Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Ella Eyre, tânăra leoaică a muzicii electro soul - VIDEO

Leoaică tânără nu este doar iubirea, așa cum metaforiza Nichita Stănescu, ci și noua senzație a muzicii britanice, Ella Eyre. La 20 de ani are deja în palmares un hit lansat împreună cu Rudimental, "Waiting All Night", și colaborări sonore cu Naughty Boy, Wiz Khalifa și Tinie Tempah. A pierdut la mustață premiile BRIT Critics' Choice 2014 și BBC Sound of 2014, fiind un competitor puternic. Leul a fost ales ca logo în semnătura ei atât datorită părului bufant, cât și a energiei emanate pe scenă. Așadar, chiar dacă în calendarul chinezesc 2014 este anul calului de lemn, în industria muzicală vorbim despre anul leoaicei.

Publicat

pe

Ella Eyre
Ella Eyre

Ella Eyre (numele de scenă) sau Ella McMahon (numele din buletin) a crescut ascultând muzica lui Gnarls Barkley, fiind o fană a trupelor Mumford & Sons și Basement Jaxx. Muzica de teatru cu care a avut contact în perioada școlii i-a deschis apetitul pentru mai multă creativitate, determinând-o să înceapă să-și scrie propriile compoziții.

"Cred că totul a început când aveam 16 ani. Am primit rolul lui Tallulah în Bugsy Malone și mi-a plăcut foarte mult partea de punere în scenă - studiam deja de 2 ani muzica de teatru la Brit School - dar mi-am dat seama destul de repede că nu îmi permitea să fiu pe cât de creativă mi-aș fi dorit eu. Cântam până la urmă versurile altcuiva. Atunci am început să compun propriile mele piese", a povestit Ella într-un interviu acordat publicației Attitude.co.uk.

Înainte de a studia la BRIT School for Performing Arts & Technology, Ella Eyre a cochetat cu ideea unei cariere în sport, fiind o bună înotătoare. Pasiunea pentru muzică a câștigat însă prioritate în cele din urmă, fiind recomandată de profesorul de canto managerului James Merritt. După un an de pregătire vocală a semnat un contract cu Virgin Records, iar de aici încolo au urmat colaborările cu cei de la Rudimental, care "sunt niște băieți extrem de talentați și muncitori", cu Naughty Boy și Wiz Khalifa pentru piesa "Think About It" și cu rapperul Tinie Tempah pentru "Someday (Place in the Sun)".

Cel mai sonor featuring a fost cel cu Rudimental pentru single-ul "Waiting All Night". Piesa lansată în aprilie 2013 a debutat pe prima poziție în UK Singles Chart, fiind declarată British Single of the Year la Brit Awards 2014.

Rudimental - "Waiting All Night" feat. Ella Eyre

Deși a ajuns în atenția publicului prin intermediul unor colaborări, Ella Eyre are multe de spus ca artist solo. Îi place să compună muzică și așteaptă cu nerăbdare lansarea primului album. Prima piesă solo, "Deeper" a fost lansată în noiembrie 2013 și a primit aprecieri din partea publicului și a criticilor, anunțând viitoare compoziții de impact.

"De-abia așteptam să lansez ceva solo. Mi-am petrecut un an lucrând cu Rudimental, Naughty Boy, Bastille, Tinie Tempah și mi-a plăcut la nebunie. A fost o platformă grozavă pentru promovare, dar eu muream de nerăbdare să le arăt oamenilor muzica mea. Nu aș face muzică dacă nu mi-ar face plăcere. Sper ca publicul să se bucure ascultând-o", a povestit Ella pentru Idol Magazine.

Ella Eyre - "Deeper"

Logo-ul cu leoaica i s-a tras atât de pe urma hair styling-ului său, cât a personalității puternice.

"Mi s-a spus mereu leoaică datorită părului meu. Și mi s-a spus, de asemenea, că sunt temperamentală, dar totodată loială. Îmi place să cred că atributele leului se potrivesc unui alter ego al meu. Mă manifest în acest sens în special când sunt pe scenă. Am foarte multă energie și îmi place să acopăr întreg perimetrul. Atunci când te gândești la caracteristicile unui leu, te gândești la iubire, loialitate și mândrie și acestea sunt elementele principale ale albumului meu."

Partea de compoziție nu i se pare dificilă, întotdeauna având ceva de spus. Toate piesele sunt inspirate din experiențe proprii, Ella obișnuind să scrie într-un jurnal despre problemele sau evenimentele importante din viața sa. Deși nu se ocupă de producție, se asigură mereu că rezultatul final este cel pe care și-l dorește.

Ella Eyre își propune ca prin muzică să transmită un mesaj puternic și să creeze conexiuni cu cei ce se regăsesc în versurile sale.

"În fiecare piesă există un mesaj. Din punct de vedere muzical și liric. Există anumite melodii pe album ce vorbesc despre vulnerabilitate. Mereu mi-am imaginat cum cineva care se află la volan, mergând spre casă, îmi ascultă una dintre piese la radio și exclamă <<Exact asta simt eu. Cineva știe prin ce trec.>>. Mie mi se întâmplă asta atunci când ascult piesele altor artiști și îmi place să cred că la fel se întâmplă și cu cei care îmi ascultă muzica."

Single-ul de debut se numește "If I Go" și poate fi ascultat mai jos. Primul EP se intitulează "Deeper". La album încă se mai lucrează.

Ella Eyre - "If I Go"

Comentează

Trending