Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Bebe Rexha pune Albania pe harta starurilor pop internaționale - VIDEO

Vești bune pentru cei care s-au plictisit de Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Britney Spears și Christina Aguilera. Un nou star pop se află pe punctul de a reîmprospăta peisajul industriei muzicale actuale. Noi o simpatizăm deja pe Bebe Rexha pentru simplul fapt că își compune singură muzica, ceva mai rar întâlnit pe nișa pop. La capitolul aprecieri, ar mai fi de adăugat și faptul că tânăra artistă originară din Albania a compus demo-ul hitului "The Monster", interpretat de Eminem și Rihanna.
Bebe Rexha

Bebe Rexha

Bebe Rexha este unul dintre noii artiști ai industriei pop cu șanse reale de a se distinge de predecesorii săi. Născută în Brooklyn, New York, dar cu ambii părinți de origine albaneză, Bebe s-a simțit atrasă de muzică încă de la vârsta de 4 ani, fiindu-i greu să-și amintească un moment din viață în care nu a fost ferm convinsă că își dorește o carieră în acest vast și imprevizibil domeniu.

Inspirată de artiști precum Stevie Wonder, Tori Amos, John Legend și The Temptations, Bebe Rexha a încercat să se implice în orice proiect muzical ce i-ar fi putut construi o rampă de lansare. În liceu a cântat în diverse musicaluri, exersându-și în paralel și aptitudinile de compozitor. Premiul "Best Teen Songwriter" acordat de National Academy of Recording Arts & Science a fost cel care i-a deschis orizonturile, oferindu-i șansa de a intra în contact cu oamenii de la pupitrele industriei muzicale: manageri, producători.

Bebe Rexha

Bebe Rexha

Din 2010 până în 2012, Bebe Rexha a cântat alături de basistul Fall Out Boy, Pete Wentz, în formația Black Cards. A optat apoi pentru o carieră solo și a început să compună piese și să le urce pe YouTube. Așa a ajuns să compună pentru Madonna (piesa "Some Girls" de pe albumul "MDNA"), Selena Gomez (piesa "Like a Champion" de pe albumul "Stars Dance") și nu în ultimul rând pentru grupul de muzică electro Cash Cash, alături de care interpretează piesa "Take Me Home".

Cash Cash -"Take Me Home" ft. Bebe Rexha

Piesa "Take Me Home" compusă de Bebe Rexha a urcat în 2013 până pe poziția a 4-a în topul UK Dance și până pe poziția a 6-a în US Hot Dance/Electronic Songs Chart. Acesta a fost, însă, doar începutul.

Momentul în care numele artistei albaneze a ajuns să fie rostit tot mai des în industria muzicală a fost acela al lansării piesei "The Monster". Piesa interpretată de Eminem și Rihanna, ce a devenit Number One și s-a vândut în milioane de exemplare la nivel internațional, a pornit de la o melodie compusă și înregistrată de Bebe Rexha.

Varianta originală a melodiei se numește "Monster Under My Bed" și a luat naștere într-un moment de depresie. Artista tocmai pierduse contractul cu prima sa casă de discuri, Island Records, și se afla la un pas de a începe un tratament serios prescris de psihiatru. Pentru a mai amâna, însă, începerea acestui tratament, Bebe și-a dedicat tot timpul liber de care dispunea pentru a compune. Refrenul piesei "Monster Under My Bed" a plecat de la un citat găsit pe internet, melodia evoluând apoi pe un ton indie, cu influențe tribale și latino.

Bebe Rexha - "Monster Under My Bed"

 "Am simțit că Eminem va empatiza cu spiritul piesei și se pare că am avut dreptate", declara Bebe Rexha într-un interviu acordat după momentul lansării piesei "The Monster".

Totul a plecat, deci, de la intuiția pe care Bebe Rexha a avut-o în momentul înregistrării piesei. Demo-ul a ajuns la producătorii lui Eminem și după modificarea strofelor și a sound-ului indie, s-a născut un nou hit, ce se regăsește acum pe aclamatul album al rapper-ului.

"E dificil uneori atunci când compui ceva pentru altcineva, pentru că e bebelușul tău. Dar uneori piesa nu se potrivește cu sound-ul tău sau nu e pe stilul pe care vrei să-l abordezi tu. Dar s-ar putea potrivi unui artist precum Eminem sau Rihanna."

Deși piesa nu a mai fost inclusă pe albumul lui Bebe, așa cum a fost gândită inițial, artista a reușit prin intermediul acestui hit să semneze un contract cu Warner Bros. Records.

Bebe Rexha - "I Can't Stop Drinking About You" (Live pentru Billboard)

Bebe Rexha lucrează în prezent la albumul ei de debut, ce nu are încă un titlu. Primul single, "I Can't Stop Drinking About You", a fost lansat chiar zilele trecute, videoclipul având premiera în revista Billboard.

"'I Can't Stop Drinking About You' este despre acel sentiment pe care îl ai atunci când inima ți-a fost zdrobită. Am vrut ca piesa să reprezinte o frântură din ceea ce simți într-un astfel de moment. Videoclipul este modest și crud. Am încercat să captez suferința unei inimi zdrobite și acel vârtej de emoții care vine odată cu asta: mânie, frustrare, tristețe, nebunie și frică de necunoscut. Acestea sunt efectele unei relații de iubire cu un final dureros."

Videoclipul "I Can't Stop Drinking About You", regizat de Michael Mihail, poate fi urmărit mai jos. 

Bebe Rexha - "I Can't Stop Drinking About You"

Citește mai multe despre Bebe Rexha
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Thomas Anders (Ex-Modern Talking) revine la București în ianuarie 2015 - UPDATE

Fanii Modern Talking din România se vor bucura toamna aceasta de un concert de zile mari. „The Gentelman of Music”,...

Închide