Urmărește-ne în Social Media

Dirty Shirt - Pretty Faces / feat. Benji Webbe, Caliu & Paul Ilea

Dirty Shirt a lansat un nou hit, "Pretty Faces", o super colaborare cu Benji Webbe de la Skindred, cu Caliu şi Paul Ilea. Primeşte şi un videoclip cu reprezentări sub formă de benzi desenate ale artiştilor implicaţi în realizarea acestui track plin de energie. Îl puteţi savura în articol.

Benji Webbe ne aminteşte de perioada de aur a jocurilor NFS, când toată lumea ascultă Skindred şi "Nobody Gets Out Alive". Solistul pune un flow special de reggae peste un track rock alternativ, condimentat din când în când cu influenţe populare şi multe elemente surpriză. Exact când auzi cel mai dur riff apare un "hop-hop şi aşa" să îţi spulbere creierii şi să te facă să zâmbeşti. Şi exact când credeai că ăsta e maximul surprizei, intră vioara de taraf să facă mixul şi mai eclectic.

Maestrul Caliu cântă la vioară pe acest single şi îl cunoaştem pe artist drept omul cu vioara din Taraf de Haidouks şi Taraf de Caliu, dar şi pentru apariţii cinematografice alături de Johnny Depp şi Christina Ricci în "The Man Who Cried" şi în "Le Concert" de Radu Mihăileanu. În colaborare a fost implicat şi Paul Ilea (Sensor, Ipse, producător muzical Vocea României şi Românii au Talent)". "Pretty Faces" combină cel puţin 4 genuri muzicale şi o face într-un mod fantastic: auzim riff-uri electro-metal, world muzic, reggae, folclor românesc.

Videoclipul este realizat de către Cristian Bălănean, chitaristul formaţiei maramureşene şi a fost lansat în cadrul Pandemic Special Ep 6 (the last one).

Dirty Shirt a dat lovitura cu această piesă, care a avut premiera pe 1 iulie 2021. Formaţia a fost anunţată recent ca parte a lineup-ului de la HellFest Open Air 2022, unde va împărţi scena cu Metallica, Nine Inch Nails, Guns N' Roses, Deftones, Judas Priest şi Scorpions.

Dirty Shirt a susţinut un concert important la Wacken Open Air (2019), în faţa a peste 8000 de persoane, iar în 2022 are programate numai apariţii importante. Va concerta la Reload Festival în Germania, la Dong Open Air (Germania), Plane'r Fest (Franţa), dar şi Pol'and'Rock Festival (Polonia). În martie 2022 porneşte un turneu european cu opriri în Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie, alături de grupul Orphaned Land din Israel. Următorul album al formaţiei va sosi la sfârşitul lui 2021.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Program pe zile Balkanik Festival 2023

Între 8 și 10 septembrie, Balkanik Festival - Home of World Music construiește în Grădina Uranus și pe Strada Uranus din București un univers multicultural bogat și divers, un veritabil melting pot interdisciplinar și incluziv, care aduce laolaltă comunități, culturi și generații. Află programul complet al evenimentului.

Publicat

pe

Balkanik Festival 10
Balkanik Festival 10 │ FOTO: Balkanik Festival

Cea de-a X-a ediție Balkanik Festival se anunță a fi cea mai mare de până acum - Grădina Uranus va găzdui numeroase concerte, expoziții, meșteșuguri, dezbateri, ateliere și gastronomie (accesul se face în baza unui abonament sau bilet), iar accesul pe Strada Uranus, la târg, delicii și DJ seturi este liber pentru public.

La ediția aniversară, pe scena mare a festivalului, din Grădina Uranus, între orele 18:00 și 23:00, vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din Zece Prăjini (România), Extraliscio (Italia), Taraf de Caliu (România), Papiers d’Arménies cu Dan Gharibian (Armenia-Franța), SMADJ Balkan Project (Franța-Tunisia), Paulina (România), Ufuk Coșkun & friends (Turcia-România), Wernyhora (Polonia), Kristijan Azirovic Orkestar (Serbia).

Program Balkanik Festival 2023:

Vineri, 8 septembrie, accesul se realizează începând cu ora 16:00, iar sâmbătă și duminică, festivalul își deschide porțile de la ora 11:00.

Vineri, 8 septembrie

Concerte live Grădina Uranus

 • 18:30 - KRISTIJAN AZIROVIC ORKESTAR (Serbia)
 • 20:00 - PAULINA (România)
 • 21:30 - SMADJ BALKAN PROJECT (Franța-Tunisia)

DJ Set Strada Uranus

 • 16:00 - M.O.Z.A.R & BAD MIREL

Sâmbătă, 9 septembrie

Concerte live Grădina Uranus

 • 18:00 - UFUK COȘKUN & FRIENDS (Turcia-România)
 • 19:30 - TARAF DE CALIU (România)
 • 21:40 - OVIDIU LIPAN ȚĂNDĂRICĂ ȘI FANFARA ZECE PRĂJINI (România)

DJ Set Strada Uranus

 •  12:00 - PIXAR STELAR
 • 14:00 - DANIEL MITULESCU
 • 16:00 - LIGIA KEȘIȘIAN & LUCAS MOLINA

Duminică, 10 septembrie

Concerte live Grădina Urbană

 • 18:00 - WERNYHORA (Polonia)
 • 19:30 - EXTRALISCIO (Italia)
 • 21:30 - PAPIERS D’ARMÉNIES (Armenia-Franța)

DJ Set Strada Uranus

 • 12:00 - IRINA POPESCU
 • 14:00 - ABASC
 • 16:00 - MIKO

Grădina Uranus devine, la această ediție, un mare muzeu în aer liber. Publicul va avea bucuria de a descoperi numeroase demonstrații și ateliere ale unor meșteșuguri vechi - țesătură la război, ceramică, broderii, realizare bijuterii, prelucrare argint și cupru. În cadrul ediției aniversare, vor avea loc zilnic dezbateri despre comunitatea ca resursă, activarea comunităților locale, dezbateri despre slow fashion și slow design, ecosistem cultural, re-sourcing muzici locale, ecopatrimoniu, sustenabilitate etc.

Cei mici vor putea participa la ateliere și spectacole oferite de către Fundația ZI DE BINE, precum spectacol de gheață carbonică, baloane uriașe de săpun, face painting, steluțe origami și multe altele.

Participanții la eveniment vor putea vizita, de asemenea, numeroase expoziții de fotografie, colaje și ilustrații. Printre acestea, se numără: „Poloneze și românce care au schimbat lumea”, oferită de Institutul Polonez, „Excelențe italiene. Noua generație de ilustratori pentru copii”, oferită de Institutul Italian de Cultură, „Mystical Muses” – vernisaj Andreea Retinschi, „Dadestar Chaveste – poveste lăutărească” – vernisaj și lansare de carte Iulian Ignat, „Armenia, tărâmul dintre munți”, expoziție de fotografie semnată de Karapet Karo Sahakyan și Andreea Tănase, „Origini” – expoziție de colaje semnată de Cristiana Bucureci, „Cartooning for Peace”, oferită de Institutul Francez, Expoziție colectivă de colaje ale artiștilor Ada Moisa, Andrei Stan, Ruxandra Nicolae, Art Machine, Celula de Artă Pop-Up.

Bilete Balkanik Festival 2023

Abonamentele sunt disponibile online, la prețul de 120 lei, iar biletele pe zile pot fi achiziționate la prețul de 50 lei. Pentru cei care doresc să vină cu prietenii la Balkanik Festival, există promoția 5+1 (din 6 abonamente cumpărate, unul este gratuit). Copiii sub 9 ani se bucură de intrare liberă în toate zonele festivalului, însoțiți de adulți.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Află ce activități găzduiește Balkanik Festival 2023

Cea de-a zecea ediție Balkanik Festival se va desfășura între 8 și 10 septembrie, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Balkanik Festival 10
Balkanik Festival 10 │ FOTO: Balkanik Festival

Concerte Balkanik Festival 2023

Pe scena mare a festivalului, din Grădina Uranus, între orele 18:00 și 23:00, vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din Zece Prăjini (România), Extraliscio (Italia), Taraf de Caliu (România), Papiers d’Arménies cu Dan Gharibian (Armenia-Franța), SMADJ Balkan Project (Franța-Tunisia), Paulina (România), Ufuk Coșkun & friends (Turcia-România), Wernyhora (Polonia), Kristijan Azirovic Orkestar (Serbia).

Program Strada Uranus

Pe strada Uranus, vineri de la ora 16:00, sâmbătă și duminică între orele 12:00 și 18:00, va exista o scenă de DJ concentrați pe zona de world music și nostalgie, pe care vor urca ABASC, M.O.Z.A.R & Bad Mirel, Miko, Ligia Keșișian & Lucas Molina, Pixar Stelar, Daniel Mitulescu și Irina Popescu.

Grădina Uranus și Strada Uranus vor găzdui, de asemenea, în cele trei zile de festival, cel mai amplu târg de artizanat tradițional și contemporan, douăzeci de zone gastronomice variate dedicate gurmanzilor, cu delicii de la mâncare la ceaun la bunătăți vegane orientale, bucate din America Latină și cafea la nisip.

Activități Balkanik Festival 2023:

Grădina Uranus devine, la această ediție, un mare muzeu în aer liber. Publicul va avea bucuria de a descoperi numeroase demonstrații și ateliere ale unor meșteșuguri vechi - țesătură la război, ceramică, broderii, realizare bijuterii, prelucrare argint și cupru. Participanții la eveniment vor putea vizita, de asemenea, numeroase expoziții de fotografie, colaje și ilustrații. Printre acestea, se numără:

 • "Poloneze și românce care au schimbat lumea" - oferită de Institutul Polonez
 • "Cartooning for Peace" - oferită de Institutul Francez
 • "Excelențe italiene. Noua generație de ilustratori pentru copii" - oferită de Ambasada Italiei și Institutul Italian de Cultură București
 • Expoziție de fotografie semnată de Andreea Retinschi
 • "Dadestar Chaveste - poveste lăutărească" - expoziție de fotografie și lansare de carte Iulian Ignat
 • "Armenia, tărâmul dintre munți" - expoziție de fotografie semnată de Karapet Karo Sahakyan și Andreea Tănase
 • "Origini" - expoziție de colaje semnată de Cristiana Bucureci
 • Expoziție colectivă de colaje ale artiștilor Ada Moisa, Andrei Stan, Ruxandra Nicolae
 • Art Machine - automat cu lucrări originale inițiat de gruparea artistică Pastila Roz
 • Celula de Artă Pop-Up - galerie de artă neconvențională cu o expoziție colectivă de artă contemporană
 • Video mapping pe Turnul de Apă - oferit de Epson România

Cei mici vor avea prilejul de a participa la numeroase activități educative și distractive, ateliere și de a se bucura de Balkanik Festival, care nu este doar o punte între culturi, ci și între generații.

Dezbateri la Balkanik Festival 2023

În cadrul ediției aniversare, vor avea loc dezbateri despre comunitatea ca resursă, activarea comunităților locale, dezbateri despre slow fashion și slow design, ecosistem cultural, re-sourcing muzici locale, ecopatrimoniu, sustenabilitate etc.

Printre cei care vor participa la aceste dezbateri se numără la reprezentanți ai mai multor organizații, precum Școala de la Bunești, Pro Patrimonio, Semne cusute, Cosânzeana, Banca de Resurse Genetice Vegetale "Mihai Cristea", artiști precum Sașa Liviu Stoianovici (Balkan Taksim), Alina Ușurelu, Gabriel Durlan, Alexandru Claudiu Maxim și mulți alții.

Bilete Balkanik Festival 2023:

 • Ultimele abonamente early bird sunt disponibile online la prețul de 90 lei. La epuizarea acestora, abonamentele pentru trei zile vor costa 120 lei. Biletele pe zile vor fi puse în vânzare în săptămâna dinaintea festivalului, la prețul de 50 lei. Copiii sub 9 ani se bucură de intrare liberă în toate zonele festivalului, însoțiți de adulți.
Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED