Urmărește-ne în Social Media

Dirty Shirt - Pretty Faces / feat. Benji Webbe, Caliu & Paul Ilea

Dirty Shirt a lansat un nou hit, "Pretty Faces", o super colaborare cu Benji Webbe de la Skindred, cu Caliu şi Paul Ilea. Primeşte şi un videoclip cu reprezentări sub formă de benzi desenate ale artiştilor implicaţi în realizarea acestui track plin de energie. Îl puteţi savura în articol.

Benji Webbe ne aminteşte de perioada de aur a jocurilor NFS, când toată lumea ascultă Skindred şi "Nobody Gets Out Alive". Solistul pune un flow special de reggae peste un track rock alternativ, condimentat din când în când cu influenţe populare şi multe elemente surpriză. Exact când auzi cel mai dur riff apare un "hop-hop şi aşa" să îţi spulbere creierii şi să te facă să zâmbeşti. Şi exact când credeai că ăsta e maximul surprizei, intră vioara de taraf să facă mixul şi mai eclectic.

Maestrul Caliu cântă la vioară pe acest single şi îl cunoaştem pe artist drept omul cu vioara din Taraf de Haidouks şi Taraf de Caliu, dar şi pentru apariţii cinematografice alături de Johnny Depp şi Christina Ricci în "The Man Who Cried" şi în "Le Concert" de Radu Mihăileanu. În colaborare a fost implicat şi Paul Ilea (Sensor, Ipse, producător muzical Vocea României şi Românii au Talent)". "Pretty Faces" combină cel puţin 4 genuri muzicale şi o face într-un mod fantastic: auzim riff-uri electro-metal, world muzic, reggae, folclor românesc.

Videoclipul este realizat de către Cristian Bălănean, chitaristul formaţiei maramureşene şi a fost lansat în cadrul Pandemic Special Ep 6 (the last one).

Dirty Shirt a dat lovitura cu această piesă, care a avut premiera pe 1 iulie 2021. Formaţia a fost anunţată recent ca parte a lineup-ului de la HellFest Open Air 2022, unde va împărţi scena cu Metallica, Nine Inch Nails, Guns N' Roses, Deftones, Judas Priest şi Scorpions.

Dirty Shirt a susţinut un concert important la Wacken Open Air (2019), în faţa a peste 8000 de persoane, iar în 2022 are programate numai apariţii importante. Va concerta la Reload Festival în Germania, la Dong Open Air (Germania), Plane'r Fest (Franţa), dar şi Pol'and'Rock Festival (Polonia). În martie 2022 porneşte un turneu european cu opriri în Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie, alături de grupul Orphaned Land din Israel. Următorul album al formaţiei va sosi la sfârşitul lui 2021.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Within Temptation și Kamelot sunt confirmate la Maximum Rock Festival 2023

Maximum Rock Festival 2023 se va desfășura în perioada 2-3 iunie, iar primele formații anunțate de organizatori sunt Within Temptation, Kamelot, Dirty Shirt, As I May, Trope și Ad Infinitum. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Within Temptation în videoclipul piesei "The Fire Within"
Within Temptation în videoclipul piesei "The Fire Within" │ FOTO: captură YouTube

Anul 2023 marchează a 10-a ediție Maximum Rock Festival, de aceea aniversarea urmează a fi sărbătorită printr-un eveniment special, într-o locație specială, la 17 km de Brașov, 4 km de Râșnov și 13 km de Bran, în inima muntelui.

Printre capetele de afiș ale evenimentului se numără Within Temptation. Formația neerlandeză de muzică rock/metal a fost fondată în 1996 de chitaristul Robert Westerholt și cântăreața Sharon den Adel. Cel mai nou album lansat de trupă se numește "Resist" și a apărut în 2019.

Pe scenă va urca și Kamelot, formația americană de progressive power metal. Trupa a fost fondată în 1991 de către Thomas Youngblood și Richard Warner.

Va fi o ediție specială, ce va avea două scene, pe care vor urca mai multe formații, într-un interval de două zile de distracție și voie bună. Locația va beneficia de o zonă de camping dotată cu toate utilitățile, situată exact lângă zona de festival. Nu vor lipsi barurile, o zonă extinsă dedicată deliciilor gastronomice și o zonă de merch. De asemenea, oaspeții festivalului se pot aventura până la Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Cheile Râșnoavei, Circul Glaciar Țigănești, Peștera Valea Cetății, Peștera Râșnoavei, Dinoparc, Prăpăstiile Zărneștiului, Culuarul Rucăr- Bran și multe altele.

Publicul prezent la eveniment va avea la dispoziție curse regulate din Brașov, pe toată perioadă festivalului.

La această ediție aniversară vor participa atât formații care au mai urcat pe scena festivalului la edițiile precedente și au creat o impresie puternică, cât și trupe în premieră, etalon pe scena rock-ului și metalului mondial. Desigur, scena românească underground nu va fi neglijată.

Bilete Maximum Rock Festival 2023

Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri pornind de la 279 lei. Festivalul pune la dispoziție și abonament de camping, la prețul de 30 de lei de persoană. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare