Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Post Malone va cânta cu Red Hot Chili Peppers la Premiile Grammy 2019

Post Malone continuă ascensiunea bifând atât o apariţie la Superbowl 2019, cât şi una la Premiile Grammy 2019. Acolo va cânta pe scenă împreună cu Red Hot Chili Peppers, iar lista de artişti de la premii începe să sune impresionant. O aflaţi în cadrul articlului.

Publicat

pe

Red Hot Chili Peppers Post Malone artisti Premiile Grammy 2019
Red Hot Chili Peppers Post Malone artisti Premiile Grammy 2019

Post Malone nu e străin de colaborările cu rockeri legendări, cântând câteva piese alături de Aerosmith la premiile MTV VMA 2018. Acum va cânta melodii alături de Flea, Kiedis şi compania. Cele două acte muzicale au confirmat deja colaborarea şi ne aşteptăm să auzim o variantă mai funky de "Rockstar" sau un "Californication" pe vocea răguşită a lui Posty.

Premiile Grammy 2019 au loc în Los Angeles pe 10 februarie, la Staples Center. Apariţia lui Post Malone pe lista de performeri nu este o întâmplare, artistul fiind nominalizat la 4 categorii. E vorba despre "Albumul Anului", "Discul anului", "Cea mai bună reprezentaţie rap/cântată" şi "Cea mai bună reprezentaţie pop solo". Au mai confirmat prezenţa la Grammy şi Miley Cyrus, H.E.R, Brandi Carlile, Janelle Monae şi Cardi B.

Li se alătură Shawn Mendes şi Camila Cabello. Alicia Keys va fi gazda acestui eveniment, ediţia cu numărul 61 a Premiilor Grammy. Este pentru prima oară în ultimii 14 ani când o femeie este prezentatoarea principală a galei. Ultima gazdă reprezentată a sexului frumos a fost Queen Latifah în 2005. Keys a fost selectată după 2 ani la rând în care prezentator a fost simpaticul britanic James Corden, cunoscut pentru seria "Carpool Karaoke".

În 2019 cele mai multe nominalizări le au Drake şi Kendrick Lamar, urmaţi de Brandi Carlile, Janelle Monae, Cardi B şi H.E.R. Kendrick Lamar impresionează cu nu mai puţin de 8 nominalizări. Cu 2 zile înainte de ceremonie va fi onorată cu un premiu special Grammy Dolly Parton, drept "Persoana Anului MusiCares". Red Hot Chili Peppers a cântat pentru prima oară în România în 2012, strângând 45.000 de oameni la Arena Naţională, în Bucureşti.

RHCP a lansat ultimul album, "The Getaway" în 2016, după o pauză de 5 ani. LP-ul a fost produs de Danger Mouse, după 25 de ani de colaborare cu Rick Rubin.

Comentează

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Vine Red Hot Chili Peppers la Electric Castle 2024?

Red Hot Chili Peppers ar putea fi unul dintre headlinerii Electric Castle 2024. Cea de-a zecea ediție a festivalului a oferit câteva indicii care ne-au dus cu gândul la trupa americană. O fi o intuiție corectă, o teorie a conspirației sau o dorință prea mare de a revedea formația în România după 11 ani, dar te invităm totuși să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Pentru 2024, Electric Castle pregătește o ediție aniversară ce va sărbători cei 10 ani de existență. Prin urmare, este de așteptat ca lineup-ul să fie gândit în așa fel încât să rămână pentru multă vreme în memoria festivalierilor.

Organizatorii au început deja să se ocupe de construirea celei mai noi ediții a festivalului. Mai mult, aceștia au oferit niște indicii ce prefigurează anunțul primului val de artiști. Primul detaliu în acest sens a fost schimbarea siglei. Dacă înainte Electric Castle era reprezentat de combinația de negru și galben, acum festivalul și-a schimbat logo-ul în roșu și alb. Aceleași culori se regăsesc și în simbolul trupei Red Hot Chili Peppers.

Logo-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers a fost desenat de solistul Anthony Kiedis în 1984. Managementul casei de discuri a cerut grupului să se gândească la un logo, iar Kiedis a schițat asteriscul cu opt brațe. La acea vreme, artistul nu i-a acordat vreo semnificație specială. În timp, însă, a devenit una dintre cele mai cunoscute sigle ale unei trupe din istoria muzicală.

Un alt semn care a condus la ideea că RHCP ar putea urca pe scena EC 2024 a fost o fotografie publicată pe platformele de socializare ale festivalului. Se vede Calea Victoriei din București unde este afișată o reclamă pentru ediția de anul viitor a festivalului, ce încorporează emblema formației RHCP. Asteriscul cu opt brațe este vizibil în partea dreaptă.

Reclamă Electric Castle 2024

Reclamă Electric Castle 2024 │ FOTO: Electric Castle www.facebook.com

Primii artiști din lineup-ul EC 2024 vor fi anunțați în viitorul apropiat. Până atunci, nu ne rămâne de făcut decât să ne hrănim iluzia, să "manifestăm" revenirea trupei în România sau să îi ascultăm discografia. Iar ultima parte nu are nevoie de vreun motiv special.

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2024. Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 532,55 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending