Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - Visul unei nopţi de rock pur

Slash împreună cu Myles Kennedy & The Conspirators au oferit publicului un concert exploziv la Arenele Romane din București. Citește recenzia concertului.

Publicat

pe

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

La câteva ore după momentele când l-am avut în faţa ochilor pe Slash, încă am senzaţia că a fost un vis. De aceea titlul, deşi poate părea un clişeu literar, pentru mine şi alte zeci de suflete s-a adeverit întocmai, sau mai bine zis tot ce ne închipuiam a depăşit cu mult senzaţiile trăite. Concertele care îţi taie răsuflarea şi te duc într-o altă dimensiune pe perioada show-ului sunt puţine, iar toate par să pălească în fața acestuia. Slash reprezintă o istorie în sine, un muzician atât de versatil şi în acelaşi timp recognoscibil, încât orice încadrare dispare atunci când îl auzi live.

Am plecat spre Arenele Romane cu un sentiment de dor şi un puternic entuziasm. Vremea, deşi anunţată pe orice site de specialitate ca fiind una ploioasă, nu m-a speriat prea tare şi s-a dovedit a fi una perfectă. Norii au fost duşi departe de gândurile şi bucuria de a ne afla într-un spaţiu rupt de realitate.

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Programul a fost respectat cu stricteţe, astfel că după 19.30 am fost încălziţi de cei de la RoadKillSoda. Nu îi mai ascultasem live până atunci, dar acum pot spune că sunt una din trupele care pot cânta cu brio pe orice scenă din lumea aceasta pentru că deţine toate elementele ce duc la succes. Soundul este coeziv, cu foarte multă substanţă. Deşi pe scenă vezi doar trei instrumentişti, totul sună ireproşabil și nu simţi nevoia de vreun alt artificiu. Victor Vava Ferezan este peste mulţi basişti din România, lucru care trebuie subliniat aici. Accentele sale și maniera în care se transpune în altă dimensiune şi face echipă cu toboşarul pentru o secţie ritmică fără erori sunt de aplaudat. Alegând o infuzie de genuri şi să fie extrem de pasionali când treceau de la forte spre piano în câteva secunde, resimţeai parcă bucuria de a se afla în acel moment pe aceeaşi scenă cu cel care îi influenţase cumva în carieră. Cu multe clipe staccato menite să crească tensiunea, cu riff-uri de chitară atent executate de Mihnea Ferezan, trupa s-a dovedit o alegere extrem de inspirată, care ne-a dat o stare excelentă.

RoadKillSoda în deschiderea concertului Slash de pe 28 iunie 2015

RoadKillSoda în deschiderea concertului Slash de pe 28 iunie 2015

RECOMANDARE: Vezi galeria foto RoadKillSoda

Englezii de la Raveneye nu m-au impresionat atât de tare, pentru că totul mi-a părut foarte intuitiv, fără acel element surpriză de care scriam la prima trupă. Piesele au curs lin, însă mi-au adus aminte în abordarea lor de Queens of The Stone Age şi Eddie Vedder, ceea ce este un plus. Single-ul "Breaking Out" mi-a plăcut mult, dublat si de un solist chitarist care a ştiut cum să îşi apropie spectatorii din primele rânduri.

Trupa RavenEye în deschiderea concertului Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015

Trupa RavenEye în deschiderea concertului Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015

RECOMANDARE: Vezi galeria foto RavenEye

La 21.30, fără vreun un minut întârziere, îl văd cum păşeşte pe scenă. Acele prime secunde mi s-au părut ireale. Dacă aş încerca să îl descriu doar printr-un cuvânt, aş spune că Slash este un chitarist maiestuos, dar căruia îi lipsește mândria. Îmi pare un om frumos inside-out, pentru că nu face un efort să fie aşa, la el totul curge natural, fără să vezi vreun efort. Nu poţi să îţi iei ochii de la el. Cel puţin la primele piese, nici nu am sesizat prea tare trupa cu care se afla pe scenă. Ştiind locul pe care îl preferă, m-am aşezat strategic de la început în partea dreaptă, aşa că l-am studiat cu atenţie.

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria foto Slash

Uimirea mea a fost dublată de faptul că am sesizat rezerve parcă inepuizabile şi, comparativ cu mulţi alții, Slash nu a simţit nevoia de a pierde timp şi să se schimbe, să bea apă sau să se arate cumva obosit. Cu un tricou marca Converse având un motto bine evidenţiat (Punk Rocks Good For You) şi o pereche de pantaloni din piele, chitaristul a hipnotizat audienţa, arătând totodată de ce este inclus în galeria celor mai mari chitarişti din lume, în unele din topuri fiind chiar pe locul I sau II.

Cu un playlist extrem de bine ales, care a făcut trecerea de la albumele solo de studio la perioada din trecut cu Guns N' Roses, nici nu am mai numărat câte chitări a schimbat. Preferata lui, Les Paul de la Gibson a fost la loc de cinste, alături de multe momente de improvizaţie şi progresii rapide dintr-o tonalitate în alta.

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Când a început una din piesele mele favorite (din muzică în general) - "You Could Be Mine" - mi-am spus că mai bine de atât nu a sunat nici G'N'R. Nu puteam să mă opresc din zâmbit, iar Slash se plimba tacticos pe scenă în timp ce mâinile sale construiau o poveste legendară. Ajungi să te întrebi dacă chitara lui este cu adevărat o extensie a personalităţii sale, fără ea fiindu-i imposibil să mai respire. Şi cred că aşa este. Un om ca Slash, care nu a făcut compromisuri şi mereu a încercat să devină cel mai bun, alegând să scrie muzică şi în vacanţe, este fără doar și poate dedicat întru totul muzicii.

La "Starlight", una din melodiile de pe un album plin de colaborări de marcă, euforia mea se afla la cote înalte, iar vocea lui Myles Kennedy întregea un tablou cu adevărat impresionant. Trupa The Conspirators este o alegere foarte bună, pentru că debordează de entuziasm şi plăcere, iar chitaristul s-a simțit bine cu ei în ultimii ani, prietenia lor frumoasă fiind evidentă şi constructivă.

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Un alt moment demn de amintit a fost "Anastasia", când Slash şi-a luat chitara Guild Green Double Neck, construită după cerinţele sale şi a început cu un intro acustic cu arome mediteranene. Pe la jumătatea piesei, a avut un solo fantastic, iar lumea nu se oprea să îl aclame, după ce în urmă cu doar câteva minute a ţinut un alt solo cu o durată de 15 minute.  Picături de apă se prelingeau din părul artistului pe chitara sa, însă acest lucru nu i-a împiedicat solo-ul amețitor. Stilul lui Slash se simte indiferent că jonglează cu armonii și modulații diferite. Totul se derula cu o viteză supersonică, nu ştiu cum au zburat două ore.

Oamenii frumoși pe care i-am regăsit aseară, mulţi copii veniți cu părinţii, tineri și maturi au avut parte de un concert pe care nu îl vor putea uita curând. Cum spunea şi Slash într-un interviu, acum, fără alcool şi droguri de ani buni, este un chitarist mult mai tenace şi atent. Nu putem decât să îi mulţumim că a ales să ne împărtăşească muzica și că a revenit la București.

Basistul Todd Kerns în concertul Slash de la Arenele Romane

Basistul Todd Kerns în concertul Slash de la Arenele Romane │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Un punct forte în spectacol a fost reprezentat de către basistul canadian Todd Kerns, care a interpretat şi partiturile vocale din piesele "Doctor Alibi" şi piesa-cult "Welcome to the Jungle". Artistul a ştiu cum să electrizeze publicul prezent, aruncând la rândul lui pene de chitară Fender personalizate după care oamenii se aruncau cu speranţă.

Am plecat de la concert cu un suflet plin şi cu o pană de chitară de o valoare inestimabilă. Pe una din feţe se află o siglă stilizată şi semnătura lui Slash, iar pe cealaltă un smiley face cu joben. Îl  voi purta cu mine ca porte-bonheur. God bless you, Slash!

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

SETLIST:

 1. You're a Lie
 2. Nightrain (Guns N’ Roses cover)
 3. Avalon
 4. Halo
 5. Back from Cali (Slash cover)
 6. Wicked Stone
 7. Double Talkin' Jive (Guns N’ Roses cover)
 8. You Could Be Mine (Guns N’ Roses cover)
 9. Doctor Alibi (Slash cover)
 10. Welcome to the Jungle (Guns N’ Roses cover)
 11. Starlight (Slash cover)
 12. Beneath the Savage Sun
 13. The Dissident
 14. Rocket Queen (Guns N’ Roses cover)
 15. Bent to Fly
 16. World on Fire
 17. Anastasia
 18. Sweet Child O' Mine (Guns N’ Roses cover)
 19. Slither (Velvet Revolver cover)

Encore:

 1. Paradise City (Guns N’ Roses cover)

Concertul Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators a fost organizat de Phoenix Entertainment, promoterul care l-a adus în premieră pe Slash la București în 2013.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

RoadkillSoda și Cosmos în Buzunar deschid concertul Alternosfera de la Arenele Romane

Pe 17 septembrie, Alternosfera revine la București pentru a concerta la Arenele Romane. Evenimentul va beneficia de o producție specială, cu sunet, lumini și proiectii dedicate, în deschidere urmând să cânte RoadkillSoda și Cosmos în Buzunar.

Publicat

pe

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

RoadkillSoda şi-a început activitatea în 2011, iar pentru cei care au chef de iureş, caută un soundtrack pentru o stare chill sau sunt blocaţi în paradoxul de la mijloc, sound-ul celor de la RoadkillSoda îşi face treaba şi gâdilă starea care trebuie.

Cel mai recent album al lor, "Sagrada", este cel de-al 6-lea release RoadkillSoda, conține 12 piese și a fost lansat exclusiv pe vinil și pe toate platformele online de streaming. Până în prezent, RoadkillSoda a lansat 3 single-uri de pe viitorul album.

Trupa Cosmos în Buzunar vine din Republica Moldova și este un proiect muzical independent, format în martie 2016. Muzica pe care o cântă îmbină diferite stiluri muzicale, precum cold wave, synth wave, synth-pop, electronica, IDM, ambient si progressive techno. Sunt pasionați de soundul lor, așa că folosesc diverse instrumente pentru a-l prezenta publicului.

Prețuri bilete la concertul Alternosfera de la Arenele Romane / 17 septembrie 2021:

 • Sale: 74 lei - Acces General / 105 lei - Golden Circle / 149 lei – VIP;
 • La acces: 90 lei - Aces General / 120 lei - Golden Circle / 160 lei – VIP.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar doi membri din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani, trupa și-a căutat tematica şi stilul, experimentând cu diverse instrumente, acumulând experiență și înregistrând primele demo-uri. Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În octombrie 2015, Alternosfera a lansat albumul "Haosoleum", ultima parte a tripticului "Epizodia".

După o pauză concertistică de peste un an, timp în care s-a lucrat la un nou material, Alternosfera a revenit în anul 2019 cu un nou album, "Arhitectul din Babel". Lansarea celui de-al șaselea material discografic al trupei a coincis și cu aniversarea a 20 de ani de la înființarea trupei.

Citește în continuare

Concerte & turnee

ARTmania Evenings 2021 - Lineup, programul pe zile și reguli de acces

Organizatorii ARTmania propun pentru anul acesta o versiune restrânsă a festivalului. ARTmania Evenings 2021 se va desfășura în weekend-ul 23 - 25 iulie, la Quantic Club din București, și va avea în lineup trupe rock autohtone.

Publicat

pe

White Walls
White Walls │ FOTO: PR

ARTmania Evenings 2021 va fi adaptat condiţiilor de siguranţă şi de igienă impuse de contextul actual şi este organizat din dorinţa de a oferi susţinere artiştilor şi de a recrea, pe cât posibil în condiţiile de acum, ambianţa de festival cu care ARTmania şi-a obişnuit fanii în ultimii 15 ani.

De-a lungul celor trei zile de ARTmania Evenings, din weekend-ul 23 - 25 iulie, fanii se vor întâlni cu nume binecunoscute ale scenei rock româneşti. Din lineup fac parte trupele Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz, Lucifer – A Rock Opera, RoadkillSoda, Taine şi White Walls.

ARTmania Evenings 2021 - Programul pe zile:

 • 23 iulie: Implant pentru Refuz, White Walls
 • 24 iulie: Dirty Shirt, Taine, RoadkillSoda
 • 25 iulie: Lucifer – A Rock Opera, Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut

Activități alternative

Pe lângă concerte, o serie de activităţi alternative vor oferi posibilitatea participanţilor de a-şi petrece timpul de dinaintea concertelor sau dintre acestea.

Fanii interesaţi de întregirea colecţiilor personale vor putea vizita shop-ul ARTmania în care vor găsi produse ale trupelor prezente la eveniment sau obiecte vestimentare marca ARTmania.

Acces la ARTmania Evenings 2021

Pentru a putea intra în spaţiul special amenajat pentru ARTmania Evenings, participanţii trebuie să prezinte în zona de acces un abonament/ bilet valabil pentru acest eveniment.

Accesul copiilor cu vârste mai mici de 12 ani împliniți este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un abonament/ bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii au răspunderea pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu încurajează prezenţa copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care în spațiul rezervat evenimentului ARTmania Evenings este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.

Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet valid.

Reguli foto-video pentru publicul general. Este permis accesul în zona de eveniment cu camere foto cu obiective detașabile de mici dimensiuni, indiferent dacă sunt profesionale sau nu, însă fără a folosi blițul și nici modul „filmare”. În caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica și clarifica posibilele neînțelegeri ale restricțiilor comunicate.

Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, aparate de filmat (camere video) și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta evenimentului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului. Folosirea blițurilor este strict interzisă.

Alimente şi băuturi

În perimetrul evenimentului este interzis accesul cu alimente și băuturi achiziționate din afara locului de desfășurare al evenimentului, respectiv Quantic Club din București. Quantic Club, unde se va ţine evenimentul, va pune la dispoziția participanților un meniu variat de mâncare și băuturi adaptate tuturor gusturilor și vârstelor, așa cum și-a obișnuit deja clienții, meniu care va disponibil pe întreaga durată a evenimentului.

Participanţii la eveniment trebuie să se supună controlului corporal sumar.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a copiilor şi minorilor neînsoțiți de un adult.

Nu este permis accesul cu:

 • orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, produse de consum aduse din afara zonei festivalului [exemple: alimente, băuturi răcoritoare (inclusiv apă), băuturi alcoolice], substanțe psihoactive, orice fel de obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, bricege, lanțuri etc., materiale, substanțe sau produse pirotehnice/ toxice, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum ori de cremă) sau de metal, produse cosmetice ce conțin lichide inflamabile, lasere sau lampioane chinezești, bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, umbrele (pliabile sau nu), și banner-e susținute de beţe, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari, orice fel de trepiede, blițuri detașabile (fiind interzisă orice fel de fotografiere realizată cu bliț sau printr-o altă modalitate care poate deranja bunul mers al evenimentului sau pe ceilalți participanți), orice fel de substanțe interzise prin lege.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul evenimentului.

Regulile sanitare aplicate în cadrul evenimentului ARTmania Evenings vor fi cele aflate în vigoare la momentul datei evenimentului, stabilite în acord cu reglementările legale de la acel moment, precizări care vor putea fi consultate în regulamentul de eveniment disponibil pe site-ul festivalului.

Abonamente și bilete de o zi:

Abonamentele ARTmania Evenings pot fi achiziţionate la preţul de 150 de lei pentru acest eveniment fiind disponibile 300 de buc. Biletele pe zi sunt la 70 lei, fiind disponibile 200 de buc. per zi de eveniment.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending