrie, cu un eveniment la Sala Palatului din București.

De-a lungul carierei, Trooper a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 950 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Prodigy etc.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Opt perechi de celebrități participă la cel de-al 20-lea sezon "Te cunosc de undeva!"

"Te cunosc de undeva!" le pregăteşte telespectatorilor un sezon cu energie la puterea 20 şi foarte multe surprize. Opt echipe au acceptat provocarea spectaculosului show al transformărilor şi vor putea fi urmărite în curând pe Antena 1 şi AntenaPLAY.

Publicat

pe

Concurenţi "Te cunosc de undeva!" sezonul 20
Concurenţi "Te cunosc de undeva!" sezonul 20 │ FOTO: Antena 1

Numeroase surprize, provocări majore și transformări memorabile sunt doar câteva dintre ingredientele celui de-al 20-lea sezon "Te cunosc de undeva", ce va avea premiera pe 17 februarie, de la ora 20:00. Transforming show-ul promite un sezon cât o petrecere imensă, care adună laolaltă toată muzica lumii, pe cea mai mare scenă.

Ei sunt concurenţii "Te cunosc de undeva!" sezonul 20

  • Ilona Brezoianu şi Florin Ristei
  • Emi şi Cuza
  • Connect-R şi SHIFT
  • Jo şi Liviu Teodorescu
  • Eliza Natanticu şi Zarug
  • Barbara Isasi şi Bella Santiago
  • Alexia Țalavutis şi Dima Trofim
  • Paula Chirilă şi Romică Țociu

"Pornim în sezonul 20 cu gânduri de pace, însă este liniştea dinaintea furtunii, pentru că vrem să câştigăm! Dacă sezonul trecut am luat locul 3, sezonul acesta ţintim cel puţin locul doi!", dezvăluie Connect-R, care mai spune că cel mai teamă, în acest sezon, îi este de colegi: "Sunt foarte buni toţi! Se anunţă un sezon foarte greu pentru noi, dar foarte bun pentru telespectatori!"

Partenerul lui de transformări, SHIFT, e hotărât însă să nu uite nici de distracţie: "

"Sunt mai relaxat acum, mă simt bine şi îmi doresc sincer să mă distrez mult mai tare! Data trecută am luat lucrurile prea în serios, am început să mă distrez abia spre finalul sezonului!"

Cu mult calm ies la joc Alexia şi Dima, matinalii de la Antena Stars în sezonul 20 "Te cunosc de undeva!":

"Ne place să ne facem treaba cât mai bine, suntem perfecţionişti, iar treaba asta ne cam încurcă puţin. Ne-am propus să fim calmi, nu ştim cât de mult o să reuşim, important este ca cei de acasă să primească energia noastră bună, energie la 2.20, aşa cum este sezonul acesta <<Te cunosc de undeva!>>. Experienţa acestui show este cea mai tare pe care am trăit-o până acum, sunt pregătită pentru un nou sezon şi, mai ales, sunt pregătită pentru noile provocări pe care ni le-a pregătit ruleta!", a dezvăluit Alexia Ţalavutis.

Surprizele se ţin lanţ în sezonul 20 "Te cunosc de undeva!", astfel că telespectatorii vor putea descoperi şi o echipă total neaşteptată, formată din Eliza Natanticu şi Zarug:

"Cu siguranţă cei de acasă nu se aşteptau la un asemenea duet, cum şi noi doi am avut plăcuta surpriză să descoperim o chimie fantastică între noi! Mă simt ca şi cum îl cunosc de 100 de ani, iar asta îmi dă exact starea de relaxare de care am nevoie. Zarug e partenerul perfect, mă face să râd mereu, e un super coleg, nu puteam să am alături pe cineva mai bun! Sigur o să câştigăm experienţă împreună şi o să ne bucurăm enorm de fiecare moment", a spus Eliza.

Zarug a adăugat:

"Îmi era viaţa mult prea uşoară şi m-am gândit să mi-o complic cu o harpie! ( n.r. râde). Doar că, ce să vezi, s-a dovedit că este cea mai simpatică şi mai drăgută colegă ever! Îmi place la nebunie echipa noastră! Rămâne, în cazul meu, ce mai mare temere legată de coregrafie, însă vreau să mă distrez! Sezonul ăsta este 100% pentru distracţie şi involuntar ne-am propus să mai distrugem şi nişte limitări personale şi psihologice, căci, ce să vezi, de coregrafie n-am scăpat!"

Show-ul transformărilor totale şi totodată una dintre cele mai longevive emisiuni din România, "Te cunosc de undeva!", revine la Antena 1 cu cel de-al 20-lea sezon, din 17 februarie, în fiecare sâmbătă, de la 20.00.

Citește în continuare

Trending