Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Videoclip oficial: Epica - Abyss of Time

Epica a lansat un nou single, "Abyss of Time", care vine cu promisiunea unui nou material discografic lansat în 2021. Grupul symphonic metal din Olanda a anunţat albumul "Omega" şi odată cu acest anunţ ne prezintă şi un prim single, care primeşte un videoclip cu tematică montană şi mistică. Îl puteţi urmări în articol.

"Abyss of Time" ne răsfaţă cu tobe rapide, chitară mitraliată spre timpane şi două voci de solişti: una guturală masculină şi cea feminină, înaltă şi angelică. Acest single Epica prefaţează albumul "Omega", care va sosi pe 26 februarie 2021 prin casă de discuri Nuclear Blast. Au trecut 4 ani de la ultimul release al trupei, "The Holographic Principle", iar noul disc este produs de către Joost Van Den Broek, cunoscut pentru colaborări cu Ayreon şi Powerwolf. O bună parte din înregistrări s-a realizat la Sandlane Recording Facilities din Rijen, Olanda.

Noul videoclip este o producţie semnată Grupa 13 şi are o acţiune împărţită pe 2 planuri: cel al pădurii cutreierate de oameni de rând care sunt fermecaţi de spiritele pădurii şi cel al muzicienilor, ce apar în ipostaze de figuri mistice, regine şi călugări ritualişti. Solista Simone Simons evocă imaginea unei împărătese, cu o amplă coroană în formă de fulg de zăpadă şi o rochie aurie. A doua parte a piesei este mult mai heavy, fiind heavy metal pur şi ilustraţia devine mai întunecată.

Apar imagini cu cranii, vocea masculină a lui Mark Jansen devine mai guturală, iar ilustraţiile roşii cu peisaje sumbre primesc tot mai multă emfază. "Omega" are 12 piese şi mai jos găsiţi tracklist-ul său:

01. Alpha - Anteludium
02. Abyss Of Time - Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Seal of Solomon
05. Gaia
06. Code Of Life
07. Freedom - The Wolves Within
08. Kingdom Of Heaven, Part 3 - The Antediluvian Universe
09. Rivers
10. Synergize - Manic Manifest
11. Twilight Reverie - The Hypnagogic State

În toamna lui 2019, trupa Epica a sărbătorit 10 ani de la lansarea legendarului album "Design Your Universe". Cu această ocazie a lansat o ediţie specială de LP, un "Gold Edition" limitat prin Nuclear Blast. De altfel şi pentru "Omega" se pregăteşte o ediţie specială 2LP pe vinil alb, realizată în parteneriat cu Revolver Magazine şi limitată la doar 300 de unităţi.

În noiembrie 2019 a debutat "The Essence of Epica", o carte cu ilustraţii care spune povestea trupei şi a membrilor săi, în cuvinte, fotografii şi desene. Are 200 de imagini şi poartă semnătura grupului. Epica trebuia să ajungă în acest an la Maximum Rock Festival în România, care din păcate a fost amânat din cauza pandemiei până în vara lui 2021.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Epica
Videoclipuri cu Epica
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE