Urmărește-ne în Social Media

Garbage - Cities in Dust

Garbage abordează în mod neaşteptat genul industrial pe piesa "Cities In Dust", un neaşteptat cover după Siouxsie and the Banshees. Piesa este un single extras de pe EP-ul trupei "Witness To Your Love", disponibil acum pe toate reţelele de streaming.

"Cities In Dust" sună atât post punk, cât şi industrial şi în acelaşi timp păstrează elementele de rock alternativ care au consacrat Garbage de-a lungul deceniilor. Mai ales chitara combinată cu clapele amintesc de hituri Garbage clasice. Piesa originală era lansată de către Siouxsie and the Banshees în 1985.

Trupa condusă de Shirley Manson a lansat EP-ul "Witness To Your Love" la final de lună aprilie 2023 pentru a sărbători Record Store Day. Acest eveniment cinsteşte toate magazinele independente de discuri. Dacă veţi asculta cu atenţie acest cover veţi auzi ceva adăugat de solista la final, o şoaptă a lui Shirley Manson spunând "I love you Siouxsie".

Într-un interviu cu NME în 2018 Manson a oferit detalii despre iubirea sa pentru Siouxsie Sioux, solista trupei Banshees. Ea i-a mulţumit pentru inspiraţie şi pentru influenţa enormă avută asupra ei în adolescenţă şi tinereţe. "Cities In Dust" apărea pe al şaptelea album Banshees, "Tinderbox", lansat în 1986, iar versurile sale erau despre oraşul italian Pompei după erupţia vulcanică care l-a distrus în anul 79.

Garbage se pregăteşte pentru o serie de concerte în America de Nord, alături de Noel Gallagher's High Flying Birds, în calitate de co-headliner. Între timp Sioux e gata să revină la evenimente e live pentru primele sale concerte după un deceniu, în Bruxelles. Ultima sa apariţie live a fost în 2013 la festivalul lui Yoko Ono Meltdown.

Revenind la noul EP Garbage, el mai include şi o versiune remasterizată a piesei titulare, care debuta în 2008 , plus alte două piese din sesiunile de înregistrare ale albumului "No Gods, No Masters" din 2021.

Trupa Garbage pornea la drum în anul 1993, cu pauză între 2005 şi 2007 şi 2007-2010. Grupul se forma în Madison, Wisconsin şi o includea de la început pe cântăreaţa scoţiană Shirley Manson şi chitariştii americani Eduke Erikson şi Steve Marker. La tobe şi producţie se afla legendarul Butch Vig. Grupul a vândut peste 17 milioane de albume.

Comentarii