Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

The Rasmus a lansat o nouă piesă, "Bones"; Grupul pregăteşte al zecelea album

The Rasmus a lansat o nouă piesă pe 14 mai 2021, "Bones", care primeşte un videoclip cu versuri. Acesta este doar un preview pentru al zecelea album al finlandezilor, care vine după o pauză de 4 ani şi înregistrări prolifice pe durata pandemiei. Noul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

The Rasmus
The Rasmus │ FOTO: www.facebook.com

The Rasmus lansa albumul "Dark Matters" în 2017, iar acum e gata să ne ofere un material nou, al zecelea disc din cariera sa. Noul LP a fost înregistrat alături de producătorul Joshua, născut în Danemarca, dar stabilit în Marea Britanie. Are în CV colaborări cu Kent, Mew, Kashmir, Guano Apes şi Carpark North. "Bones" este un single destul de calm şi visător, o baladă romantică despre atingerile a doi îndrăgostiţi care le fac fizicul să vibreze, să se înfioare. Este o abordare interesantă a contopirii fizice, versurile citând o întunecime şi "oase fragile".

Solistul Lauri Ylonen, care domina paginile revistelor Coolgirl şi Bravo cu 15 ani în urmă a descris astfel mesajul piesei:

Este despre karma negativă. Orice laşi în urmă în viaţa veţi găsi în faţa ta într-o bună zi. Această melodie prezintă un sunet uşor diferit dar are tipicul strat de întunecime specific The Rasmus.

"Bones" va fi urmat şi de alte single-uri, care vor sosi la toamnă, în vreme ce albumul complet va sosi în 2022. The Rasmus pregăteşte şi un turneu global în 2022, pentru a promova noul LP. Au fost anunţate concerte în Germania, Polonia, Cehia, Ungaria, Italia, dar şi Ucraina şi Rusia. Cu puţin noroc poate îi vedem şi în România.

The Rasmus lua naştere în 1995, atunci când artiştii erau încă la liceu. Primul album, "Peep" a primit discul de aur în ţara natală FInlanda, iar apoi al doilea disc, "Playboys" le-a adus băieţilor un disc Emma, un fel de Grammy finlandez. De abia la începutul anilor 2000 grupul a cunoscut faima internaţională, odată cu apariţia albumului cu numărul 5, "Dead Letters" în 2003. Single-ul "In The Shadows" a fost un mega hit. Formaţia a făcut o pauză între 2012 şi 2017 şi solistul Lauri s-a mutat în Los Angeles.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Rasmus colaborează cu câştigătorul Eurovision pe piesa "In The Shadows of Ukraine"

The Rasmus tocmai a lansat un nou single, o colaborare cu Kalush Orchestra din Ucraina, trupa câştigătoare a Eurovision 2022. Se numeşte "In The Shadows of Ukraine" şi este o melodie cu mesaj anti război.

Publicat

pe

Videoclip The Rasmus Kalush Orchestra In The Shadows of Ukraine
Videoclip The Rasmus Kalush Orchestra In The Shadows of Ukraine │ FOTO: Kalush Orchestra

De fapt "In The Shadows of Ukraine" este o reinterpretare a celei mai celebre piese The Rasmus, "In The Shadows", care are aproape 20 de ani vechime. Track-ul primeşte un beat electronic, mai de club, plus elemente folclorice furnizate de către Kalush Orchestra.

Acesta este primul single lansat de formaţia ucrainiană de la "Stefania", cu care au câştigat Eurovision 2022 în luna mai. Instrumentul care se aude în melodie se numeşte telenka şi este un instrument de suflat tradiţional din Ucraina. Auzim şi un chorus puternic, iar Oleg Psiuk ne oferă o doză de rap tipic slav.

The Rasmus a reprezentat Finlanda la Eurovision 2022 şi a făcut o impresie bună, cu un solist Lauri Ylonen la bustul gol şi plin de energie pe scenă, interpretând piesa "Jezebel". The Rasmus şi Kalush Orchestra s-au cunoscut în culisele concursului muzical organizat în Torino şi au început o relaţie creativă. În plus trupele au cântat pe străzile torineze într-un număr muzical live ad hoc.

Pe atunci "Jezebel" primea un aport folcloric, cu fluier şi un chorus în ucrainiană. Cât despre single-ul colaborativ, el a primit un videoclip alb-negru regizat de Leonid Kolosovky şi plin de referinţe la istoria Ucrainei şi ceea ce simt ucrainienii în ziua de azi, în timpul conflictului cu Rusia.

The Rasmus pornea la drum în 1994, dar intra în mainsteam de abia la începutul anilor 2000. Era o perioadă în 2002-2004 când orice copertă de revista Coolgirl sau Bravo îl avea pe solistul Lauri Ylonen pe copertă. Acum grupul are la activ 10 albume, cel mai recent fiind "Rose" lansat chiar în 2022. Lauri a părăsit Finlanda şi locuieşte în Hawaii, iar soarele şi optimismul a început să se reflecte în muzica sa.

Eurovision 2023 va fi găzduit de Marea Britanie în oraşul Liverpool, iar recent am aflat că tot mai multe ţări se retrag din competiţie, pe care nu o pot susţine financiar.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Trending