Urmărește-ne în Social Media

Avenged Sevenfold - Cosmic

Avenged Sevenfold, trupa poreclită des de critici "noua Metallica", a lansat videoclipul piesei "Cosmic". Piesa începe ca o baladă, dar alunecă spre duratele lungi ale pieselor progresive, ajungând la aproximativ 7 minute. Clipul explorează tema trecerii inevitabile a timpului și a morții.

Avenged Sevenfold ne oferă în "Cosmic" un videoclip animat, regizat de către Chris Hopewell. Ascultând cu atenție melodia, se simte ceva foarte teatral și rock opera în ea, având în vedere interludiile și utilizarea claviaturilor. Sună aproape a... Dream Theater. Melodia este un single extras de pe cel mai nou album al trupei "Life Is But a Dream...", lansat în iunie 2023 prin casa de discuri Warner Music.

Albumul a vândut 36.000 de unități în SUA în prima săptămână de disponibilitate și a ajuns pe poziția 13 în topul Billboard 200. A fost un album foarte muncit, compus și înregistrat pe parcursul a 4 ani. A fost produs de Joe Barresi și Avenged Sevenfold într-un studio din Los Angeles și mixat de Andy Wallace în Pennsylvania.

Tema sa este una existențială: o explorare a semnificației vieții, a scopului și valorii existenței umane, cu anxietatea morții mereu în fundal. Trecuseră 7 ani de la albumul "The Stage" din 2016, iar trupa a fost nevoită să anuleze un turneu alături de Prophets of Rage în 2018, când M Shadows, solistul, și-a distrus corzile vocale în timpul turneului de promovare a penultimului album. Astfel, a urmat o pauză, în timpul căreia s-au născut idei noi pentru piese.

Scrisul a început în jurul anului 2019, iar apoi pandemia a oferit și mai mult timp pentru compoziții și idei originale. Chitaristul trupei, Synyster Gates, a declarat pentru revista Metal Hammer că fanii au răspuns pozitiv acestui nou album, chiar dacă trupa și-a asumat multe riscuri și a abordat un stil foarte experimental. A spus chiar că este "nașterea unei noi trupe".

Este evident că Avenged Sevenfold sună complet diferit acum față de perioada când piesele lor apăreau în jocurile Need for Speed. Au trecut prin heavy metal, metal alternativ și metalcore și au ajuns la rock progresiv și hard rock. Trupa este activă din 1999 și provine din Huntington, California. Un moment critic în istoria lor a fost moartea tobosarului Jimmy "The Rev" Sullivan în 2009.

Grupul a primit totuși o adiție uriașă, fostul tobosar al Dream Theater, Mike Portnoy.

Comentarii