Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cine sunt juraţii din semifinalele Selecției Naționale Eurovision 2019

Ne apropiem rapid de marele moment al semifinalelor Selecţiei Naţionale Eurovision 2019, când vor fi aleşi 12 finalişti (10 de juriu, 2 de public). Juriul este format din 5 artişti respectaţi pe plan local şi internaţional, care vor decide cine merita să treacă mai departe. Avem detalii despre componenţa juriului, pe care o aflaţi în articol.

Publicat

pe

Vizual Eurovison 2019 prima semifinala
Vizual Eurovison 2019 prima semifinala │ FOTO: TVR

Cele cinci vedete alese pentru această sarcină importantă vor alege zece câştigători în semifinalele de la Arad şi Iaşi. Lista finaliştilor va mai include încă 2 câştigători, aleşi prin televot, câte unul per semifinală. Adi Cristescu, Mihai Georescu, Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete compun acest juriu ales pe sprânceană.

Adi Cristescu

Adi Cristescu este cunoscut ca solist, dar şi compozitor. A participat la festivaluri precum Mamaia, Eurovision, San Remo, dar şi la show-uri TV. A colaborat cu artişti precum Elena Gheorghe, Andra, Lora, Andreea Bălan, Marcel Pavel şi Paula Seling. Are propriul band cu care realizează concerte live acum. A declarat următoarele despre participare:

Faptul că sunt invitat să fac parte din juriu mă bucură şi mă onorează. Îmi place să pun umărul la a construi lucruri frumoase şi voi face tot ce pot să particip la o decizie cât mai bună şi corectă. Iar faptul că voi fi alături de colegi artişti – în juriu şi pe scenă - mă bucură mereu şi mă face să mă simt în familie.

Mihai Georgescu

Mihai Georgescu este compozitor, textier, solist şi profesor de canto la propria scoala de muzică. Acesta este şi fondatorul trupei Bere Gratis şi este cunoscut drept Miță. Viziunea sa despre aceasta competiţie este următoarea:

Eurovisionul este cel mai mare eveniment-concurs musical din Europa în care fiecare țară trimite artiști și piese în urma unor selecții extrem de riguroase. Folosind noutățile de ultimă generație din industrie, evenimentul nu poate fi decât unul care dă tonul în show-biz”, a declarat Miță. „Este o onoare pt mine să fiu invitat să jurizez fazele semifinale ale Selecției Naționale, marcând a șasea prezență a mea în cadrul Eurovision România.

Crina Mardare

Crina Mardare are o experienţă muzicală impresionantă în spate, după concerte susţinute în Olanda, Danemarca şi Germania, dar şi în România. A făcut parte din trupele Sfinx Experience şi Stereo, iar acum este vocal coach la propria scoala de muzică. Iată ce înseamnă poziţia de jurat la aceste semifinale pentru artistă:

Pentru mine, Eurovision reprezintă o emisiune de suflet pe care am urmărit-o mereu cu drag și mă bucur că anul acesta voi face parte din acest proiect. Oportunitatea de a fi jurat în cadrul acestui show îmi dă șansa să fac parte din procesul de selecție a celor care ne vor reprezenta și să contribui la alegerea pieselor, concurenților. Este o onoare pentru mine să fac parte din show-uri la fel ca acesta și sper că acest concurs să devină din ce în ce mai apreciat la adevărata lui valoare și de către români.

Andy Platon

Andy Platon completează juriul, din postura de compozitor, DJ şi producător, câştigător a numeroase premii internaţionale. Consideră Eurovision un concurs emblematic şi o bună rampă de lansare pentru tinerele talente, dar şi pentru afirmarea internaţională. În 2012 a câştigat premiul "L.A. Music Awards 2012" cu piesa "Starfire", interpretată de britanicul Kris Searle. A colaborat cu Dan Bittman şi Delia, dar şi cu Andra şi DJ-ul american Markus Schulz.

© FOTO: Petru Ivu

Mugurel Vrabete

Lista se încheie cu Mugurel Vrabete, care a făcut istorie cu trupa Holograf, alături de care a realizat 17 albume. Are la activ mii de concerte alături de formaţie, atât în România, cât şi la nivel internaţional. În 2011 refăcea trupa Basorelief, iar în 2012 începea proiectul Irina Popa & The Sinners. Anul 2017 a adus şi o iniţiativă blues numită Hot Leeks. Apreciatul rocker vede astfel Eurovision:

Concursul Eurovision este unul dintre frumoasele proiecte de acum jumătate de veac menite a aduce împreună muzică ușoară europeană, așa cum, mai târziu, idei pornite tot atunci au adus împreună țările Europei”, a declarat celebrul bass-ist. „Mă bucură propunerea de a face parte din juriul fazelor semifinale ale concursului, o consider o recunoaștere a activității mele muzicale și a posibilității de a avea un punct de vedere avizat asupra pieselor prezentate”

Pe lângă selecţia juriului, publicul va putea alege câte un preferat pentru fiecare semifinală, votând timp de 30 de minute. Votul poate fi exprimat trimiţând numărul concurentului prin SMS la numărul de telefon 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus) sau sunând la acel număr. Se poate vota o singură dată pe un număr de telefon.

Seria show-urilor Selecţiei Naţionale debutează la Iaşi pe 27 ianuarie 2019, la Sala Polivalentă. A doua semifinală are loc la Arad, pe 10 februarie, în Sala Sporturilor "Victoria". Marea finală naţională se desfăşoară pe 17 februarie 2019, la Bucureşti. Totul va fi transmis în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD.

Ediţia 2019 a Eurovision are loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finală pe 18 mai.

Comentează

Concerte & turnee

Unforgettable Festival 2024 lansează proiectul The Blessed Voices, format din Laura Bretan, Elena Moșuc și Montserrat Marti Caballe

Lansarea The Blessed Voices promite să fie unul dintre punctele culminante ale Unforgettable Festival. Laura Bretan, Elena Moșuc și Montserrat Marti Caballe, fiecare cu un timbru vocal distinct și o prezență scenică deosebită, vor interpreta împreună piese celebre din repertoriul internațional.

Publicat

pe

Concert Laura Bretan la Sala Palatului pe 10 aprilie 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Unforgettable Festival promite să se facă remarcat pentru premierele sale și colaborările speciale, iar lansarea proiectului The Blessed Voices nu face excepție. Acest trio extraordinar își va face debutul pe scena festivalului chiar în prima seară, pe 13 septembrie, oferind publicului o experiență muzicală unică și inedită.

Laura Bretan, renumită pentru vocea puternică și versatilitatea sa, Elena Moșuc pentru interpretările de operă de o sensibilitate aparte și Montserrat Marti Caballe, cu un repertoriu impresionant și o carieră solidă în spate, promit să ofere un spectacol de înaltă calitate. Aceste voci divine vor aduce la viață o serie de piese care traversează genuri și ere diferite, oferind publicului o seară memorabilă.

Publicul va avea ocazia să se bucure de timbrele vocale distincte și de armoniile rafinate ale celor trei artiste. Acestea vor fi acompaniate de Orchestra Operei Naționale București sub bagheta dirijorilor Alterisio Paoletti, Giora Linenberg și Daniel Jinga, asigurând ca fiecare notă să fie perfect sincronizată, oferind o experiență auditivă de înaltă clasă.

Pe lângă performanțele muzicale excepționale, Unforgettable Festival pune la dispoziția publicului și o gamă largă de experiențe pentru toate gusturile. Zonele de relaxare și lounge vor oferi participanților un loc unde să se destindă între spectacole, savurând băuturi răcoritoare și gustări delicioase. Food court-ul va aduce o selecție de delicii culinare din diverse bucătării internaționale, cu 3 arii gastronomice - franțuzești, britanice și italiene. Fiecare masă va fi o călătorie aromată, adăugând un plus de savoare și diversitate experienței festivalului.

Festivalul nu se oprește la muzică și gastronomie. Artiști stradali, spectacole de magie și iluzionism, precum și diverse activități interactive vor completa atmosfera vibrantă a evenimentului. Participanții vor putea explora diverse zone tematice, întâlni magicieni și comedianți, și se vor bucura de o atmosferă animată și interactivă.

Romexpo va fi transformat într-un hub cultural modern pe durata festivalului, unde muzica, arta și gastronomia se împletesc armonios. Scena inovatoare, echipată cu 500 m de ecrane uriașe și tehnologie de ultimă generație, va oferi o vizualizare spectaculoasă a fiecărei performanțe, astfel că fiecare detaliu va fi captat și apreciat de public din orice colț al locației.

Prețuri bilete Unforgettable Festival 2024:

Costul biletelor variază în funcție de categorie, de la 1556 lei pentru un abonament VIP, la 249 lei bilet pe zi, Acces General. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concert Bruce Dickinson la Arenele Romane: program și reguli de acces

Au mai rămas câteva zile până la concertul Bruce Dickinson de la Arenele Romane, ce face parte din turneul de promovare a celui mai recent album - "The Mandrake Project" - primul material solo al artistului în aproape 20 de ani. Te invităm să afli programul, regulile de acces și alte informații utile în cazul în care vei participa la eveniment.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Concert Iron Maiden la București pe 26 mai 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pe 3 iunie, Bruce Dickinson va aduce la Arenele Romane un show de neratat. Concertul va fi deschis de Trooper, care vor împărți scena cu artistul pentru a doua oară la București, la aproape 16 ani de la concertul legendarei trupe Iron Maiden de pe Stadionul Cotroceni.

Reguli de acces și program concert Bruce Dickinson:

  • Accesul în incinta Arenelor Romane se va face începând de la ora deschiderii porților - 18:00. Accesul se va face exclusiv pe poarta din parc.
  • Trooper vor urca pe scenă în jurul orei 20:00, urmați de Bruce Dickinson în jurul orei 21:00.
  • Organizatorii le recomandă participanților să vină din timp la eveniment, însă nu înainte de ora deschiderii oficiale a porților de acces, menționată mai sus. Astfel, se va evita aglomerarea zonelor de acces, iar timpul de așteptare va fi redus.
  • Organizatorii recomandă participanților ca, odată intrați în spațiul de eveniment, să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență.

Acces minori:

  • Orice participant la eveniment, indiferent de vârstă, poate accesa evenimentul doar în baza unui bilet valid, propriu. Minorii cu vârsta sub 16 ani pot accesa evenimentul doar însoțiți de un adult. Un adult poate însoți maximum 4 minori. Organizatorii nu recomandă participarea copiilor foarte mici la concerte, din pricina sunetului și luminilor puternice, iar în cazul participării, se recomandă purtarea căștilor de protecție.

Info bilete concert Bruce Dickinson

  • Intrarea la eveniment va fi permisă doar prin zona de acces indicată, în baza unui bilet de acces valid, care va fi înlocuit cu o brățară (în cazul categoriei Premium). Un singur bilet permite accesul pentru o singură persoană, o singură dată. Participanții la concert trebuie să aibă asupra lor biletul de acces, un document de identificare și brățara la mână (în cazul categoriei Premium) pe tot parcursul evenimentului.
  • Cumpărătorul biletului, prin achiziționarea biletului, este de acord cu termenii și condițiile impuse de organizator și se obligă să se supună măsurilor impuse de legislația locală în vigoare de la momentul desfășurării evenimentului, precum și regulamentului de acces comunicat de organizator la momentul punerii în vânzare a biletelor, înainte de eveniment, în timpul desfășurării evenimentului și în perimetrul locației unde are loc evenimentul.

În zona evenimentului NU VA FI PERMIS accesul cu:

  • băuturi și alimente achiziționate din afara perimetrului locației;
  • sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, doze de aluminiu, conserve;
  • artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere; materiale periculoase sau interzise, explozivi, droguri;
  • obiecte contondente (inclusiv laptopuri, obiecte ascuțite, grele, confecționate din sticlă, metal sau orice alte obiecte care ar putea fi periculoase pentru alți participanți);
  • scaune;
  • biciclete, motociclete, trotinete sau skateboards;
  • umbrele;
  • arme, lanțuri, precum și încălțăminte, îmbrăcăminte sau bagaje care prezintă elemente dure, ce ar putea pune în pericol sănătatea participanților în cazul în care, din accident, ar veni în contact cu ele;
  • căști de motociclist, rucsacuri și bagaje voluminoase mai mari decât o coală A4;
  • selfie stick-uri, aparate foto profesionale, aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro;
  • animale de companie.

În zona evenimentului VA FI PERMIS accesul cu:

  • aparate de fotografiat compacte;
  • brichete;
  • medicamente (orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de rețetă, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia, cu maximum o doză zilnică), insulină, spray inhalator pentru astm.

Achiziționarea băuturilor și alimentelor:

În incinta Arenelor Romane, spectatorii vor avea la dispoziție băuturi răcoritoare, apă, bere, long drinks de la bar, ce vor putea fi procurate cu numerar sau card.

În caz de ploaie:

Organizatorii recomandă participanților la eveniment să aibă asupra lor pelerine de ploaie, întrucât accesul cu umbrele în zonele de concert NU este permis.

Alte informații generale:

  • Înregistrarea de orice fel a show-ului (exceptând acreditările oferite de organizator în acest scop) este strict interzisă. Organizatorul evenimentului poate confisca orice aparat de înregistrare audio-video folosit astfel, deținut de participanții la eveniment.
  • În timpul spectacolului este posibil să se folosească lumini stroboscop, care pot dauna persoanelor cu epilepsie fotosensibilă.
  • Tichetul de acces nu poate fi înlocuit dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare, pentru o singură persoană.
  • Biletul de acces nu poate fi revândut sau reprodus, reproducerea tichetelor de acces fiind ilegală.
  • Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la eveniment în scop promoțional. Prin intrarea în zona de eveniment, participanții cedează toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul concertului.
  • Programul evenimentului poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo și numărul publicului participant.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Jessie J cântă în premieră la București, în cadrul Unforgettable Festival 2024

Jessie J va urca pe scenă alături de Lara Fabian, Havasi, Garou, Al Bano și Romina Power, Gheorghe Zamfir, Gipsy Kings și mulți alții la Unforgettable Festival, între 13 - 15 septembrie, la Romexpo. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Concert Jessie J la Electric Castle pe 22 iulie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

În weekendul 13-15 septembrie, Roxempo va fi gazda unui eveniment muzical de neratat: Unforgettable Festival. Publicul din România și nu numai va fi parte dintr-o sărbătoare a muzicii ce va traversa patru generații, reunind artiști de renume internațional din lumea muzicii clasice și moderne.

Jessie J vine la București

Superstarul internațional va urca pe scena Unforgettable Festival și promite un show spectaculos. Cunoscută pentru hituri precum "Price Tag", "Domino" sau "Bang Bang", Jessie J va aduce o explozie de energie și carismă la Romexpo, transformând scena într-un spectacol de neuitat. Pregătiți-vă să fiți electrizați de vocea sa impresionantă și de duetul unic pe care îl pregătește.

Fanii se pot aștepta la o performanță memorabilă, în care energia, carisma și talentul său de a îmbina ritmuri captivante cu mesaje puternice vor transforma scena într-un teren de joacă al muzicii live, plin de surprize și momente de neuitat. Jessie J va aduce un aer fresh pe scena festivalului, marcând una dintre cele mai vibrante și dinamice prestații ale ediției.

Lineup memorabil și colaborări în premieră mondială

Festivalul Unforgettable va transforma Bucureștiul în epicentrul artei muzicii. Timp de 3 zile, Romexpo va deveni o arenă a muzicii live, cu 12 spectacole ce vor avea drept protagoniști 20 de artiști de talie internațională. Printre aceștia se numără Al Bano and Romina Power, emblematicul duo italian, care vine în România să ne încânte cu melodiile care au cucerit Europa în anii '80, în timp ce Julien Dassin va omagia muzica tatălui său, Joe Dassin, prin interpretări contemporane ale hiturilor sale celebre. Gipsy Kings, celebra trupă franceză, va ridica atmosfera cu ritmurile sale flamenco și rumba, garantând momente pline de energie și dans, iar Lara Fabian și Garou vor aduce pe scenă pop-ul internațional și rock-ul cu un strop de emoție profundă și interpretări care ating sufletul. Va fi prezent și Havasi, cunoscutul pianist din Ungaria, renumit pentru combinația sa unică de muzică clasică, rock și elemente electronice.

Pe scena Unforgettable Festival vor urca și maestrul Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, tânăra soprană care a uimit publicul la nivel mondial cu talentul său vocal excepțional, Elena Mosuc, cunoscută pentru interpretările sale vibrante din operele lui Mozart, Puccini și Monsserat Marti Caballe, cu o prestație care reflectă moștenirea muzicală regală a mamei sale.

Orchestra Operei Naționale București, sub bagheta maeștrilor dirijori de talie mondială - Daniel Jinga, Giora Linenberg și Alterisio Paoletti - va acompania momentele festivalului, pus în scenă cu multă pasiune de inegalabilul regizor Claudiu Stan. Nu va lipsi nici Sorin Francu, actorul cu o prezență scenică inegalabilă.

Duete în premieră mondială

Un element care va da o notă inedită întregului festival este reprezentat de duetele care se vor întâmpla în premieră mondială. Pentru prima dată pe o scenă, Garou va cânta cu Lara Fabian, alături de Julien Dassin, Daniel Lavoie, Chiara Di Bari melodiile din celebrul musical "Notre-Dame de Paris", inclusiv hit-ul "Belle", iubit de milioane de oameni.

Al Bano si Romina Power vor cânta în premieră simfonic cu maestrul Gheorghe Zamfir, în timp ce Havasi și Laura Bretan vor pregăti un moment muzical unic. Organizatorii vor construi și alte momente speciale care îi vor încânta și pe cei mai pretențioși participanți.

Prețuri bilete Unforgettable Festival 2024

  • Abonamentele și bilete de o zi pot fi achiziționate online, la prețuri ce pornesc de la 672 lei, preț special în pre-sale pentru abonamentul standard de 3 zile, respectiv de la 249 lei, preț special în pre-sale pentru biletele de o zi. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending