Urmărește-ne în Social Media

The 1975 - The 1975

The 1975 a lansat videoclipul piesei care poartă chiar numele trupei. Este un single extras de pe noul album, "Notes On A Conditional Form", lansat la final de săptămână. Aceasta nu este o piesă tipică, ci un discurs al Gretei Thunberg despre situaţia Pământului şi modul în care ne putem schimba viitorul, pus pe un instrumental zen. Urmăreşte clipul încărcat cu mesaje ecologiste în articol.

"The 1975" are videoclipul regizat de Ben Ditto şi Jon Emmony. Piesa a fost cântată live la festivalul de la Leeds cu luni bune în urmă şi a generat un moment special, în care tot publicul a amuţit şi a ascultat cu atenţie mesajul transmis de Greta Thunberg. Un lucru pe care toate cele 4 albume ale trupei The 1975 îl au în comun e faptul că toate încep cu un track numit "The 1975". Cel mai nou a fost dedicat mesajului ecologist al celebrei Greta, ambasadoare a mişcării anti poluare şi încălzire globală.

Activista suedeză vorbeşte despre starea în care se află planeta, despre poluarea cu petrol a oceanelor şi despre plasticul de care abuzăm. Tânăra invocă măsuri urgente ce trebuie luate la nivel politic pentru a crea un viitor mai bun. Spre finalul piesei aflăm că umanitatea foloseşte în jur de 100 de milioane de barili de petrol pe zi şi nu există vreo politică menită să schimbe acest consum frenetic. Activista invită la schimbare, la încălcarea de reguli şi la rebeliune.

Nu e de mirare că pe album, piesa imediat următoare e fix cea de rebeliune, surprinzătorul single punk "People". LP-ul are 22 de piese şi a fost prefaţat deja de un număr măricel de single-uri. Cel mai nou a fost "Guys" lansat în această lună. Am mai putut asculta şi "If You're Too Shy (Let Me Know)", dar şi "The Birthday Party" şi "Frail State of Mind". Un single apreciat de public prin sensibilitatea şi vulnerabilitatea sa a fost "Me & You Together Song".

Solistul Matty Healy a declarat pentru Apple Music că prin această colaborare cu Greta Thunberg a dorit să transmită o declaraţie modernă, plină de speranţă, dar sumbră la nivel muzical. Piesa a fost făcută publică în vara anului trecut, dar e prima oară când o vedem şi ilustrată cu imagini puternice, care prezintă cuvintele activistei suprapuse cu peisaje de pe Terra afectate de poluare. O bună parte din afirmaţiile Gretei provine din celebrul discurs din 2018 pe care adolescenta l-a ţinut la World Economic Forum.

Greta a mai apărut recent şi în videoclipul piesei "Retrogade" de la Pearl Jam.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

The 1975 concertează la Arenele Romane în iunie 2023

The 1975, cu al său carismatic solist Matthew Healy, revine în Romania după prezența la festivalul Summer Well în 2019 când au fost headlinerii evenimentului. Concertul are loc la Arenele Romane pe 26 iunie. Află prețurile biletelor.

Publicat

pe

The 1975 la Festivalul Summer Well pe 10 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

The 1975 vine din Anglia, mai exact din Wilmslow, Cheshire, aproape de Manchester. Componenții formației s-au cunoscut în liceu și au început să cânte din 2002. The 1975 abordează un pop rock cu influențe dintr-o gamă variata de genuri muzicale precum indie, funk, electro sau synth.

Primul album a venit mai târziu, în 2013, însă a ajuns direct pe prima poziție în topul albumelor din UK și pe locul 28 în Billboard 200. Discul a adus trupei trei Discuri de Platină și trei Discuri de Aur.

De atunci, The 1975 a mai lansat patru materiale de studio, fiecare dintre ele ajungând în topurile din întreaga lume și aducând formației alte Discuri de Platina sau de Aur. Cel mai recent album este "Being Funny in a Foreign Language", lansat pe 14 octombrie 2022.

Bilete concert The 1975 la Arenele Romane

Biletele se pun în vânzare de mâine, 18 ianuarie, și vor avea următoarele prețuri:

  • Premium (cu loc) - 229 lei în earlybird, 249 lei în presale și 280 la intrare
  • Teren (fără loc, în fața scenei) - 189 lei în earlybird, 209 în presale și 240 la intrare
  • Acces General (cu loc) - 129 lei în earlybird, 149 lei în presale și 180 lei la intrare

Perioada earlybird este limitată la primele 200 de bilete din fiecare categorie.

La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adaugă comisioanele specifice platformei de ticketing.

Citește în continuare