Urmărește-ne în Social Media

rock

White Walls - The Gift

Trupa constănțeană de metal progresiv White Walls revine astăzi în atenția fanilor cu un nou single și lyric video pentru piesa "The Gift". Materialul este disponibil în articol.

Publicat

pe

White Walls - The Gift
White Walls - The Gift │ FOTO: captură YouTube

"The Gift" este prima piesă marca White Walls scrisă cu un subiect impus, special pentru proiectul umanitar MusInk For Humanity. Coperta single-ului și videoclipul au fost concepute de Alexandru Daș care s-a jucat cu filosofia din spatele artei japoneze kintsugi. Piesa a fost mixată de George Lever în studioul G1 Productions (Sleep Token, Monuments).

MusInk For Humanity este o organizație caritabilă formată din artiști care tatuează, și care au avut acest gând de a scoate o compilație rock/metal cu piese scrise pe teme adiacente ideii de tatuaje.

"Fiind prima dată când am explorat ideea de a scrie o piesă <<la comandă>>, mai exact cu subiect cunoscut, ne-am gândit să ne aruncăm cu capul înainte și să vedem ce iese. Eugen a scris niște versuri excepționale, după părerea noastră cele mai bune din cariera noastră de până acum; piesa se învârte în jurul relației artist - subiect. În piesă e ilustrat un dialog între două personaje: un om pe moarte și un artist nelumesc. Primul îl roagă pe cel din urmă să îi <<picteze>> pe piele momente importante ale vieții și identității sale, pentru a nu le uita, pentru a <<sigila>> ce e în interior, și pentru a simți că lasă ceva în urmă atunci când închide definitiv ochii. Dacă vă place muzica apăsătoare și <<Memento>> al lui Nolan, vă va plăcea și The Gift", a declarat Șerban, basistul trupei White Walls.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

Trending