Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica feat. Jacoby Shaddix - White Room

Apocalyptica a lansat un nou videoclip, pentru piesa "White Room", pe care colaborează cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix. A trecut ceva vreme de când am văzut finlandezii într-o filmare, fie ea şi videoclip oficial, aşa că ne bucurăm să îi revem pe metalişti şi violoncelele lor, dar şi pe Jacoby. Detalii despre colaborare aflaţi în articol.

"White Room" este un cover realizat de Apocalyptica după o piesă a formaţiei Cream cu acelaşi nume. Schimbă total registrul dramatic al originalului şi îl transformă într-un track de rock alternativ combinat cu rock simfonic. Percuţia segmentează această creaţie, iar la mijloc apar şi elemente electronice pentru a aduce single-ul în 2021. Artiştii din Apocalyptica sunt prezentaţi într-un soi de cuşcă de neoane, care strălucesc spectaculos peste secvenţele mai animate ale piesei.

Jacoby Shaddix, solistul Papa Roach apare mai degrabă ca un soi de spectru, o fantomă, fiecare cadru cu el fiind blurat sau cumva în penumbră. De remarcat şi că un violoncel alb îşi face apariţia în clip (sub bagheta lui Eicca Toppinen), alături de un set de tobe atipic pentru percuţionistul Mikko Siren. Această melodie a fost produsă de către Howard Benson la West Valley Recording Studios din Woodland Hills, California, iar de mixaj s-a ocupat Chris Lord-Alge. Apocalyptica nu a mai lansat o piesă nouă din august 2020, atunci când debuta "Talk To Me", colaborare cu Lzzy Hale, solista Halestorm.

Tot în 2020, dar în ianuarie a sosit albumul Apocalytpcia "Cell-0", primul disc complet instrumental al finlandezilor din ultimii 17 ani. Înainte venise în 2015 "Shadowmaker", din nou o premieră: primul album Apocalyptica cu un singur solist, Frankie Perez, chitaristul Scars on Broadway (proiectul secundar al chitaristului System of a Down, Daron Malakian).

Papa Roach a lansat albumul "Who Do You Trust?" în 2019, promovat în România cu ultimul mare concert dinainte de pandemie, cel de pe 3 martie 2020 de la Arenele Romane. În ultimul an Jacoby and co au refăcut piesele vechi, iar "Last Resort" a primit aportul starului TikTok Jeris Johnson, în vreme ce "Broken As Me" a primit o versiune cu solidul Asking Alexandria Danny Worsnop ca voce secundară. Grupul lucrează acum la un nou album.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica şi solistul Papa Roach prezintă piesa "White Room" - AUDIO

Numele Papa Roach s-a aflat pe buzele multor bucureşteni în aceste zile, pentru că ne-am amintit de ultimul mare concert dinainte de pandemie, cel Papa Roach de pe 3 martie 2020, de la Arenele Romane. Acum Papa Roach revine în atenţie, prin colaborarea solistului Jacoby Shaddix cu Apocalyptica pe piesa nouă "White Room". O puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Jacoby Shaddix White Room
Coperta single Apocalyptica Jacoby Shaddix White Room │ FOTO: Apocalyptica

Apocalyptica a colaborat cu unele dintre cele mai mari nume din rock, de la solista Guano Apes (Sandra Nasic) la Corey Taylor, Gavin Rosdale, Till Lindemann sau Adam Gontier de la Three Days Grace. Acum i-a venit rândul lui Jacoby Shaddix, solistul trupei Papa Roach, care apare pe coverul nou "White Room". Originalul este o piesă a formaţiei Cream cu mult swag şi vibe de Tarantino. Acesta este un single de sine stătător, separat de ultimele albume Apocalyptica sau Papa Roach. Noul track a fost produs de către Howard Benson la West Valley Recording Studios în California şi mixat de Chris Lorde-Alge.

"White Room" este primul single lansat de Apocalyptica de la lansarea albumului instrumental "Cell-0" din ianuarie 2020. Acela a fost primul disc complet instrumental din ultimii 17 ani pentru trupă finlandeză. Grupul a mai avut o premieră în 2015, când pe albumul "Shadowmaker" a folosit doar un singur solist, fostul chitarist Scars on Broadway, Franky Perez. Apocalyptica a ajuns la 10 albume de studio şi ne-a vizitat în 2017 la Sala Palatului, pentru o serie de coveruri Metallica, dar şi în 2019 la Arenele Romane, o oprire în cadrul unui turneu aniversar care nu a mai sunat atât de bine.

Dacă totul merge bine cu combaterea pandemiei, Apocalyptica va concerta de 2 ori în România în 2021, Pe 4 octombrie 2021 la Cluj-Napoca la Form Space, în vreme ce pe 5 octombrie îi vedem la Bucureşti, la Arenele Romane. În 2020 grupul nordic a lansat colaboraea cu Lzzy Hale "Talk to Me", dar şi cea cu Joakim Broden "Live Or Die".

Între timp Papa Roach a profitat de perioada fără concerte pentru a relansa piese vechi. Spre exemplu "Last Resort" a devenit "Last Resort Reloaded", alături de senzaţia TikTok Jeris Johnson. Muzicienii au lansat în 2020 şi piesa "Feel Like Home", cu filmări din izolare ale familiei solistului Jacoby şi alte celorlalţi artişti.

Citește în continuare