Urmărește-ne în Social Media

Dave Gahan, Soulsavers - Metal Heart

Dave Gahan a lansat primul single de pe viitorul său album alături de trupa Soulsavers, "Metal Heart". Discul va fi unul de coveruri şi se numeşte "Imposter", el sosind pe 21 noiembrie 2021 prin casa de discuri Columbia. Puteţi asculta noua piesă în articol.

"Metal Heart" are un videoclip simplu şi deschis, onest, cu imagini din culisele creaţiei noului album. Vedem brainstorming-ul, aranjamentele din studio, modul în care Dave Gahan intră în stare şi toate reglajele făcute în studio şi înregistrările de voce şi instrumente. Acest single creşte şi creşte şi creşte până schimbă genul muzical şi devine dintr-o şoaptă un strigăt, cu o percuţie impresionantă şi un "zid sonic" impresionant de chitare.

Melodia era cântată de Cat Power în versiunea originală, iar odată cu noul album "Imposter", Dave Gahan şi Soulsavers i-au dat un nou suflu. Solistul Depeche Mode a avut mână liberă la a reinterpreta după pofta inimii o serie de piese de la nume mari din muzică. Pe listă se află Elvis Presley, Bob Dylan, Neil Young, PJ Harvey şi alţii, pentru un total de 12 track-uri noi.

Soulsavers este de fapt producătorul şi colaboratorul Rich Machin, iar noul album s-a înregistrat cu aportul lui Rick Rubin, omul care a şlefuit diamante muzicale pentru Metallica, Slayer, Red Hot Chili Peppers, System of a Down. "Imposter" s-a înregistrat cu un ansamblu muzical de 10 persoane la studioul Shangri-La Recording Studio al lui Rubin în Malibu în noiembrie 2019.

Au trecut 6 ani de la ultimul material Soulsavers/Gahan, "Angels & Ghosts" din 2015. Auzim o mare influenţă de gospel în acele coruri grandioase din fundal, în vreme ce modul în care este totul înregistrat şi redat aminteşte de creaţiile lui Moby cumva. Depeche Mode pregăteşte între timp o ediţie restaurată digital şi la înaltă definiţie pentru filmul-concert şi documentarul "Depeche Mode 101". Va sosi pe 3 decembrie.

Dave Gahan este activ din 1980, anul în care a debutat cu trupa Depeche Mode. E cunoscut pentru vocea sa baritonală, o prezenţă scenică acaparantă şi un stil de viaţă hedonist, care l-a făcut legendă şi chiar poreclit "pisica cu 9 vieţi" după supradoze.

Comentarii