Urmărește-ne în Social Media

The Offspring - This Is Not Utopia

The Offspring a lansat imnul punk al verii, "This Is Not Utopia", o melodie de revoltă contra transformării fibrei societăţii americane, slăbită în ultimii ani. Videoclipul care însoţeşte acest single îi prezintă pe artiştii din trupă, alternaţi cu cadre cu dansatoare şi globule roşii la microscop.

"This Is Not Utopia" este o radiografie a societăţii americane în plină revoltă şi include eternul refren "the change is coming". Versurile fac aluzie la rădăcinile Americii, dar şi ale isteriei, într-o lume în care nimeni nu mai contează. Piesa este mult mai complexă decât 80% din discografia The Offspring, incluzând chiar şi un solo spre final şi câteva schimbări de ritm neaşteptate.

Se întâmplă şi un fenomen ciudat: deşi piesa are doar 2 minute şi 40 de minute e la fel de cuprinzătoare precum melodiile lungi Green Day de pe "American Idiot". Are încărcătură, mesaj, un sound exploziv şi e foarte catchy. Repetă cele câteva riff-uri, care au definit punk-ul americani şi mai ales Offspring în ultimele decenii, dar cumva... încă funcţionează reţeta fără probleme.

Videoclipul îi prezintă pe chitaristul Kevin "Noodles" Wasserman, pe toboşarul Pete Parada şi solistul Bryan "Dexter" Holland cântând cu măşti de gaze pe faţă, alternând cu cadre ale unor globule roşii care se agită în faţa unui microscop. Vedem şi o majoretă îmbrăcată în costum de baie cu imprimeu cu steagul Americii şi care dă un aer de feminitate acestei creaţii altminteri masculine.

Noul clip The Offspring este regizat de Samuel Bayer, care a regizat şi "Smells Like Teen Spirit" de la Nirvana.

Acesta este cel mai nou single de pe viitorul album al trupei, primul după aproape un deceniu. Până acum am putut asculta single-uri precum "Let the Bad Times Roll", dar şi "We Never Have Sex Anymore". LP-ul cel nou a sosit în aprilie prin Concord Records. Este succesorul lui "Days Go By" din 2012 şi a fost produs de Bob Rock, care a lucrat şi la ultimele două materiale discografice ale formaţiei.

Noua componenţă a trupei îl include şi pe noul basist Todd Morse, care a contribuit la "Let the Bad Times Roll" pe parcursul ultimilor ani.

Comentarii