Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

FiRMA asigură coloana sonoră în piesa de teatru "Deșteptarea Primăverii" - TEASER

La finele anului trecut, trupa FiRMA își anunța implicarea în spectacolul de teatru "Deșteptarea primăverii", un proiect inedit ce aduce pe scenă o echipă de actori tineri și nume consacrate precum Gheorghe Vișu sau Mihaela Rădescu, într-o abordare proaspătă și non-conformistă specifică regizorului Vlad Cristache.

Publicat

pe

Trupa FiRMA interpretează live coloana sonoră a piesei de teatru Deșteptarea Primăverii │ FOTO: Adi Bulboaca

FiRMA a luat o scurtă pauză de la înregistrările discului "Descântece. Vol. 2", dedicându-se proiectului special de la Teatrul Mic. Ideea acestei colaborări inedite a devenit atât de evidentă atunci când regizorul Vlad Cristache a descoperit în textul piesei lui Frank Wedekind - "Deșteptarea primăverii" aceleași problematici și stări inspirate de albumul "La Orbire", trupa FiRMA rămânându-i aproape de suflet încă de la începuturile ei, ieșite din tipare, din anii 2000.

Piese și versuri scrise special, interpretate live în reprezentații

Ceea ce face cu totul "altfel" implicarea trupei în acest spectacol, nu este doar interpretarea live din cadrul fiecărei reprezentanții, ci și faptul că muzica și versurile compozițiilor interpretate au fost compuse special de Daniel "Rocca" Stoicea, pentru a complementa naturalețea și zbuciumul descoperirii de sine comunicate prin jocul tinerilor artiști din distribuție.

Rocca descrie spectacolul drept "un proiect altfel, cu un suflu nonconformist și o poveste ce oferă celor implicați libertatea de a se destăinui creativ".

Premiera și distribuția piesei "Deșteptarea Primăverii"

Spectacolul hibrid "Deșteptarea primăverii" se apropie cu pași repezi de momentul premierei. Aceasta va avea loc pe 28 ianuarie 2017 la Teatrul Mic din capitală. Urmăriți un teaser video:

Piesa este regizată de Vlad Cristache, care semnează și scenografia.  El s-a impus în teatrul românesc prin spectacole precum „Peer Gynt” după Henrik Ibsen (ce i-a adus nominalizarea la "Premiul UNITER pentru Debut") și „The History Boys” de Alan Bennett. Spectacolele montate de Vlad Cristache se regăsesc frecvent în programul festivalurilor importante din România, precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Festivalul Național de Teatru.

"Deșteptarea primăverii" este un spectacol ca o rană vie. Vorbește despre revoluția sexuală a unor adolescenți, despre momentul acela în care un copil simte că nu-și mai recunoaște propriul corp sau propriile senzații sexuale, nu mai știe cine este și caută să își găsească o identitate. Spectacolul este gândit ca un eveniment în care angst-ul adolescentin sună ca un soundtrack rock, compus de Daniel Rocca de la trupa FiRMA. E un spectacol al unei generații pierdute.

Regizorul Vlad Cristache │ FOTO: Adi Bulboacă

Distribuția piesei de teatru "Deșteptarea Primăverii" de la Teatrul Mic:

 • Regie & scenografie: Vlad Cristache
 • Muzica & versuri: Daniel ”Rocca” Stoicea
 • Melchior/Georg - Ionuț Vișan/Alexandru Voicu
 • Wendla - Alina Rotaru/ Silvana Mihai
 • Moritz/Otto - Rareș Florin Stoica/ George Albert Costea
 • Ilse/Thea - Aida Economu/ Alina Petrica
 • Martha - Andreea Alexandrescu
 • Hanschen Rilow- Robert - Marian Olteanu/ Cezar Grumăzescu
 • Ernst/ Lammermeier - Silviu Debu/ Răzvan Krem Alexe
 • Rectorul Sonnenstich/ Omul cu Mască - Gheorghe Vișu
 • Dl. Gabor/ Habebald - Gabi Costin
 • Dna. Gabor - Mihaela Rădescu
 • Dna. Bergmann - Liliana Pană
 • Prof. Knuppeldick/ Pastorul Kahlbauch - Petre Moraru
 • Prof.  Zungenschlag/ Dl. Stiefel - Avram Birau
 • Prof. Fliegentod/ Dr. Von Brausepulver - Ion Lupu
 • Daniel "Rocca" Stoicea (voce/chitară FiRMA)
 • Sorin Erhan (chitară bas FiRMA)
 • Adrian Coman (chitară FiRMA)
 • "Barbuță" C-tin Bărbășelu (percuție FiRMA)

Distribuția spectacolului Desteptarea Primaverii │ FOTO: Adi Bulboacă

Piesa "Deșteptarea primăverii" a fost scrisă în 1891 de Frank Wedekind, inflamând puternic spiritele burgheziei și aruncând în aer norme, limite și secretele vârstei adolescentine, încă dinainte ca Freud să-și publice lucrările de psihanaliză. Vizionar în ceea ce privește avangarda expresionistă și sensibil în ceea ce privește frământările sufletului tânăr, Frank Wedekind s-a impus în dramaturgia germană prin această piesă.

FiRMA începe anul în forță

Pe lângă "Deșteptarea primăverii", FiRMA are multe proiecte la început de an.  După reprezentațiile de teatru, mai exact pe 10 martie, fanii FiRMA sunt așteptați la un concert în Hard Rock Cafe. Totodată, trupa a avansat cu înregistrările albumului "Descântece. Vol. 2". Discul este așteptat spre lansare în primăvară.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 10 martie 2017

Firma

Loc
Hard Rock Cafe
PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ascultă "We are here 4EVA", o nouă piesă semnată FiRMA

FiRMA își surprinde ascultătorii și lansează "We are here 4EVA", un nou experiment sonic, liric și emoțional. Melodia prefațează viitorul album al formației, și este disponibilă în articol. Te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Artwork FiRMA - "We are here 4EVA"
Artwork FiRMA - "We are here 4EVA" │ FOTO: FiRMA

"We are here 4EVA" este prima producție în limba engleză după succesul din 2007 al piesei "Baby is crying", ce s-a bucurat la vremea respectivă de aprecierea unor artiști precum Snoop Doog & Wyclef Jean. Atunci, trupa a fost invitată pe scena MTV European Music Awards (Munich), la secțiunea New Sounds of Europe, iar VH1 a difuzat în heavy-rotation videoclipul melodiei.

"We are here 4EVA" este unul din poemele scrise de Daniel "Rocca" Stoicea în timpul pandemiei, transpuse ulterior pe note de către trupa FiRMA. Versurile povestesc o conversație intimă dintre Anima și Animus, în încercarea aplanării unei dileme eterne.

"Succesorul album FiRMA se naște văzând cu ochii, din dragoste pentru muzică și tot ceea ce îmbracă dânsa, după ce se sting luminile", a declarat Daniel "Rocca".

FiRMA își exploatează cu succes sursele de inspirație, iar "We are here 4EVA" este cea mai recentă dovadă în acest sens. În urmă cu câteva luni, trupa a lansat "Deşteptarea Primăverii", un album de muzică şi versuri originale, compus special de Rocca pentru piesa de teatru cu acelaşi nume, pusă în scenă la Teatrul Mic de regizorul Vlad Cristache şi nominalizată la premiile UNITER. Anterior, trupa a organizat două concerte speciale, intitulate "Origini", în care le-au avut ca invitate pe Ana Blandiana și Maia Morgenstern.

FiRMA și-a reconfirmat în toate contextele poziția printre cele mai importante și fascinante trupe de alternative din România, prin acordurile originale, lirica subtilă și printr-o poveste vizuală inovatoare, la baza căreia stă viziunea grafică și regizorală a solistului Daniel 'Rocca' Stoicea. Trupa a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală, de la începuturile lor ieşite din tipare din anii 2000, până la fervoarea maturităţii actuale.

AUDIO: FiRMA - We are here 4EVA

Citește în continuare

Muzică nouă

FiRMA ne introduce în spiritul sărbătorilor cu "Deschide ușa, creștine" - AUDIO

Mai sunt doar câteva săptămâni până la perioada magică a sărbătorilor de iarnă, iar trupa FiRMA deja a dat startul cu o reinterpretare a colindului "Deschide ușa, creștine". Melodia este disponibilă în articol.

Publicat

pe

FiRMA
FiRMA │ FOTO: captură YouTube / Trupa Firma

Colindele joacă un rol important în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Sunt coloana sonoră perfectă, pe fundalul căreia petrecem timp cu cei dragi și ne conectăm cu cele mai autentice părți din noi. Colindele românești reușesc și mai mult. Ele trezesc în fiecare an o tradiție latentă, care uneori riscă să fie uitată.

FiRMA a apelat la nucleul colindelor românești și a ales să reinterpreteze una dintre cele mai populare partituri. "Deschide ușa, creștine" se bucură de o variantă mai energică, marcată de influențe rock'n'roll. Totuși, păstrează esența intimă și caldă a atmosferei de Crăciun. Cover-ul a fost produs de Daniel 'Rocca' Stoicea, asistenți de producție fiind Sorin Erhan și Dani Radu.

FiRMA și-a reconfirmat în toate contextele poziția printre cele mai importante și fascinante trupe de alternative din România, prin acordurile originale, lirica subtilă și printr-o poveste vizuală inovatoare, la baza căreia stă viziunea grafică și regizorală a solistului Daniel 'Rocca' Stoicea. Trupa a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală, de la începuturile lor ieşite din tipare din anii 2000, până la fervoarea maturităţii actuale.

În vara acestui an, FiRMA a lansat "Deşteptarea Primăverii", un album de muzică şi versuri originale, compus special de Rocca pentru piesa de teatru cu acelaşi nume, pusă în scenă la Teatrul Mic de regizorul Vlad Cristache şi nominalizată la premiile UNITER. Anterior, trupa a organizat două concerte speciale, intitulate "Origini", în care le-au avut ca invitate pe Ana Blandiana și Maia Morgenstern.

AUDIO: FiRMA - Deschide ușa, creștine

Citește în continuare

Trending