Urmărește-ne în Social Media

Dave Gahan & Soulsavers - Shine

Dave Gahan a lansat împreună cu Soulsavers videoclipul noului single ”Shine”. Melodia este extrasă de pe LP-ul ”Angels & Ghosts”, pe care solistul Depeche Mode l-a înregistrat împreună cu duo-ul electro, contribuind pe partea vocală și de compoziție.

Dave Gahan, vocea trupei Depeche Mode, a reluat colaborarea cu duo-ul Soulsavers, înregistrând un nou LP. După ”The Light the Dead See” (2012), trio-ul a revenit cu ”Angels & Ghostsun LP ce conține 9 piese noi compuse de Gahan împreună cu Soulsavers.

Primul single extras de pe acest material a fost "All Of This And Nothing", recent fiind lansată și piesa care deschide LP-ul, ”Shine”. Noua compoziție vine însoțită de un videoclip regizat chiar de către James Rogers-Gahan, fiul adoptiv al lui David.

Întrebat despre semnificația acestei piese, solistul Depeche Mode a povestit pentru Rolling Stone cum a fost ea compusă și ce anume l-a inspirat.

”Am rămas cu o linie melodică și o idee pentru versuri imediat după un concert cu Depeche în Berlin. Am cântat pe un stadion imens, într-o frumoasă noapte de vară, în urmă cu câțiva ani. A fost una dintre acele nopți în care, pe scenă, totul era grozav. Am simțit că am toată puterea pe care o voiam și toată energia de care aveam nevoie. (...) Când m-am întors în hotel, melodia asta mi se tot învârtea în cap. Am înregistrat pe telefon, iar când Rich mi-a trimis niște acorduri de chitară, mi-am amintit de fragmentul ăsta și totul s-a îmbinat perfect. ”Shine” a dat contur întregului LP, așa că am început tracklistul cu ea.”

În cadrul aceluiași interviu, Gahan a povestit și despre diferențele dintre a lucra cu Soulsavers și a compune pentru un nou album Depeche Mode. Conform muzicianului, cu Soulsavers sunt asumate mai multe riscuri, iar cu Depeche e acordată, uneori, prea multă atenție la detalii.

"Cu Depeche Mode am foarte mult timp la dispoziție, și mereu mă plâng de faptul că mi se pare că e prea mult. Obișnuiam să facem sesiuni de înregistrări de 4 săptămâni, și în timpul ăsta lucram doar la 3 sau 4 piese, așa că am scurtat ședințele, pentru că ne stimulează să lucrăm mai eficient. Dacă ai prea mult timp la dispoziție, începi să despici prea mult firul în 4. Dacă îl pui pe Martin (Gore) într-o cameră cu tot felul de echipamente muzicale, va sta acolo și va ”bijuteri” piesele la nesfârșit."

Comentarii