Urmărește-ne în Social Media

White Walls - Starfish Crown

Trupa White Walls a lansat videoclipul "Starfish Crown", prefațând un viitor album de studio. Actorul din "Umbre", Șerban Pavlu joacă în acest clip, dar asta nu e singura fază tare. Melodia merită o apăsare în forță pe PLAY.

Trupa White Walls a lansat videoclipul "Starfish Crown" în premieră pe canalul de YouTube pe 22 mai 2020. E o piesă bună, ce prefațează viitorul album al formației originare din Constanța. Iar când o piesă tare ca aceasta primește un clip deștept, simți bucuria de împărtăși experiența vizionării.

Melodia începe cu un riff care devine laitmotiv, susținând ideea repetitivă din versuri și videoclipul superb în care băieții din trupă joacă efectiv dramatic. Da, videoclipul este un punct forte al lansării, meritând câteva vizionări în buclă. Cei doi actori profesioniști sunt cireașa de pe tort. Tortul pare a fi al unei petreceri ratate, mai exact furate, în care CEVA sau CINEVA te-a înșelat fatal.

Materialul a fost regizat de Iustin Șurpănelu.  Ca o paranteză, din experiența lui în domeniu, amintim colaborările cu Grimus ("Carelessly", "Fregate", "Piblokto"), Aeon Blank ("I Wish I Had A Gun"), Trupa 9 ("Două amintiri"), Marú ("Depind de tine") sau SPAM ("Depind de tine") și Lights Out ("Nepal") în trecutul mai îndepărtat.

Membrii trupei poartă uniforme de soldați. Nu au grade, nu au epoleți, putând reprezenta orice putere sau joc din umbră. Din alte "umbre", vine eroul principal. Șerban Pavlu își face intrarea dezorientat, căutând-și mireasa (în fond, o promisiune, o iluzie), care în final îi devine moarte (o înșelătorie, o iluzie, o decepție). Soldații White Walls joacă rolul negativ în scenariu, sugerând acea forță globală ce distruge repetitiv destine individuale. Aparent luat pe sus de la propria nuntă, eroul clipului nu-și pierde mireasa decât metaforic, el poate pierde orice idee în care ar fi crezut, o valoare, un destin. Coroana e a unui erou sufocat sub o mare de promisiuni înșelătoare.

Dincolo de evidentul suport în promovare, e de apreciat jocul actorului din "Umbre" în videoclipul White Walls. După cum probabil cunoașteți, Șerban Pavlu (44 de ani) are rolul principal (un recuperator - șofer de taxi) în serialul care a strâns numeroși fani timp de 3 sezoane pe HBO.

Revenind la clipul "Starfish Crown" filmat la Plant Village, în București, "iluzia" lui Pavlu este jucată de Alina Petrică (30 de ani), pe care am putut să o vedem și în piesa "Deșteptarea primăverii" de la Teatrul Mic, în care cântat live trupa FiRMA.

Felicitări White Walls - Alexandru-Eduard Dascălu (chitară), Eugen Brudaru (voce), Șerban-Ionuț Georgescu (bas) și Theo Scrioșteanu (tobe), pentru o melodie reușită și o producție de lăudat.  Rămânem cu ochii deschiși, cu mâinile în aer și așteptăm cu urechile viitorul album în cursul acestui an.  Că de la anteriorul să fi trecut vreo 7 ani...

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Cargo și White Walls au participat la proiectul "Musink for Humanity", o compilație înregistrată în scopuri caritabile

Asociațiile non-profit Ink for Humanity și Bikers for Humanity au lansat în această vară prima compilație muzicală 100% românească ce include piese compuse pentru promovarea culturii tatuajelor. Printre trupele și artiștii care s-au alăturat proiectului "Musink for Humanity" se numără Cargo, Altar și White Walls. Misiunea campaniei este să îndrume cât mai mulți iubitori de artă și muzică rock în direcția de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși.

Publicat

pe

Compilație muzicală pentru programe sociale
Compilație muzicală pentru programe sociale │ FOTO: PR

Povestea frumoasă cu motocicliști, cu creatori de tatuaje și artiști, oameni minunați ce au o inimă uriașă, continuă cu noi fapte bune. Muzica și arta tatuajului fac bine, mai ales împreună. Pasiunea pentru tatuaje și muzică a dat naștere acestui proiect umanitar, care aduce împreună unele dintre cele mai importante trupe din România cu câte-un nou single în care cântă despre tatuaje.

"După succesul piesei "Next Level Tattoo" by Adrian Igrișan (feat. Monica Anghel, Luminița Anghel, Toni Dijmarescu și Freaka DaDisk), ne-am propus să aducem împreună diverși artiști care să compună câte o melodie, în stilul propriu al fiecăruia, având ca idee centrală lumea tatuajului", declară Asociația Tattoo & Piercing.

"Musink for Humanity", o nouă colecție de piese înregistrate de trupe ca Antract, Cargo și White Walls

Printre trupele participante, care promovează tatuajele ca simbol al identității și culturii sociale și provoacă percepția conform căreia tatuajele servesc doar o funcție individualistă, decorativă, regăsim: Cargo, Antract, Altar și White Walls. Piesele din colecția "Musink for Humanity" prezintă și ne ajută să înțelegem modul în care menirea unui artist pe pământ este aceea de a dărui.

Colecția de single-uri înregistrate în 2022, exclusiv pentru această cauză, se numește "Musink for Humanity" și poate fi achiziționată din magazinele de specialitate atât în formatul digital, cât și pe suport fizic în formatul digipack CD si 12″ LP vinil, ediție limitată. Toate fondurile generate vor fi folosite pentru evenimentele caritabile deja cunoscute, organizate de asociații, donații la case de copii și evenimente pentru grupuri sociale defavorizate. De asemenea, prin implicarea trupelor participante, organizatorii vor să readucă zâmbetul tuturor celor care au nevoie, ajutând necondiționat, transparent și cu dedicație.

"Mintea noastră are o putere incredibilă și poate face minuni, iar susținută de o inimă darnică, universul poate să ia altă formă. Evident universul celor din jurul nostru care nu au fost suficient de norocoși să aibă ce avem fiecare dintre noi acum și din care putem dărui mai departe", precizează Asociația Bikers for Humanity.

Lansarea oficială a colecției "MusInk for Humanity" a avut loc în cadrul festivalului Bikers for Humanity de la sfârșitul lunii iunie, la Brezoi, unde formația Cargo a susținut un concert extraordinar și a cântat în premieră melodia nouă numită "Cruce-n destin", una dintre cele 17 piese dedicate scopurilor caritabile din tracklist.

Tracklist "Musink for Humanity":

 1. Intro – Creation (Paul Booth feat. Claudiu Cîrțînă)
 2. Altar – The Game
 3. Cargo – Cruce-n destin
 4. MBP – Skin
 5. C.A.S.H. – Ink-curable
 6. Anton – Cerneală albastră
 7. The Sign – Dreams
 8. Punkarta – Tatuaje
 9. Nor-Man-Dee – Tattooed On My Soul
 10. Antract – Adu-o
 11. Scarlet Aura – Rock în sânge și voință
 12. Gothic – We Are The Underground
 13. Nexus – Draw Under My Skin
 14. White Walls – The Gift
 15. Scandal – Tattoos
 16. Trans Express – Blue On My Skin
 17. Next Level Family – Next Level (feat. Adrian “Baciu” Igrișan, Bob Tyrrell, Monica Anghel, Luminița Anghel, Freakadadisk, Toni Dijmărescu, Andrei Coman)
Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1