Urmărește-ne în Social Media

Dave Gahan, Soulsavers - Metal Heart

Dave Gahan a lansat primul single de pe viitorul său album alături de trupa Soulsavers, "Metal Heart". Discul va fi unul de coveruri şi se numeşte "Imposter", el sosind pe 21 noiembrie 2021 prin casa de discuri Columbia. Puteţi asculta noua piesă în articol.

"Metal Heart" are un videoclip simplu şi deschis, onest, cu imagini din culisele creaţiei noului album. Vedem brainstorming-ul, aranjamentele din studio, modul în care Dave Gahan intră în stare şi toate reglajele făcute în studio şi înregistrările de voce şi instrumente. Acest single creşte şi creşte şi creşte până schimbă genul muzical şi devine dintr-o şoaptă un strigăt, cu o percuţie impresionantă şi un "zid sonic" impresionant de chitare.

Melodia era cântată de Cat Power în versiunea originală, iar odată cu noul album "Imposter", Dave Gahan şi Soulsavers i-au dat un nou suflu. Solistul Depeche Mode a avut mână liberă la a reinterpreta după pofta inimii o serie de piese de la nume mari din muzică. Pe listă se află Elvis Presley, Bob Dylan, Neil Young, PJ Harvey şi alţii, pentru un total de 12 track-uri noi.

Soulsavers este de fapt producătorul şi colaboratorul Rich Machin, iar noul album s-a înregistrat cu aportul lui Rick Rubin, omul care a şlefuit diamante muzicale pentru Metallica, Slayer, Red Hot Chili Peppers, System of a Down. "Imposter" s-a înregistrat cu un ansamblu muzical de 10 persoane la studioul Shangri-La Recording Studio al lui Rubin în Malibu în noiembrie 2019.

Au trecut 6 ani de la ultimul material Soulsavers/Gahan, "Angels & Ghosts" din 2015. Auzim o mare influenţă de gospel în acele coruri grandioase din fundal, în vreme ce modul în care este totul înregistrat şi redat aminteşte de creaţiile lui Moby cumva. Depeche Mode pregăteşte între timp o ediţie restaurată digital şi la înaltă definiţie pentru filmul-concert şi documentarul "Depeche Mode 101". Va sosi pe 3 decembrie.

Dave Gahan este activ din 1980, anul în care a debutat cu trupa Depeche Mode. E cunoscut pentru vocea sa baritonală, o prezenţă scenică acaparantă şi un stil de viaţă hedonist, care l-a făcut legendă şi chiar poreclit "pisica cu 9 vieţi" după supradoze.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Dave Gahan anunţă un nou album alături de Soulsavers, "Imposter"

Solistul Depeche Mode, Dave Gahan e gata să lanseze un nou album alături de trupa Soulsavers. Noul LP se numeşte "Imposter", iar primul single de pe LP este "Metal Heart" şi va fi disponibil de pe 8 octombrie 2021. Avem detalii despre noul disc în articol.

Publicat

pe

Coperta album Dave Gahan Soulsavers Imposter
Coperta album Dave Gahan Soulsavers Imposter │ FOTO: Soulsavers

Dave Gahan şi Soulsavers au decis să ofere fanilor un album de coveruri şi reinterpretări ale pieselor unor artişti precum Neil Young, PJ Harvey, Cat Power şi Bob Dylan. Rezultatul este un disc cu 12 piese numit "Imposter", care acoperă o sumedenie de genuri şi perioade temporale. Va sosi pe 12 noiembrie prin casa de discuri Columbia. Primul single care va debuta pe 8 octombrie este "Metal Heart", o reinterpretare a unui track Power.

"Dark Religion" a lui Mark Lanegan va primi de asemenea o versiune nouă semnată Dave Gahan. Solistul Depeche Mode a spus următoarele despre proiect:

Când ascult vocile şi piesele altor persoane, mai degrabă modul în care ei cântă şi interpretarea acelor cuvinte, mă simt ca acasă. Mă identific cu acel lucru şi îmi oferă o senzaţie de linişte mai mult decât orice altceva. Nu e nici un artist pe acest disc care să nu mă fi mişcat. Ştiu că noi am realizat ceva special şi sper că şi alţi oameni simt asta şi vor merge cu noi în aceeaşi excursie, în special oamenii care iubesc muzica şi o fac de ani buni.

Iată cum arată tracklist-ul lui "Imposter":

01. The Dark End Of The Street
02. Strange Religion
03. Lilac Wine
04. I Held My Baby Last Night
05. A Man Needs A Maid
06. Metal Heart
07. Shut Me Down
08. Where My Love Lies Asleep
09. Smile
10. The Desperate Kingdom Of Love
11. Not Dark Yet
12. Always On My Mind

"Imposter" a fost înregistrat live cu ajutorul unei formaţii compuse din 10 muzicieni şi totul s-a petrecut la legendarul studio Shangri-La din Malibu, în noiembrie 2019. Gahan nu e deloc străin de coveruri atipice, apărând recent pe albumul de coveruri Metallica "Blacklisted", unde interpretează într-un mod aparte "Nothing Else Matters". Ultima colaborare dintre Dave şi Soulsavers a dat naştere albumului "Angels & Ghosts", lansat în 2015.

Soulsavers este un proiect muzical care îi include pe Machin şi Ian Glover şi a mai colaborat cu artişti ca Mark Lanegan şi Josh Heinden. Între timp Depeche Mode pregăteşte o versiune digitală refăcută a legendarului concert-film-documentar "Depeche Mode 101".

Citește în continuare

Albume noi

Dave Gahan interpretează în mod unic "Nothing Else Matters" pe albumul de coveruri Metallica

Metallica a petrecut o bună parte din anul 2021 surprinzându-ne cu coveruri ale pieselor sale legendare de pe "The Black Album". Cel mai nou release de acest gen este unul suav şi baritonal şi vine de la Dave Gahan, solistul Depeche Mode. Artistul interpretează piesa "Nothing Else Matters" într-un mod unic.

Publicat

pe

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Metallica a colaborat cu peste 50 de artişti, care au realizat coveruri neaşteptate ale pieselor de pe albumul "The Black Album" lansat cu 30 de ani în urmă. Rezultatul se numeşte "The Metallica Blacklist" şi include variante neaşteptate de coveruri de la Dave Gahan, Miley Cyrus, J. Balvin, Corey Taylor, Janes, Rina Sawayama, Biffy Clyro şi mulţi alţii. Dave Gahan ne oferă o variantă sensibilă şi preponderent vocală a lui "Nothing Else Matters", cu sample-uri discrete de pian, de viori şi unele atmosferice în fundal.

Videoclipul cu visualizer lichefiat a fost realizat de către Aaron Hymes. Un total de 53 de coveruri apare pe noul album, care a debutat chiar astăzi, pe 10 septembrie 2021. 100% din veniturile generate de LP vor merge direct la organizaţii caritabile, dintre care jumătate la fundaţia Metallica All Within My Hands şi jumătate la câte o fundaţie aleasă de fiecare artist care a contribuit cu un cover.

Dave Gahan a ales World Central Kitchen, o organizaţie non profit care asigură alimente celor afectaţi de dezastre naturale. Pe 9 septembrie Metallica a promovat noul album printr-o reprezentaţie live alături de Miley Cyrus, interpretând piesa "Nothing Else Matters" la postul de radio Sirius XM, unde are emisiune Howard Stern. Pe lângă "The Metallica Blacklist" a debutat şi o ediţie aniversară de 30 de ani a lui "The Black Album", care include piese demo, B-sides şi rarităţi. Va sosi în ediţii speciale, inclusiv un dublu vinil de 180 de grame, CD standard şi ediţie 3 CD Expanded, plus una Limited Edition Deluxe Box Set, cu 24 de ore de muzică.

Printre cele mai neaşteptate coveruri ale LP-ului "Blacklist" se numără cel realizat de Chase and Status din UK, maeştri DNB, care colaborează cu MC-ul BackgRoad Gee pentru o versiune inedită de "Wherever I May Roam:.". Elton John, Yo-Yo Ma, basistul Metallica Robert Trujillo şi toboşarul Red Hot Chili Peppers Chad Smith au colaborat de asemenea pentru această uriaşă opera cover.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31