Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica feat. Jacoby Shaddix - White Room

Apocalyptica a lansat un nou videoclip, pentru piesa "White Room", pe care colaborează cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix. A trecut ceva vreme de când am văzut finlandezii într-o filmare, fie ea şi videoclip oficial, aşa că ne bucurăm să îi revem pe metalişti şi violoncelele lor, dar şi pe Jacoby. Detalii despre colaborare aflaţi în articol.

"White Room" este un cover realizat de Apocalyptica după o piesă a formaţiei Cream cu acelaşi nume. Schimbă total registrul dramatic al originalului şi îl transformă într-un track de rock alternativ combinat cu rock simfonic. Percuţia segmentează această creaţie, iar la mijloc apar şi elemente electronice pentru a aduce single-ul în 2021. Artiştii din Apocalyptica sunt prezentaţi într-un soi de cuşcă de neoane, care strălucesc spectaculos peste secvenţele mai animate ale piesei.

Jacoby Shaddix, solistul Papa Roach apare mai degrabă ca un soi de spectru, o fantomă, fiecare cadru cu el fiind blurat sau cumva în penumbră. De remarcat şi că un violoncel alb îşi face apariţia în clip (sub bagheta lui Eicca Toppinen), alături de un set de tobe atipic pentru percuţionistul Mikko Siren. Această melodie a fost produsă de către Howard Benson la West Valley Recording Studios din Woodland Hills, California, iar de mixaj s-a ocupat Chris Lord-Alge. Apocalyptica nu a mai lansat o piesă nouă din august 2020, atunci când debuta "Talk To Me", colaborare cu Lzzy Hale, solista Halestorm.

Tot în 2020, dar în ianuarie a sosit albumul Apocalytpcia "Cell-0", primul disc complet instrumental al finlandezilor din ultimii 17 ani. Înainte venise în 2015 "Shadowmaker", din nou o premieră: primul album Apocalyptica cu un singur solist, Frankie Perez, chitaristul Scars on Broadway (proiectul secundar al chitaristului System of a Down, Daron Malakian).

Papa Roach a lansat albumul "Who Do You Trust?" în 2019, promovat în România cu ultimul mare concert dinainte de pandemie, cel de pe 3 martie 2020 de la Arenele Romane. În ultimul an Jacoby and co au refăcut piesele vechi, iar "Last Resort" a primit aportul starului TikTok Jeris Johnson, în vreme ce "Broken As Me" a primit o versiune cu solidul Asking Alexandria Danny Worsnop ca voce secundară. Grupul lucrează acum la un nou album.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica cântă cu fondatorul Black Sabbath pe piesa "I'll Get Through It"

Apocalyptica colaborează cu două staruri ale muzicii rock pe noua sa piesă, "I'll Get Through It". E vorba despre fostul solist care a însoţit grupul o parte din carieră, Franky Perez, dar şi Geezer Butler, fondatorul Black Sabbath. Ce a ieşit se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It
Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It │ FOTO: Apocalyptica

"I'll Get Through It" este o piesă de un optimism debordant, de care avem nevoie în aceste vremuri. Violoncelul care se aude în fundal aminteşte puţin de piesa "Path", care făcea furori acum un deceniu şi jumătate. Avem şi o percuţie melodramatică şi aerul unei balade, amplificat de pian. Nu sună a piesă Apocalyptica neapărat, ci a hit evergreen de pe VH1 al unei trupe mari al cărei nume îţi scapă mereu.

Franky Perez a colaborat cu Apocalyptica pe un întreg în album în 2015, "Shadowmaker", deci nu e străin de lucrul cu finlandezii. Geezer Butler este unul dintre cei mai respectaţi basişti din lume şi chitara sa bas se aude pe noul track. Piesa a luat naştere după o vizită pe care Geezer şi Franky i-au făcut-o amicei lor, Diane Warren, care compusese melodia "Not Strong Enough" pentru Apocalyptica, inclusă pe albumul din 2010 "7th Symphony".

"Shadowmaker" din 2015 a fost primul album Apocalyptica care a inclus un singur solist, pe Franky Perez. Până atunci grupul colaborase cu Corey Taylor de la Slipknot, Gavin Rossdale de la Bush şi a avut şi piese cu solişti de la HIM, The Rasmus, Three Days Grace şi mulţi alţii. În aprilie 2021 cvartetul de violoncelişti a lansat videoclipul pentru colaborarea cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, un cover după piesa Cream "White Room".

Ultimul LP de studio Apocalyptica a fost "Cell-0", care a fost lansat în ianuarie 2020, când pandemia abia îşi iţea capul. A fost primul material complet instrumental al grupului în 17 ani, cu zero voce. Acum Apocalyptica se pregăteşte de un dublu concert în România, cu o oprire la Cluj-Napoca pe 31 august la Form Space, apoi pe 1 septembrie la Bucureşti la Arenele Romane.

Grupul a cântat la noi şi în 2019, la Arene, aducând coverurile după Metallica atunci.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5