Urmărește-ne în Social Media

The Offspring - The Opioid Diaries

SUA se luptă de ceva vreme cu o criză a dependenţei de opiacee, subiect a nenumărate piese hip-hop, dar prea puţin abordat de rock. The Offspring aduce acest subiect în muzica punk, odată cu lansarea single-ului "The Opioid Diaries". Primeşte şi un videoclip cu câteva cifre şocante despre această adevărată epidemie din SUA.

Diferenţa faţă de alte substanţe ilicite este faptul că aceste opiacee ajung să fie prescrise de doctori şi promovate de conglomerate farmaceutice. Aflăm din videoclipiul "The Opioid Diaries" că 2 din 3 supradoze mortale au legătură cu astfel de droguri. Clipul include figura de pe coperta albumului nou The Offspring, "Let the Bad Times Roll", care devine o persoană reală, machiată ca în Dia de Los Muertos.

Trupa punk nu se fereşte de imagini dure, cu sute de pastile, persoane inconştiente, copii abandonaţi şi seringi utilizate de cei dependenţi. Este prezentată şi problema infracţionalităţii, dar şi efectul asupra persoanelor cu fotografii "înainte" şi "după". The Offspring e în general o trupă care cântă despre sex şi distracţie, despre rebeliune, dar recent a luat şi poziţie politică şi acum transmite şi un mesaj important despre o mare problemă a societăţii americane. Noul videoclip a fost regizat de Daveed Benito şi a fost conceput în jurul următoarei informaţii: anul 2020 a avut cele mai multe morţi de supradoză din istorie în SUA.

Solistul Dexter Holland a declarat următoarele despre piesă:

Am compus această piesă Offspring despre adicţie. Deşi dependenţa de droguri nu este o problemă nouă, epidemia de abuz de opiacee în Statele Unite este ceva diferit. Este diferită pentru că este creată şi dirijată de Big Pharma. Astfel, am compus piesa pentru a spune că industria farmaceutică ar trebui să fie trasă la răspundere pentru consecinţele acestea.

"The Opioid Diaries" este o piesă scrisă dintr-un punct de vedere personal, pentru a arăta efectele opiaceelor asupra prietenilor şi famililor noastre. Criza opiaceelor e diferită pentru că oameni care nu ar folosi droguri în mod normal au avut prescrise aceste opiacee pentru dureri, fără a realiza cât de adictive sunt. Sunt poveşti din toate segmentele: muncitori din fabrică, atleţi de la liceu şi alţii.

Acest single este extras de pe albumul nou al trupei, "Let the Bad Times Roll". De pe acelaşi disc am mai ascultat piesele "This Is Not Utopia", "We Never Have Sex Anymore" şi "Let the Bad Times Roll". Discul a sosit la aproape un deceniu de la ultimul release al formaţiei. În această vară a apărut şi o controversă şi anume concedierea toboşarului The Offspring Pete Parada, pentru că nu ar fi dorit să se vaccineze anti Covid.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Toboşarul The Offspring susţine că a fost concediat pentru că nu a vrut să facă vaccinul anti Covid

În ultimii ani a devenit un lucru comun ca trupele rock să se "restructureze" brusc, dând afară membri importanţi. Cel mai des a fost vorba despre neînţelegeri legate de bani sau scandaluri de hărţuire sexuală. Un nou scandal apare la orizont la început de august 2021, când toboşarul The Offspring, Pete Parada a fost dat afară din trupă. Artistul susţine că decizia are de-a face cu faptul că a refuzat să se vaccineze contra Covid-19.

Publicat

pe

Pete Parada tobosar The Offspring
Pete Parada tobosar The Offspring │ FOTO: Pete Parada

The Offspring se pregăteşte să plece în turneu pentru a promova noul său album, "Let the Bad Times Roll", dar o va face fără toboşarul Pete Parada. Acesta a fost alături de formaţie timp de 14 ani, iar el declară că a ales să nu facă vaccinul anti Covid-19 deoarece are o afecţiune care nu îi permite să se vaccineze.

Iată declaraţia artistului din social media:

Am nişte veşti grele şi nefericite să vă dau. Ştiu că mulţi prieteni apropiaţi şi membri ai familiei ar fi preferat să audă asta în privat şi îmi cer scuze cu privire la natură publică a dezvăluirii mele, dar nu ştiu cum să am această discuţie în repetate rânduri.

Având în vedere istoricul meu medical personal şi efectele secundare ale acestor vaccinuri, doctorul meu m-a sfătuit să nu îmi fac vaccinul deocamdată. Am avut Covid-19 acum mai bine de un an, a fost un caz uşor pentru mine, deci am încredere că îi voi face faţă din nou, dar nu sunt sigur că mai pot supravieţui unui nou caz de Sindrom Guillain-Barre, pe care îl am din copilărie şi care a evoluat într-un stadiu tot mai rău pe parcursul vieţii.

Din nefericire pentru mine şi familia mea riscurile depăşesc beneficiile. De vreme ce nu pot să îndeplinesc această condiţie, care devine tot mai des o cerinţă în industria muzicală, a fost decis recent că nu e sigur să fiu în studio şi în turneu. Spun asta deoarece nu mă veţi vedea la concertele viitoare. Vreau să îmi spun povestea pentru că toţi cei care au parte de izolarea de a fi lăsaţi în urmă trebuie să ştie că nu sunt complet singuri. Nu am sentimente negative faţă de trupă.

Ei fac ce cred că este mai bine pentru ei, în vreme ce eu fac la fel. Îi doresc întregii familiii Offspring tot ce e mai bine pe măsură ce revine la treabă.

Postarea artistului e mult mai lungă şi insistă pe ideea de a te informa atunci când iei decizia de a te vaccina, mai ales dacă ai un istoric de afecţiuni grave. Pete Parada a indicat şi că se pregăteşte să lanseze un proiect muzical alături de fiica sa. The Offspring îşi va începe turneul pe 8 august în Los Angeles, având o sumedenie de concerte programate pe parcursul anului 2021 şi unele şi pentru 2022.

Printre single-urile lansate de grupul punk de pe noul album se numără "This Is Not Utopia", "We Never Have Sex Anymore" şi "Let The Bad Times Roll". Noul album a sosit la 9 ani distanţă de la ultimul LP, cel din 2012, "Days Go By".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31