Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Papa Francisc susține discursuri pe un album de muzică rock, "Wake Up!" - AUDIO

Papa Francisc va transmite mesajale sale de pace și unitate prin intermediul muzicii rock. Vaticanul a aprobat lansarea unui album intitulat "Wake Up!", cu piese pop-rock și chiar de rock progresiv, ce conțin fragmente din discursurile Papei.
Papa Francisc -

Papa Francisc - "Wake Up!" (copertă album)

Papa Francisc apelează la o modalitate inedită pentru a transmite mesajele sale de pace, speranță și unitate. Pe 27 noiembrie va fi lansat un album al Papei cu piese rock, intitulat "Wake Up!". Discul conține fragmente ale discursurilor sale, în limbile engleză, italiană, spaniolă și portugheză.

"Vreme de mulți ani am fost producătorul și directorul artistic al albumelor Papei. Am avut onoarea de a lucra cu Papa Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și acum Papa Francisc. Ca și în cazul altor albume, am încercat ca și de această dată să fiu fidel identității și personalității Papei, punând în evidență deschiderea sa către dialog, ospitalitatea lui și dorința de a lărgi orizonturi. Din acest motiv, pe albumul ”Wake Up”, Papa Francisc dialoghează pe un fundal muzical", a declarat producătorul discului, Don Giulio Neruni.

Prima piesă de pe albumul Papei dezvăluită publicului se numește "Wake Up! Go! Go! Forward!" și are un sound cu influențe din zona rock-ului progresiv. Instrumentalul a fost compus de muzicianul Tony Pagliuca, care este extrem de familiar cu stilul prog-rock.

"În anii '70 am fondat o trupă de rock progresiv - Le Orme - cu care am ajuns în fruntea clasamentelor și am susținut turnee în Italia și UK. Am avut chiar ocazia de a colabora cu artiști cunoscuți la nivel internațional, precum Peter Hammil și David Jackson (Van Der Graaf Generator). (...) Punerea muzicii mele în slujba Papei Francisc a fost o experiență fantastică și o foarte interesantă provocare artistică", a declarat Tony Pagliuca pentru revista Rolling Stone.

Pe fundalul piesei  "Wake Up! Go! Go! Forward!" poate fi ascultat un fragment al discursului susținut de Papa Francisc în Coreea de Sud.

Papa Francisc - "Wake Up! Go! Go! Forward!" - LYRIC VIDEO

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Coldplay a lansat un teaser ce promovează noul album "A Head Full of Dreams" - VIDEO

Coldplay a publicat un teaser video ce conține un fragment al unei piese noi. Compoziția se va regăsi pe noul...

Închide