Urmărește-ne în Social Media

Gorillaz - Cracker Island ft. Thundercat

Într-un delir de halucinații și lumini ale poliției, trupa virtuală Gorillaz ne conduce într-o nouă aventură odată cu lansarea videoclipului psihedelic al piesei ”Cracker Island” ft. Thundercat. Regizat de artistul și cocreatorul Gorillaz Jamie Hewlett și de directorul Nexus Studios, ”Cracker Island” duce privitorii într-o călătorie nocturnă în Orașul Îngerilor.

"Gândiți-vă la acest clip ca la scena finală a unui film, puțin după marele final, când eroul (eu) este pe cale să pășească spre apus, iar creditele rulează în funal. Așa e, începem de la sfârșit. De ce? PENTRU CĂ LUCREZ ÎN MODURI MISTERIOASE", declară Murdoc, încercând să ofere câteva indicii cu privire la direcția noului fir narativ Gorillaz.

Odată cu lansarea noii piese "Cracker Island", trupa adresează și o invitație deschisă publicului de a se alătura mișcării "The Last Cult", în care Murdoc s-a autoproclamat Marele Lider. Piesa este înregistrată în colaborare cu basistul premiat cu Grammy Thundercat. Producția este asigurată de Gorillaz, Remi Kabaka Jr și reputatul Greg Kurstin.

În urmă cu aproape un an, Gorillaz lansa EP-ul  "Meanwhile", ce includea trei piese noi, fiecare marcând câte o colaborare. Realease-ul era conceput să aducă lumea pe ringul de dans, apărând ăn perioada party-urilor de final de vară din UK.

Cel mai recent LP Gorillaz a fost lansat în anul pandemic 2020. Lipsit de constrângerile unui album în sensul clasic, discul s-a intitulat "Strange Timez" a inclus piese precum "Momentary Bliss" cu Slowthai and Salves; "Désolé" cu Fatoumata Diawar; "Aries" cu Peter Hook și Georgia; "Friday 13th" cu Octavian, "Strange Timez" cu Robert Smith de la The Cure și "Pac-Man" cu Schoolboy. Pe ediția deluxe, ce a inclus 17 piese, s-au regăsit colaborări și cu St. Vincent și Earthgang, printre altele.

Anul acesta, trupa Gorillaz a concertat pentru prima oară în România. Show-ul formației a avut loc în cadrul Electric Castle 2022, grupul fiind unul dintre headlinerii festivalului.

Comentarii