Urmărește-ne în Social Media

White Walls - Starfish Crown

Trupa White Walls a lansat videoclipul "Starfish Crown", prefațând un viitor album de studio. Actorul din "Umbre", Șerban Pavlu joacă în acest clip, dar asta nu e singura fază tare. Melodia merită o apăsare în forță pe PLAY.

Trupa White Walls a lansat videoclipul "Starfish Crown" în premieră pe canalul de YouTube pe 22 mai 2020. E o piesă bună, ce prefațează viitorul album al formației originare din Constanța. Iar când o piesă tare ca aceasta primește un clip deștept, simți bucuria de împărtăși experiența vizionării.

Melodia începe cu un riff care devine laitmotiv, susținând ideea repetitivă din versuri și videoclipul superb în care băieții din trupă joacă efectiv dramatic. Da, videoclipul este un punct forte al lansării, meritând câteva vizionări în buclă. Cei doi actori profesioniști sunt cireașa de pe tort. Tortul pare a fi al unei petreceri ratate, mai exact furate, în care CEVA sau CINEVA te-a înșelat fatal.

Materialul a fost regizat de Iustin Șurpănelu.  Ca o paranteză, din experiența lui în domeniu, amintim colaborările cu Grimus ("Carelessly", "Fregate", "Piblokto"), Aeon Blank ("I Wish I Had A Gun"), Trupa 9 ("Două amintiri"), Marú ("Depind de tine") sau SPAM ("Depind de tine") și Lights Out ("Nepal") în trecutul mai îndepărtat.

Membrii trupei poartă uniforme de soldați. Nu au grade, nu au epoleți, putând reprezenta orice putere sau joc din umbră. Din alte "umbre", vine eroul principal. Șerban Pavlu își face intrarea dezorientat, căutând-și mireasa (în fond, o promisiune, o iluzie), care în final îi devine moarte (o înșelătorie, o iluzie, o decepție). Soldații White Walls joacă rolul negativ în scenariu, sugerând acea forță globală ce distruge repetitiv destine individuale. Aparent luat pe sus de la propria nuntă, eroul clipului nu-și pierde mireasa decât metaforic, el poate pierde orice idee în care ar fi crezut, o valoare, un destin. Coroana e a unui erou sufocat sub o mare de promisiuni înșelătoare.

Dincolo de evidentul suport în promovare, e de apreciat jocul actorului din "Umbre" în videoclipul White Walls. După cum probabil cunoașteți, Șerban Pavlu (44 de ani) are rolul principal (un recuperator - șofer de taxi) în serialul care a strâns numeroși fani timp de 3 sezoane pe HBO.

Revenind la clipul "Starfish Crown" filmat la Plant Village, în București, "iluzia" lui Pavlu este jucată de Alina Petrică (30 de ani), pe care am putut să o vedem și în piesa "Deșteptarea primăverii" de la Teatrul Mic, în care cântat live trupa FiRMA.

Felicitări White Walls - Alexandru-Eduard Dascălu (chitară), Eugen Brudaru (voce), Șerban-Ionuț Georgescu (bas) și Theo Scrioșteanu (tobe), pentru o melodie reușită și o producție de lăudat.  Rămânem cu ochii deschiși, cu mâinile în aer și așteptăm cu urechile viitorul album în cursul acestui an.  Că de la anteriorul să fi trecut vreo 7 ani...

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

White Walls lansează albumul "Grandeur" în Quantic Club, cu trei formații în deschidere

Trupa constănțeană de metal progresiv White Walls susține concertul oficial de lansare a albumului "Grandeur" în Club Quantic, din București. Evenimentul va avea loc în luna septembrie și va fi deschis de trei formații de muzică metal.

Publicat

pe

White Walls
White Walls │ FOTO: PR

Lansat pe 23 octombrie 2020, albumul "Grandeur" al trupei White Walls va fi în sfârșit prezentat publicului în cadrul unui concert. Programat inițial în 2020, evenimentul va avea loc anul acesta, pe 17 septembrie, în Quantic Club, iar în deschidere vor cânta 3 trupe alese special pentru acest concert: Breathelast, W3 4R3 NUM83R5 și ohhimark.

Breathelast este o formație de rock / metal cu diverse influențe din Constanța - București, fondată în 2010, cu rădăcinile multor altor proiecte locale la bază (Crize, Godmode, etc).

W3 4R3 NUM83R5 reprezintă scena metalcore din Brașov din 2014. Trupa a dobândit un public fidel prin spectacolele pline de energie, plasându-se printre trupele locale importante din scena metalcore

ohhimark este o formație de prog metal cu tentă ambientală formată în anul 2017 din 5 membri români și francezi. Piesele de pe albumul trupei de debut "What We Cant See" au fost comparate cu Karnivool, Vola sau Tesseract

Evenimentul va respecta toate restricțiile impuse de autorități, fapt pentru care se pun în vânzare un număr limitat de bilete.
Biletele achiziționate inițial pentru data de 24.10.2020 sunt valabile (automat, fără o altă formalitate din partea cumpărătorilor) pentru data de 17.09.2021.

Prețuri bilete la concertul White Walls:

Biletele se pot achiziționa online la următoarele prețuri:

  • Presale: 70 lei (preț redus până la data de 16.09.2021)
  • Normal: 80 lei (în ziua evenimentului – 17.09.2021)

"Grandeur" deschide un spectru cu totul nou de căi muzicale și oferă un sunet mai matur, la 7 ani de la lansarea albumului anterior, "Escape Artist". Inspirat de starea lumii, titlul noului disc dezvăluie și câteva dintre tematicile ce stau la baza pieselor.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

Din componența trupei White Walls fac parte: Alexandru-Eduard Dascălu (Dasu) - chitară, Eugen Brudaru - voce, Șerban-Ionuț Georgescu - bas, Theo Scrioșteanu - tobe.

Citește în continuare