Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Videoclip oficial: Green Day - Oh Yeah!

Green Day are muzica pregătită pentru o distopie a izolării, iar piesa ideală se numeşte "Oh Yeah!". Noul track este punk rock în esenţă pură şi primeşte un videoclip pur american. Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

"Oh Yeah!" are ceva din sound-ul lui "American Idiot", un album atât de legendar încât a devenit show pe Broadway. Cu toate acestea auzim şi câteva elemente inedite, precum acel cor neaşteptat şi riff-uri de trupă punk adolescentină care vrea să sure mult a "americana". Videoclipul îl surprinde pe solistul Billie Joe Armstrong umblând cu cele mai trăznite personaje pe care le poţi găsi în suburbiile americane.

Toată această lume a inadaptaţilor este privită din spatele unor ecrane de telefon, laptop, cascş VR sau televizor. "Oh Yeah!" începe să "decoleze" abia spre final, când chitara este auzită ceva mai proeminent, dar se opreşte la fel de brusc cum a început. Acesta este cel mai nou single de pe viitorul album Green Day, "Father of All Motherf*ckers", care va sosi pe 7 februarie. Până acum am putut asculta single-ul titular, dar şi piesa "Fire, Ready, Aim", adoptată imediat de NHL ca imn oficial.

Se pare că noua piesă a stârnit ceva controverse, pentru că foloseşte un sample dintr-un cover realizat de Joan Jett pentru o piesă de Gary Glitter. Glitter a fost sinonim cu infamia în 2019, după ce o piesă a sa a avut un rol vital în filmul "The Joker". Artistul glam rock a fost condamndat de multiple ori pentru abuzuri asupra unor minori şi se află în închisoare, dar cumva tot devine relevant în muzică modernă.

Joaquin a dansat pe o piesă a sa în filmul "Joker", iar acum Green Day nu se sfieşte să îi mai dea puţin credit. Trupa se acoperă totuşi, cu următoarea descriere pentru clipul cel nou:

Apropo am folosit un sample de la o piesă a uriaşei Joan Jett, de pe albumul "Bad Reputation". Unul dintre compozitorii acelei piese este un nenorocit, aşa că donam veniturile spre IJM şi RAINN.

Putem doar spune că Green Day a procedat foarte corect şi cerebral în această situaţie. Trupa a mai flirtat cu asocierea cu Joan Jett şi în trecut, Billie Joe apărând alături de artistă în filmul din 2016 "Ordinary World", în care solistul Green Day avea rol principal.

Citește mai multe despre Green Day
Videoclipuri cu Green Day
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE