Urmărește-ne în Social Media

EPICA - Rivers

EPICA începe anul 2021 cu piesa "Rivers", ce anunță lansarea unui nou material de studio, intitulat "Omega". LP-ul înregistrat în pandemie apare pe piață în februarie.

Epica s-a numărat printre trupele ce au reușit să fie productive în perioada pandemiei. Formația a trecut peste toate dificultățile ridicate de COVID-19 și a înregistrat un nou material de studio, intitulat "Omega". Primul single extras de pe acest disc se numește "Rivers" și anunță un LP solid, cu un concept bine gândit.

"Totul a fost planificat și programat: orele la studio, hotelul. Când nu am putut călători la studio, am fost forțați să căutăm un substitut adecvat și am găsit un alt studio drăguț, în apropierea orașului în care locuiesc. Proprietarul studioului a reușit chiar să pregătească microfonul meu favorit pentru înregistrări. Pentru prima oară, din 2003 încoace, urma să lucrez în fiecare dimineață și să mă întorc acasă după o zi de muncă. O schimbare destul de plăcută, trebuie să recunosc", a povestit vocalista Simone Simons.

"Omega" este un album ce reflectă strânsa legătură dintre membrii formației, ce activează în această formulă din 2007. Discul va apărea pe piață pe 26 februarie și poate fi deja precomandat de pe site-ul trupei.

Tracklist "Omega" - Epica:

CD1 "Omega"

 1. Alpha - Anteludium
 2. Abyss of Time - Countdown to Singularity
 3. The Skeleton Key
 4. Seal of Solomon
 5. Gaia
 6. Code of Life
 7. Freedom - The Wolves Within
 8. Kingdom of Heaven prt 3 - The Antediluvian Universe
 9. Rivers
 10. Synergize - Manic Manifest
 11. Twilight Reverie - The Hypnagogic State
 12.  Omega - Sovereign of the Sun Spheres

CD 2 "Omegacoustic"

 1. Rivers - A capella
 2. Abyss O’Time
 3.  Omegacoustic
 4.  El Código Vital

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Simone Simons (Epica) salută fanii din România; Urmărește-i mesajul - VIDEO

Formația olandeză EPICA va concerta toamna aceasta în cadrul Maximum Rock Festival. Fanii trupei sunt așteptați la concert, vocalista Simone Simons înregistrând un mesaj special pentru ei.

Publicat

pe

Simone Simons (Epica)
Simone Simons (Epica) │ FOTO: Captură YouTube

Ediția din 2021 a Maximum Rock Festival va readuce la București trupa Epica. Evenimentul a fost reprogramat pentru 11 - 12 septembrie, urmând să aibă loc la Arenele Romane din București.

Simone Simons este nerăbdătoare să revină în România, înregistrând cu prilejul acestui concert un mesaj pentru fanii din țară.

"Bună, România! Epica se întoarce în București pentru a cânta la Maximum Rock Festival, în septembrie anul acesta și de abia așteptăm să vă vedem pe toți acolo", le-a transmis Simone fanilor.

VIDEO: Simone Simons (Epica) salută fanii din România

În diversitatea uneori ameţitoare de formaţii de metal simfonic, EPICA este cu siguranţă o figură aparte. Având ca semn distinctiv vocea maleabilă a frumoasei Simone Simons, ce creează contraste expresive cu vocalizele death-metal ale iniţiatorului Mark Jansen, trupa olandeză te poartă printr-un periplu aventuros presărat cu elemente stilistice dintre cele mai surprinzătoare. După cum scria Eduardo Rivadavia de la baza muzicală de date online Allmusic, atracţia principală a muzicii Epica provine din "explorarea contrastelor sonore dintre lumină şi întuneric".

Cu nouă albume de studio la activ (dintre care două în două variante), Epica este un nume demult consacrat pe scena internaţională metal şi în circuitul concertelor. Cronicile foarte bune de pe site-ul Encyclopaedia Metallum confirmă gustul publicului pentru această muzică a cărei dimensiune live merită urmărită cu atenţie.

Cel mai recent material Epica se numește "Omega" și reflectă strânsa legătură dintre membrii formației, care activează în această formulă din 2007. Piese ca "Rivers" și "The Skeleton Key", extrase de pe acest material, se vor auzi în septembrie și la Arenele Romane

Din lineup-ul Maximum Rock Festival 2021 fac parte și Eluveitie (Elveția), Therion (Suedia), Orphaned Land (Israel), Dirty Shirt (Romania), Subterranean Masquerade (Israel), Riot Monk (România), Loch Vostok (Suedia) și Magnetic (Bulgaria).

Biletele pentru Maximum Rock Festival 2021 pot fi achiziționate online. Găsiți mai multe detalii în Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3