Urmărește-ne în Social Media

Garbage - Wolves

Garbage continuă lansările de single-uri noi din 2021 cu "Wolves", care primeşte un videoclip cu animaţii minimaliste. Trupa şi-a propus să conteste patriarhatul şi pe cei care subestimează persoanele fără putere. Acest single este extras de pe albumul "No Gods No Masters", care va fi lansat pe 11 iunie. Puteţi viziona noul clip şi asculta piesă în articol.

"Wolves" este al treilea single de pe noul album, după "The Men Who Rule the World" şi "No Gods No Masters". Videoclipul se tot învârte în jurul tematicii lupilor, a prădătorilor şi a animalelor care nu pot fi îmblânzite, a spiritelor dure. Imaginea prădătorului este redată alături de o sumedenie de simboluri feminine, într-o animaţie simplistă, o succesiune de cadre cu figuri ameninţătoare şi umbre. Aminteşte de clipurile pe care le scotea Queens of the Stone Age cu ceva vreme în urmă.

Figurile feminine cu mască de lup şi ruj pronunţat amintesc cumva de rebelele de la Pussy Riot şi cagulele lor. Despre noua piesă solistă Shirley Manson a declarat următoarele:

Această piesă îmi aminteşte de varianta mea mai tânără, atunci când existau două faţete ale personalităţii mele. Am rănit atât de mulţi oameni în viaţa mea, atât cu bunăştiinţă, dar şi fără să îmi dau seama, sunt sigură. Dar atunci când eşti tânăr şi în mod de supravieţuire, ca un pui de şarpe cu clopoţei, nu ai idee cât de puternic este veninul tău. Dar are puterea de a ucide.

Eşti expus în lume distrându-te. Aceasta este piesa pop a acestui disc.

Cât despre noul album, aceeaşi artistă a spus că este modul său şi al colegilor de trupă de a interpreta lumea nebună din acest moment şi haosul care ne înconjoară. La un interviu cu NME în 2019, Shirley a promis că următorul LP avea să vină cu un sunet mai cinematic, dar şi să conţină versuri foarte personale şi întunecate. Garbage se pregăteşte să place într-un turneu britanic cu Blondie în toamna lui 2021, incluzând pe listă şi o oprire în The O2 Arena în Londra.

Formaţia a cântat în România ultimă oară pe 29 iunie 2019, la Arenele Romane, având în deschidere formaţia Camioane în Mulţime. Shirley a făcut senzaţie, dar basul şi chitara au cam acoperit-o din cauza sonorizării.

Comentarii