Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Membrii Gorillaz vor fi protagoniștii unui film de animație

Gorillaz, trupa virtuală creată de Damon Albarn și Jamie Hewlett, intră în sfera cinematografică. Stuart "2-D" Pot, Murdoc Niccals, Noodle și Russel Hobbs vor fi protagoniștii unui lungmetraj de animație.

Publicat

pe

Membrii Gorillaz în videoclipul ”Tranz”
Membrii Gorillaz în videoclipul ”Tranz” │ FOTO: Captură YouTube

După nenumărate videoclipuri Gorillaz ce ar putea trece drept scurtmetraje, cele patru personaje simpatice create de Damon Albarn și Jamie Hewlett vor avea parte de momentul lor de glorie, pe marile ecrane. Potrivit vocalistului Blur, se lucrează la un lungmetraj de animație cu o poveste "ciudată", așa cum ne-am și aștepta, de altfel, de la carismaticii 2-D, Murdoc, Noodle și Russel.

"Ar trebui să facem un film în timp ce ne ocupăm de sezonul doi al seriei Song Machine", a anunțat Damon Albarn într-un interviu pentru show-ul New Arrivals de la Radio.com.

Damon Albarn: "Dacă prezinți o poveste oarecum nișată și ciudată, care are sens doar în anumite situații, e destul de dificil"

Scenariul peliculei este deja în lucru, Damon oferind și câteva detalii cu privire la plot.

"Am semnat contractele, am început să lucrăm la scenariu. Să faci un film de animație care e oarecum abstract e un risc destul de mare pentru un studio de film, pentru că sunt costuri mari implicate.

Dacă prezinți o poveste oarecum nișată și ciudată, care are sens doar în anumite situații, e destul de dificil. Asta am descoperit. Dar o să facem asta, facem deja asta", a mai spus Damon.

Din perspectiva lui Damon, ceea ce va face diferența va fi calitatea animației.

"Observ tot mai multe persoane care fac videoclipuri de animație, dar nu cred că ajung la nivelul de calitate la care suntem noi. Noi ne încadrăm în universul Studio Ghibli (un renumit studio japonez de film de animație)"

Gorillaz a lansat pe 23 octombrie cel de-al 7-lea album de studio, "Song Machine, Season One: Strange Timez", continuarea acestui LP fiind programată să apară în 2021. Pe acest material au fost incluse o sumedenie de colaborări inedite, Albarn lucrând cu St. Vincent, Elton John, Skepta, Beck și Robert Smith, printre alții. Colaborarea cu vocalistul The Cure, "Strange Timez", a beneficiat de un videoclip inspirat de Odiseea Spațială, Murdoc intrând în pielea astronautului Dave Bowman din filmul lui Kubrick.

Trending