Urmărește-ne în Social Media

EPICA - The Skeleton Key

Pe 26 februarie formaţia EPICA a lansat albumul "Omega" prin casa de discuri Nuclear Blast şi cu această ocazie ne propune şi un nou single. Se numeşte "The Skeleton Key" şi primeşte un videoclip cu aerul unui basm întunecat de Hans Christian Andersen. Se vede în articol, unde aflaţi şi detalii despre noul LP.

Noul single "The Skeleton Key" soseşte alături de un videoclip întunecat semnat Grupa13. Clipul include creaturi gigantice cu coarne şi machiaj facial ameninţător, în antiteză cu solista formaţiei (Simone Simons), care apare ca o crăiasă a pădurii, cu o bufniţă pe mână, care veghează asupra unei "scufiţe roşii". Pracic avem 2-3 basme reunite într-un singur clip, inclusiv cel al Albei Ca Zăpada, doar că fără prinţ şi pitici. Din piesă nu lipsesc secţiunile corale înălţătoare şi interludiul cu voce curată şi pură.

Faţă de ultimele release-uri EPICA, unele mai degrabă acustice, acum avem parte şi de solo-uri metal ca la carte spre final. Grupul de metal simfonic a lansat ultimul album în 2016, "The Holographic Principle", iar acum la 5 ani distanţă vine cu un material produs de Joost Van Den Broek, care a colaborat cu Powerwolf şi Ayreon. Înregistrările s-au realizat în bună parte la Sandlane Recording Facilities, în Rijen, Olanda.

Solista Simone Simons a declarat următoarele despre single:

Bine aţi venit la "Skeleton Key", o lume multi stratificată a viselor. Nu uitaţi să aduceţi cu voi Skeleton Key pentru a debloca toate secretele din voi înşivă. Sper că piesa vă va bântui până ne vom putea vedea din nou.

Cât despre albumul "Omega", chitaristul şi solistul Mark Jansen a spus următoarele:

Sunt foarte mândru de acest album, fiind convins că am compus un disc foarte proaspăt şi bine echilibrat, chiar şi după atât de mulţi ani de existenţă. Punctul nostru forte e faptul că avem atât de mulţi compozitori talentaţi într-o singură formaţie. Am reuşit să ne combinăm fiecare calităţile cele mai puternice şi să selectăm cele mai bune piese. A fost o perioadă fructuoasă de petrecut timp împreună şi de lucru ca o echipă la aceste track-uri.

Iată şi tracklist-ul lui "Omega":

01. Alpha - Anteludium
02. Abyss Of Time - Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Seal of Solomon
05. Gaia
06. Code Of Life
07. Freedom - The Wolves Within
08. Kingdom Of Heaven, Part 3 - The Antediluvian Universe
09. Rivers
10. Synergize - Manic Manifest
11. Twilight Reverie - The Hypnagogic State
12. Omega - Sovereign Of The Sun Spheres

Albumul are în spate subiecte şi influenţe precum burnout-ul resimţit de artişti, dar şi un stil de viaţă haotic. Îmbinarea vieţii de turneu cu cea de familie a dat naştere la fricţiuni şi presiune. Ceea ce se întâmplă în societate a fost de asemenea oglindit, de la încălzirea globală la editarea genomului uman. "Omega" face aluzie la Big Bang, la crearea universului, dar şi la finalul său.

EPICA a fost aşteptată la Maximum Rock Festival 2020, eveniment amânat pentru 2021, când cu puţin noroc îi vedem şi pe olandezi. Grupul a mai ajuns în România în ultimul deceniu, cu reprezentaţii la ARTMania 2012 şi la Arenele Române în 2015, cu Sirenia.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Simone Simons (Epica) salută fanii din România; Urmărește-i mesajul - VIDEO

Formația olandeză EPICA va concerta toamna aceasta în cadrul Maximum Rock Festival. Fanii trupei sunt așteptați la concert, vocalista Simone Simons înregistrând un mesaj special pentru ei.

Publicat

pe

Simone Simons (Epica)
Simone Simons (Epica) │ FOTO: Captură YouTube

Ediția din 2021 a Maximum Rock Festival va readuce la București trupa Epica. Evenimentul a fost reprogramat pentru 11 - 12 septembrie, urmând să aibă loc la Arenele Romane din București.

Simone Simons este nerăbdătoare să revină în România, înregistrând cu prilejul acestui concert un mesaj pentru fanii din țară.

"Bună, România! Epica se întoarce în București pentru a cânta la Maximum Rock Festival, în septembrie anul acesta și de abia așteptăm să vă vedem pe toți acolo", le-a transmis Simone fanilor.

VIDEO: Simone Simons (Epica) salută fanii din România

În diversitatea uneori ameţitoare de formaţii de metal simfonic, EPICA este cu siguranţă o figură aparte. Având ca semn distinctiv vocea maleabilă a frumoasei Simone Simons, ce creează contraste expresive cu vocalizele death-metal ale iniţiatorului Mark Jansen, trupa olandeză te poartă printr-un periplu aventuros presărat cu elemente stilistice dintre cele mai surprinzătoare. După cum scria Eduardo Rivadavia de la baza muzicală de date online Allmusic, atracţia principală a muzicii Epica provine din "explorarea contrastelor sonore dintre lumină şi întuneric".

Cu nouă albume de studio la activ (dintre care două în două variante), Epica este un nume demult consacrat pe scena internaţională metal şi în circuitul concertelor. Cronicile foarte bune de pe site-ul Encyclopaedia Metallum confirmă gustul publicului pentru această muzică a cărei dimensiune live merită urmărită cu atenţie.

Cel mai recent material Epica se numește "Omega" și reflectă strânsa legătură dintre membrii formației, care activează în această formulă din 2007. Piese ca "Rivers" și "The Skeleton Key", extrase de pe acest material, se vor auzi în septembrie și la Arenele Romane

Din lineup-ul Maximum Rock Festival 2021 fac parte și Eluveitie (Elveția), Therion (Suedia), Orphaned Land (Israel), Dirty Shirt (Romania), Subterranean Masquerade (Israel), Riot Monk (România), Loch Vostok (Suedia) și Magnetic (Bulgaria).

Biletele pentru Maximum Rock Festival 2021 pot fi achiziționate online. Găsiți mai multe detalii în Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5