Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

11 melodii concurează în prima semifinală a Selecției Naționale pentru Eurovision 2019

Prima semifinală a Selecției Naționale pentru Eurovision va reuni duminică 11 melodii calificate. Evenimentul de la Iași va fi difuzat de TVR1 de la ora 21.00. Publicul va putea vota timp de 30 de minute pentru a trimite o piesă în finala de la București, pe lângă cele 5 ce vor fi alese de juriu. Vezi ordinea melodiilor din concurs și detalii despre program.

Publicat

pe

Semifinala de la Iasi - Eurovision 2019 Romania
Semifinala de la Iasi - Eurovision 2019 Romania

Duminică, 27 ianuarie 2019, va avea loc la Iași prima semifinală a Selecției Naționale pentru Eurovision 2019. Evenimentul organizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Primăria Iași și Consiliul Județean Iași va fi difuzat de la ora 21.00 de TVR 1, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și TVR HD.

Semifinala de la Iași va fi deschisă de trupa The Sky Dance Company. Dansatorii vor marca a 20-a participare a României la Eurovision cu un moment inedit, pe ritmuri autohtone. La finalul serii, tânăra Iuliana Beregoi va susține un recital special.

În cadrul primei semifinale Eurovision România vor fi prezentate 11 melodii. Seara va fi prezentată de Aurelian Temişan şi Ilinca Avram, care au colaborat și cu prilejul Cerbului de Aur.

Ordinea intrării melodiilor în concurs:

  1. "DESTIN" - TROOPER
    Muzică şi versuri: Aurelian Dincă
  2. "THE CALL: DYNASTY OF LOVE" - BERNICEYA
    Muzică şi versuri: Florin Chitiul
  3. "ROCK THIS WAY" - OMMIEH & ANAKRISEZ
    Muzică: Eduard Cîrcotă / Versuri: Alexandru Bugan
  4. "SKYSCRAPER" - TEODORA DINU
    Muzică şi versuri: Udo Mechels, Laila Samuelsen, Jonas Brøgger Filtenborg
  5. "WITHOUT YOU (SIN TI)" - DYA & LUCIAN COLAREZA
    Muzică: Sergi Gascon / Versuri: Sergi Gascon, Daniel Andres Giraldo Mazo
  6. "WEIGHT OF THE WORLD" - NICOLA
    Muzică şi versuri: Michael James Down, Will Taylor & Jonas Gladnikoff
  7. "THE WAY IT GOES" - STEAM
    Muzică: Sorin Cotorceanu, Mihai Iulian Rapeanu / Versuri: Sorin Cotorceanu
  8. "UNDERGROUND" - VAIDA
    Muzică si versuri: Hanif Sabzevari, Michael James Down, Will Taylor, Tonje Gjevjon
  9. "WE ARE THE ONES" - CLAUDIU MIREA
    Muzică: Mihai Ogăşanu, Claudiu Mirea / Versuri: Claudiu Mirea
  10. "SONG OF MY HEART" - THE FOUR
    Muzică şi versuri: Theea Miculescu, Cătălin Dascălu
  11. "ARMY OF LOVE" - BELLA SANTIAGO
    Muzică şi versuri: Bella Santiago, Alex Luft

RECOMANDARE: Ascultă toate melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019 și află detalii despre participanți

Camera verde se va afla pe scenă

Una dintre provocările acestei ediții este realizarea scenei, care va fi construită integral de TVR, lumina, grafica, și personajele pregătite pentru show creând atmosfera unui basm modern. Pornind de la sloganul "Împlinește visul!", regizorul Dan Manoliu a imaginat un spațiu "transparent", unde, în premieră, CAMERA VERDE se va afla pe scenă, iar întreg ansamblul va fi amplasat în mijlocul spectatorilor și va fi vizibil 360 de grade.

12 panouri LED vor difuza mesajele de încurajare ale reprezentanților României la edițiile anterioare Eurovision pentru concurenții serii. Grafica este semnată de o echipă cu un portofoliu impresionant: Untold, Electric Castle, Neversea, Awake, iar luminile proiectate de 200 de capete inteligente vor fi dirijate de light designer-ul Sergiu Ardelean.

Jurizarea primei semifinale Eurovision România 2019

În cadrul semifinalei, un juriu național va califica cel mult 5 piese, iar publicul va putea trimite mai departe prin televot câte o melodie rămasă înafara jurizării.

Membrii juriului din semifinale sunt: Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Miţă), Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete.

Publicul va putea vota timp de 30 de minute. De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...11), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0,5 Euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  - 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 11, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone.

Etapa semifinalelor continuă la Arad, pe 10 februarie, în decorul de la Sala Sporturilor "Victoria". Ulterior, selecția melodiei ce va reprezenta țara noastră la Tel Aviv se va face prin votul juriului internațional și al publicului în cadrul finalei Eurovision România de pe 17 februarie 2019 de la București. Votul telespectatorilor va avea ponderea unui membru al juriului și nu 50%. Nu se cunoaște momentan numărul juraților, ci doar că va fi par.

Comentează

Trending