Urmărește-ne în Social Media

Epica - Abyss of Time

Epica a lansat un nou single, "Abyss of Time", care vine cu promisiunea unui nou material discografic lansat în 2021. Grupul symphonic metal din Olanda a anunţat albumul "Omega" şi odată cu acest anunţ ne prezintă şi un prim single, care primeşte un videoclip cu tematică montană şi mistică. Îl puteţi urmări în articol.

"Abyss of Time" ne răsfaţă cu tobe rapide, chitară mitraliată spre timpane şi două voci de solişti: una guturală masculină şi cea feminină, înaltă şi angelică. Acest single Epica prefaţează albumul "Omega", care va sosi pe 26 februarie 2021 prin casă de discuri Nuclear Blast. Au trecut 4 ani de la ultimul release al trupei, "The Holographic Principle", iar noul disc este produs de către Joost Van Den Broek, cunoscut pentru colaborări cu Ayreon şi Powerwolf. O bună parte din înregistrări s-a realizat la Sandlane Recording Facilities din Rijen, Olanda.

Noul videoclip este o producţie semnată Grupa 13 şi are o acţiune împărţită pe 2 planuri: cel al pădurii cutreierate de oameni de rând care sunt fermecaţi de spiritele pădurii şi cel al muzicienilor, ce apar în ipostaze de figuri mistice, regine şi călugări ritualişti. Solista Simone Simons evocă imaginea unei împărătese, cu o amplă coroană în formă de fulg de zăpadă şi o rochie aurie. A doua parte a piesei este mult mai heavy, fiind heavy metal pur şi ilustraţia devine mai întunecată.

Apar imagini cu cranii, vocea masculină a lui Mark Jansen devine mai guturală, iar ilustraţiile roşii cu peisaje sumbre primesc tot mai multă emfază. "Omega" are 12 piese şi mai jos găsiţi tracklist-ul său:

01. Alpha - Anteludium
02. Abyss Of Time - Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Seal of Solomon
05. Gaia
06. Code Of Life
07. Freedom - The Wolves Within
08. Kingdom Of Heaven, Part 3 - The Antediluvian Universe
09. Rivers
10. Synergize - Manic Manifest
11. Twilight Reverie - The Hypnagogic State

În toamna lui 2019, trupa Epica a sărbătorit 10 ani de la lansarea legendarului album "Design Your Universe". Cu această ocazie a lansat o ediţie specială de LP, un "Gold Edition" limitat prin Nuclear Blast. De altfel şi pentru "Omega" se pregăteşte o ediţie specială 2LP pe vinil alb, realizată în parteneriat cu Revolver Magazine şi limitată la doar 300 de unităţi.

În noiembrie 2019 a debutat "The Essence of Epica", o carte cu ilustraţii care spune povestea trupei şi a membrilor săi, în cuvinte, fotografii şi desene. Are 200 de imagini şi poartă semnătura grupului. Epica trebuia să ajungă în acest an la Maximum Rock Festival în România, care din păcate a fost amânat din cauza pandemiei până în vara lui 2021.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Simone Simons (Epica) salută fanii din România; Urmărește-i mesajul - VIDEO

Formația olandeză EPICA va concerta toamna aceasta în cadrul Maximum Rock Festival. Fanii trupei sunt așteptați la concert, vocalista Simone Simons înregistrând un mesaj special pentru ei.

Publicat

pe

Simone Simons (Epica)
Simone Simons (Epica) │ FOTO: Captură YouTube

Ediția din 2021 a Maximum Rock Festival va readuce la București trupa Epica. Evenimentul a fost reprogramat pentru 11 - 12 septembrie, urmând să aibă loc la Arenele Romane din București.

Simone Simons este nerăbdătoare să revină în România, înregistrând cu prilejul acestui concert un mesaj pentru fanii din țară.

"Bună, România! Epica se întoarce în București pentru a cânta la Maximum Rock Festival, în septembrie anul acesta și de abia așteptăm să vă vedem pe toți acolo", le-a transmis Simone fanilor.

VIDEO: Simone Simons (Epica) salută fanii din România

În diversitatea uneori ameţitoare de formaţii de metal simfonic, EPICA este cu siguranţă o figură aparte. Având ca semn distinctiv vocea maleabilă a frumoasei Simone Simons, ce creează contraste expresive cu vocalizele death-metal ale iniţiatorului Mark Jansen, trupa olandeză te poartă printr-un periplu aventuros presărat cu elemente stilistice dintre cele mai surprinzătoare. După cum scria Eduardo Rivadavia de la baza muzicală de date online Allmusic, atracţia principală a muzicii Epica provine din "explorarea contrastelor sonore dintre lumină şi întuneric".

Cu nouă albume de studio la activ (dintre care două în două variante), Epica este un nume demult consacrat pe scena internaţională metal şi în circuitul concertelor. Cronicile foarte bune de pe site-ul Encyclopaedia Metallum confirmă gustul publicului pentru această muzică a cărei dimensiune live merită urmărită cu atenţie.

Cel mai recent material Epica se numește "Omega" și reflectă strânsa legătură dintre membrii formației, care activează în această formulă din 2007. Piese ca "Rivers" și "The Skeleton Key", extrase de pe acest material, se vor auzi în septembrie și la Arenele Romane

Din lineup-ul Maximum Rock Festival 2021 fac parte și Eluveitie (Elveția), Therion (Suedia), Orphaned Land (Israel), Dirty Shirt (Romania), Subterranean Masquerade (Israel), Riot Monk (România), Loch Vostok (Suedia) și Magnetic (Bulgaria).

Biletele pentru Maximum Rock Festival 2021 pot fi achiziționate online. Găsiți mai multe detalii în Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4