Urmărește-ne în Social Media

Cradle of Filth - Necromantic Fantasies

Cradle of Filth a lansat un nou single, "Necromantic Fantasies", care se va regăsi pe viitorul album al formaţiei britanice de extreme metal. LP-ul se numeşte "Existence Is Futile" şi va sosi prin Nuclear Blast pe 22 octombrie 2021. Piesa a primit şi un videoclip în care îl vedem pe Dani Filth etalând un look asociat cu începutul carierei sale.

"Necromantic Fantasies" include surprinzător de multe elemente orchestrale şi părţi de chitară ce amintesc de perioada "Nymphetamine". Clipul ilustrează o poveste victoriană cu domniţe în pericol şi creaturi care le salvează în alei întunecate. Dani Filth apare cu un machiaj mai discret de această dată şi alături de colegii de trupă cântă în mijlocul unor figuri întunecate, cu gheare şi pene uriaşe.

Povestea pare a fi un soi de "Frumoasa şi Bestia" reinterpretat, cu extra elemente demonice. Faţă de alte piese de black metal şi extreme metal al formaţiei, aceasta poate fi considerată ceva mai blândă, lipsind toba cu dublă pedală şi secţiunile acelea ultra rapide care au sosit în black metal via punk. Spre final accelerează percuţia în mod savuros şi auzim şi o înlănţuire plăcută de chitare, dar familiară pentru cei care au ascultat creaţiile Cradle of Filth de la început de mileniu.

"Existence Is Futile" este albumul de studio cu numărul 13 pentru formaţia britanică şi îl vom putea asculta de pe 22 octombrie. Primul single s-a auzit cu câteva săptămâni în urmă, iar "Crawling King Chaos" a avut videoclipul filmat în aceeaşi sesiune cu cel nou. Noul material discotrafic a fost înregistrat în izolare la Grindstone Studios, în oraşul de baştină al lui Dani Filth, Suffolk, alături de Scott Atkins. Producătorul e cunoscut pentru albumele pe care şi-a pus amprenta pentru artişti ca Devilment, Benediction sau Vader. Temele abordate pe piesele noi includ existenţialismul, teama de necunoscut şi scrierile ocultistului Aleister Crowley.

Artwork-ul a fost realizat de artistul leton Arthur Berzinsh, cel care a creat şi coperta pentru ultimele două albume Cradle. Iată şi tracklist-ul pentru noul disc:

01. The Fate Of The World On Our Shoulders
02. Existenţial Terror
03. Necromantic Fantasies
04. Crawling King Chaos
05. Here Comes A Candle… (Infernal Lullaby)
06. Black Smoke Curling From The Lips Of War
07. Discourse Between A Man And His Soul
08. The Dying Of The Embers
09. Ashen Mortality
10. How Many Tears To Nurture A Rose?
11. Suffer Our Dominion
12. Us, Dark, Invincible
13. Sisters Of The Mist (Bonus track)
14. Unleash The Hellion (Bonus track)

În 2021 trupei i s-a alăturat Annabelle Iratni la clape, ea colaborând cu Dani Filth şi în trupa Devilment. Debutul său a venit pe 12 mai în cadrul unui concert transmis prin live stream. Formaţia a ajuns în România în 2017 cu ocazia Metalhead Meeting, în acelaşi lineup cu Sepultura şi Behemoth.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Cradle of Filth concertează în România în 2024, în Club Quantic

Cradle of Filth tocmai a anunţat o serie de concerte, care se vor ţine în Europa, în cadrul unui turneu desfăşurat în 2024. Are loc în februarie şi martie 2024 şi îi aduce şi pe cei de la Wednesday 13 în deschidere. Iar România se află pe hartă.

Publicat

pe

Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent
Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent

Cradle of Filth revine pe teritoriu european, cu prezenţa sa întunecată, în cadrul turneului "Necromantic Fantasies". Va începe în Tel Aviv pe 10 februarie şi va viza 10 oraşe din Europa, încheindu-se în Kosice, Slovacia, pe 8 martie. Pe noi ne interesează concertul trupei din România, Dani Filth and co oprindu-se în Club Quantic pe 28 februarie 2024 de la ora 18:00.

Trupa a mai cântat în ţara noastră la Rockstadt Extreme Fest 2021, dar şi la Arenele Romane la Metalhead Meeting-ul din 2017. Atunci au mai urcat pe scenă şi Sepultura şi Children of Bodom. Formaţia e în plin avânt, după ce a lansat cel mai de succes disc din istoria sa, "Existence Is Futile" în 2021, urmat de primul său album live în 20 de ani, "Trouble And Their Double Lives", care a debutat chiar în 2023.

Reper în extreme metal şi pionier în black metal, grupul ne-a promis un show memorabil în 2024. Tot la anul ar trebui să apară şi un nou album Cradle of Filth. În turneu îl mai vedem şi pe Wednesday 13, care sărbătoreşte hiturile fostei sale trupe Murdedolls, plus grupul Sick N' Beautiful.

Wednesday 13 va deschide concertele Cradle interpretând cele mai cunoscute melodii Murderdolls, în special pe cele de pe albumul de debut din 2002, "Beyond the Valley of the Murderdolls", dar şi LP-ul din 2010 "Women and Children Last".

Revenind la Cradle of Filth, nu au doar o oprire la noi, ci vor mai concerta pe 27 februarie 2023 şi la Cluj, în clubul Form Space.

Cradle of Filth este o trupă de extreme metal fondată în anul 1991 şi catalogata iniţial drept black metal. Are la activ 13 albume şi un film horror de categorie B sau chiar C, "Cradle of Fear".

Citește în continuare