Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

FiRMA asigură coloana sonoră în piesa de teatru "Deșteptarea Primăverii" - TEASER

La finele anului trecut, trupa FiRMA își anunța implicarea în spectacolul de teatru "Deșteptarea primăverii", un proiect inedit ce aduce pe scenă o echipă de actori tineri și nume consacrate precum Gheorghe Vișu sau Mihaela Rădescu, într-o abordare proaspătă și non-conformistă specifică regizorului Vlad Cristache.

Trupa FiRMA interpretează live coloana sonoră a piesei de teatru Deșteptarea Primăverii (foto: Adi Bulboaca)

Urmărește-ne pe

FiRMA a luat o scurtă pauză de la înregistrările discului "Descântece. Vol. 2", dedicându-se proiectului special de la Teatrul Mic. Ideea acestei colaborări inedite a devenit atât de evidentă atunci când regizorul Vlad Cristache a descoperit în textul piesei lui Frank Wedekind - "Deșteptarea primăverii" aceleași problematici și stări inspirate de albumul "La Orbire", trupa FiRMA rămânându-i aproape de suflet încă de la începuturile ei, ieșite din tipare, din anii 2000.

Piese și versuri scrise special, interpretate live în reprezentații

Ceea ce face cu totul "altfel" implicarea trupei în acest spectacol, nu este doar interpretarea live din cadrul fiecărei reprezentanții, ci și faptul că muzica și versurile compozițiilor interpretate au fost compuse special de Daniel "Rocca" Stoicea, pentru a complementa naturalețea și zbuciumul descoperirii de sine comunicate prin jocul tinerilor artiști din distribuție.

Rocca descrie spectacolul drept "un proiect altfel, cu un suflu nonconformist și o poveste ce oferă celor implicați libertatea de a se destăinui creativ".

Premiera și distribuția piesei "Deșteptarea Primăverii"

Spectacolul hibrid "Deșteptarea primăverii" se apropie cu pași repezi de momentul premierei. Aceasta va avea loc pe 28 ianuarie 2017 la Teatrul Mic din capitală. Urmăriți un teaser video:

Piesa este regizată de Vlad Cristache, care semnează și scenografia.  El s-a impus în teatrul românesc prin spectacole precum „Peer Gynt” după Henrik Ibsen (ce i-a adus nominalizarea la "Premiul UNITER pentru Debut") și „The History Boys” de Alan Bennett. Spectacolele montate de Vlad Cristache se regăsesc frecvent în programul festivalurilor importante din România, precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Festivalul Național de Teatru.

"Deșteptarea primăverii" este un spectacol ca o rană vie. Vorbește despre revoluția sexuală a unor adolescenți, despre momentul acela în care un copil simte că nu-și mai recunoaște propriul corp sau propriile senzații sexuale, nu mai știe cine este și caută să își găsească o identitate. Spectacolul este gândit ca un eveniment în care angst-ul adolescentin sună ca un soundtrack rock, compus de Daniel Rocca de la trupa FiRMA. E un spectacol al unei generații pierdute.

Regizorul Vlad Cristache (Foto: Adi Bulboacă)

Distribuția piesei de teatru "Deșteptarea Primăverii" de la Teatrul Mic:

 • Regie & scenografie: Vlad Cristache
 • Muzica & versuri: Daniel ”Rocca” Stoicea
 • Melchior/Georg - Ionuț Vișan/Alexandru Voicu
 • Wendla - Alina Rotaru/ Silvana Mihai
 • Moritz/Otto - Rareș Florin Stoica/ George Albert Costea
 • Ilse/Thea - Aida Economu/ Alina Petrica
 • Martha - Andreea Alexandrescu
 • Hanschen Rilow- Robert - Marian Olteanu/ Cezar Grumăzescu
 • Ernst/ Lammermeier - Silviu Debu/ Răzvan Krem Alexe
 • Rectorul Sonnenstich/ Omul cu Mască - Gheorghe Vișu
 • Dl. Gabor/ Habebald - Gabi Costin
 • Dna. Gabor - Mihaela Rădescu
 • Dna. Bergmann - Liliana Pană
 • Prof. Knuppeldick/ Pastorul Kahlbauch - Petre Moraru
 • Prof.  Zungenschlag/ Dl. Stiefel - Avram Birau
 • Prof. Fliegentod/ Dr. Von Brausepulver - Ion Lupu
 • Daniel "Rocca" Stoicea (voce/chitară FiRMA)
 • Sorin Erhan (chitară bas FiRMA)
 • Adrian Coman (chitară FiRMA)
 • "Barbuță" C-tin Bărbășelu (percuție FiRMA)

Distribuția spectacolului Desteptarea Primaverii (Foto: Adi Bulboacă)

Piesa "Deșteptarea primăverii" a fost scrisă în 1891 de Frank Wedekind, inflamând puternic spiritele burgheziei și aruncând în aer norme, limite și secretele vârstei adolescentine, încă dinainte ca Freud să-și publice lucrările de psihanaliză. Vizionar în ceea ce privește avangarda expresionistă și sensibil în ceea ce privește frământările sufletului tânăr, Frank Wedekind s-a impus în dramaturgia germană prin această piesă.

FiRMA începe anul în forță

Pe lângă "Deșteptarea primăverii", FiRMA are multe proiecte la început de an.  După reprezentațiile de teatru, mai exact pe 10 martie, fanii FiRMA sunt așteptați la un concert în Hard Rock Cafe. Totodată, trupa a avansat cu înregistrările albumului "Descântece. Vol. 2". Discul este așteptat spre lansare în primăvară.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Daniel RoccaFirma
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Simple Plan pleacă într-un turneu aniversar

Trupa Simple Plan va porni într-un turneu aniversar, ce va marca împlinirea a 15 ani de la apariția albumului ”No...

Închide