Urmărește-ne în Social Media

rock

White Walls - The Gift

Trupa constănțeană de metal progresiv White Walls revine astăzi în atenția fanilor cu un nou single și lyric video pentru piesa "The Gift". Materialul este disponibil în articol.

Publicat

pe

White Walls - The Gift
White Walls - The Gift │ FOTO: captură YouTube

"The Gift" este prima piesă marca White Walls scrisă cu un subiect impus, special pentru proiectul umanitar MusInk For Humanity. Coperta single-ului și videoclipul au fost concepute de Alexandru Daș care s-a jucat cu filosofia din spatele artei japoneze kintsugi. Piesa a fost mixată de George Lever în studioul G1 Productions (Sleep Token, Monuments).

MusInk For Humanity este o organizație caritabilă formată din artiști care tatuează, și care au avut acest gând de a scoate o compilație rock/metal cu piese scrise pe teme adiacente ideii de tatuaje.

"Fiind prima dată când am explorat ideea de a scrie o piesă <<la comandă>>, mai exact cu subiect cunoscut, ne-am gândit să ne aruncăm cu capul înainte și să vedem ce iese. Eugen a scris niște versuri excepționale, după părerea noastră cele mai bune din cariera noastră de până acum; piesa se învârte în jurul relației artist - subiect. În piesă e ilustrat un dialog între două personaje: un om pe moarte și un artist nelumesc. Primul îl roagă pe cel din urmă să îi <<picteze>> pe piele momente importante ale vieții și identității sale, pentru a nu le uita, pentru a <<sigila>> ce e în interior, și pentru a simți că lasă ceva în urmă atunci când închide definitiv ochii. Dacă vă place muzica apăsătoare și <<Memento>> al lui Nolan, vă va plăcea și The Gift", a declarat Șerban, basistul trupei White Walls.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Sirenia, We are numbers, White Walls se numără printre trupele care completează lineup-ul ARTmania Festival 2023

Cea de-a 16-a ediție ARTmania, care va avea loc în perioada 28-30 iulie, completează lineup-ul cu noi nume importante, printre care Sirenia, We are numbers și White Walls. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Sirenia în videoclipul piesei "Deadlight"
Sirenia în videoclipul piesei "Deadlight" │ FOTO: captură YouTube / Napalm Records

Originară din Norvegia, Sirenia este o formație de gothic metal fondată în 2001 de către Morten Veland, fostul chitarist și vocalist al trupei Tristania. În poziția de compozitor pentru această trupă, Veland a făcut parte din cei care au definit genul gothic metal chiar la începuturile lui.

Sound-ul Sirenia este un amestec de gothic metal și rock cu orchestrație clasică, la care se adaugă elemente din genurile extreme. Muzica trupei are o bază solidă în tobe și bass, care sunt susținute de chitare ritm, acompaniate de clape atmosferice și condimentate cu viori melancolice. Stilurile vocale sunt la rândul lor diverse, având și voci feminine, cor, growling, screams, voce curată masculină, șoapte și sample-uri. Piesele sunt intense și dinamice, iar versurile gravitează în jurul reflecțiilor asupra vieții, morții, urii, paranoiei, anxietății și declinului mintal în general.

Trupa de metalcore We are numbers s-a fondat în 2014 la Brașov și a susținut mai multe concerte de la înființare, spectacole în club și show-uri în deschidere pentru trupe precum Carnifex sau At The Gates, precum și festivaluri in-door și out-door.

Discul de debut, "We are Numbers", a fost înregistrat și mixat la LowBass5 Studio de Adrian Uritescu și Mike Kalajian la Rogue Planet Mastering Studio din New York a terminat masterizarea. Albumul a fost lansat în aprilie 2018, la scurt timp după lansarea oficială a videoclipului "A New Dawn".

Fondată în 2009, White Walls este asociată cu genuri precum metal progresiv, alternativ și metal melodic. Formația împletește adesea elemente de întuneric și lumină cu riffuri necruțătoare, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Influențat de o varietate de subgenuri de metal, sunetul a fost comparat cu diverse acte precum The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

RoadkillSoda și-a început activitatea în 2011 și reprezintă esenţa stoner rock-ului, atât local, cât şi în afară: vibe-ul anilor '70 combinat cu riff-uri şi solo-uri grele de bass, toate presărate cu o voce intensă şi ritmuri care îţi pun sângele-n mişcare.

După albumul din 2014, "Yo No Hablo Ingles", începând cu "Space Echo and Time" (2016) și "Mephobia" (2018), trupa a adoptat o abordare muzicală mai largă, atât cu influențe moderne, cât și "vintage". RoadkillSoda a făcut turnee extinse și a devenit un act live cunoscut la toate festivalurile majore din România și regionale, precum Exit Festival, Los Almiros, Street Mode sau Rockstadt Extreme Fest.

Trupa Asemic a fost înființată la București în luna octombrie a anului 2013. Stilul muzical abordat este instrumental progressive metal, membrii căutând constant să experimenteze cu sunete și tematică din afara sferei metal. Cu 2 albume full length lansate până în prezent ("Luminescentity" și "Lucid"), grupul se pregătește pentru înregistrarea celui de-al treilea album.

Bilete ARTmania Festival 2023

Bilete pot fi achiziționate online la prețuri de 476, 78 lei (abonament) și 243,69 lei (bilet pe zi). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending