Urmărește-ne în Social Media

Dirty Shirt - Pretty Faces / feat. Benji Webbe, Caliu & Paul Ilea

Dirty Shirt a lansat un nou hit, "Pretty Faces", o super colaborare cu Benji Webbe de la Skindred, cu Caliu şi Paul Ilea. Primeşte şi un videoclip cu reprezentări sub formă de benzi desenate ale artiştilor implicaţi în realizarea acestui track plin de energie. Îl puteţi savura în articol.

Benji Webbe ne aminteşte de perioada de aur a jocurilor NFS, când toată lumea ascultă Skindred şi "Nobody Gets Out Alive". Solistul pune un flow special de reggae peste un track rock alternativ, condimentat din când în când cu influenţe populare şi multe elemente surpriză. Exact când auzi cel mai dur riff apare un "hop-hop şi aşa" să îţi spulbere creierii şi să te facă să zâmbeşti. Şi exact când credeai că ăsta e maximul surprizei, intră vioara de taraf să facă mixul şi mai eclectic.

Maestrul Caliu cântă la vioară pe acest single şi îl cunoaştem pe artist drept omul cu vioara din Taraf de Haidouks şi Taraf de Caliu, dar şi pentru apariţii cinematografice alături de Johnny Depp şi Christina Ricci în "The Man Who Cried" şi în "Le Concert" de Radu Mihăileanu. În colaborare a fost implicat şi Paul Ilea (Sensor, Ipse, producător muzical Vocea României şi Românii au Talent)". "Pretty Faces" combină cel puţin 4 genuri muzicale şi o face într-un mod fantastic: auzim riff-uri electro-metal, world muzic, reggae, folclor românesc.

Videoclipul este realizat de către Cristian Bălănean, chitaristul formaţiei maramureşene şi a fost lansat în cadrul Pandemic Special Ep 6 (the last one).

Dirty Shirt a dat lovitura cu această piesă, care a avut premiera pe 1 iulie 2021. Formaţia a fost anunţată recent ca parte a lineup-ului de la HellFest Open Air 2022, unde va împărţi scena cu Metallica, Nine Inch Nails, Guns N' Roses, Deftones, Judas Priest şi Scorpions.

Dirty Shirt a susţinut un concert important la Wacken Open Air (2019), în faţa a peste 8000 de persoane, iar în 2022 are programate numai apariţii importante. Va concerta la Reload Festival în Germania, la Dong Open Air (Germania), Plane'r Fest (Franţa), dar şi Pol'and'Rock Festival (Polonia). În martie 2022 porneşte un turneu european cu opriri în Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie, alături de grupul Orphaned Land din Israel. Următorul album al formaţiei va sosi la sfârşitul lui 2021.

Comentarii

Concerte & turnee

Balkanik Festival lansează seria de petreceri Descântec

Balkanik Festival, eveniment recunoscut pentru atmosfera sa unică, artiștii inediți pe care publicul are ocazia să îi descopere, spiritul incluziv și caracterul de melting pot cultural pentru comunitățile din București, lansează seria de petreceri Descântec, ce vor avea loc o dată pe lună, în București, și vor aduce pe scenă artiști dintre cei prezenți la Balkanik Festival, dar și alți muzicieni din țară și din străinătate.

Publicat

pe

Primele două petreceri Descântec
Primele două petreceri Descântec │ FOTO: Balkanik Festival

Primele evenimente anunțate vor avea loc pe 1 decembrie, cu Taraf de Caliu, și în noaptea de Revelion, cu Paulina.

Primul Descântec va avea loc pe 1 decembrie, odată cu venirea iernii. Cântă și descântă la nJoy Club & Garden Taraf de Caliu (live), împreună cu Ligia Keșișian, poeta și curatoarea Balkanik Festival, (DJ set balcanic, world music și disco) și producătorul de film și fondatorul festivalului Daniel Mitulescu (DJ set world music și lăutăresc).

Foștii membri de la Taraf de Haïdouks, premiați în 2002 cu Premiul BBC World Music pentru cea mai bună trupă din Europa și Orientul Mijlociu, s-au reunit sub numele Taraf de Caliu și vor încânta publicul în prima zi de iarnă pe scena Balkanik Festival #Descântec, alături de Viorica Rudăreasa.

Muzicienii, originari din Clejani, sunt ultima generație de lăutari autentici care fac cunoscută, în întreaga lume, tradiționala muzică lăutărească specifică sudului României. De câțiva ani, acești artiști talentați au revenit în atenția publicului meloman, participând la evenimente culturale de prestigiu din întreaga lume.

Al doilea Descântec începe pe 31 decembrie, la 20:00 și anunță un Revelion memorabil, cu muzică live, cu un concert Paulina, împreună cu trupă live, și DJ seturi ale Ligiei Keșișian și Daniel Mitulescu, plus alte surprize care vor fi anunțate pe parcurs.

Paulina a urmat lecții de pian, de canto și de vioară, însă este tipologia de artistă care se lasă ghidată de intuiție. Crescută printre casete, aproape de lăutari și oameni creativi, provine dintr-o familie de muzicieni în cadrul căreia a învățat să iubească viața prin artă, printre metaliști și printre lăutari. Prin întreaga lume, Paulina caută frumusețea din neconvențional, cu inocență și blândețe. Paulina a devenit cunoscută odată cu lansarea pieselor "Fetița ta de milioane", "București" sau "Cântec de dor", compuse în stilul de început al anilor '90.

Prețuri bilete petreceri Descântec

  • Bilete pentru concertul Taraf de Caliu se găsesc online, la prețul de 80 de lei + taxe. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
  • Bilete pentru concertul Paulina se găsesc online, la prețul de 139 de lei + taxe. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare