Urmărește-ne în Social Media

Cradle of Filth - She is a Fire

Cradle of Filth nu ia în seamă vivacitatea primăverii şi lansează un single nou şi întunecat, "Shre is a Fire". Este perfect pentru a promova primul său album live după 20 de ani. Ce a pregătit grupul britanic aflaţi în articol.

Cradle of Filth nu mai e de ceva vreme un exponent al curentului black metal. Asta şi pentru că genuri precum black metal, grindcore şi altele au fost comasate în Extreme Metal. Dani Filth şi ai lui ne oferă un videoclip "She Is a Fire" ca pe vremuri, cu machiaje complexe, personaje în stil "Diablo", dar din păcate lipsesc chiar membrii trupei din acest vizual. Asemenea ultimelor 3 albume a crescut secţiunea de chitară ritm şi sound-ul e ceva mai melodios.

Doar la porţiunea de tobă accelerată şi când auzi vocea lui Dani îţi aminteşti de Cradle-ul de acum 20 ani. Ultimul album lansat de Cradle of Filth a fost "Existence Is Futile" în 2021, iar între timp ni s-a promis şi un succesor. Până să apară acela vom primi primul album live al formaţiei britanice din ultimii 20 de ani, "Trouble and Their Double Lives". Va fi lansat pe 28 aprilie 2023 prin Napalm Records.

A fost înregistrat între anii 2014 şi 2019 în cadrul a diferite concerte din SUA, Europa, Australia. E posibil să vedem şi incursiunea trupei de la Arenele Romane din 2017 pe acolo. Iată tracklist-ul:

01. She Is A Fire (new studio track)
02. Heaven Torn Asunder
03. Blackest Magick În Practice
04. Honey And Sulphur
05. Nymphetamine (Fix)
06. Born In A Burial Gown
07. Desire In Violent Overture
08. Bathory Aria
09. The Death Of Love (bonus track)
10. Demon Prince Regent (new studio track)
11. Heartbreak And Seance
12. Right Wing Of The Garden Triptych
13. The Promise Of Fever
14. Haunted Shores
15. Gilded Cunt
16. Saffron's Curse
17. Lustmord And Wargasm (The Lick Of Carnivorous Winds)
18. You Will Know The Lion By His Claw (bonus track)

Pe lângă "She Is a Fire" mai primim un bonus, o altă piesă nouă, "Demon Prince Regent". Dani Filth a promis şi un album complet nou pentru anul 2024. Cradle of Filth şi Devildriver vor pleca împreună într-un turneu "Double Trouble Live" în SUA. Cradle este activă din 1991 şi are 13 albume la activ.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Cradle of Filth concertează în România în 2024, în Club Quantic

Cradle of Filth tocmai a anunţat o serie de concerte, care se vor ţine în Europa, în cadrul unui turneu desfăşurat în 2024. Are loc în februarie şi martie 2024 şi îi aduce şi pe cei de la Wednesday 13 în deschidere. Iar România se află pe hartă.

Publicat

pe

Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent
Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent

Cradle of Filth revine pe teritoriu european, cu prezenţa sa întunecată, în cadrul turneului "Necromantic Fantasies". Va începe în Tel Aviv pe 10 februarie şi va viza 10 oraşe din Europa, încheindu-se în Kosice, Slovacia, pe 8 martie. Pe noi ne interesează concertul trupei din România, Dani Filth and co oprindu-se în Club Quantic pe 28 februarie 2024 de la ora 18:00.

Trupa a mai cântat în ţara noastră la Rockstadt Extreme Fest 2021, dar şi la Arenele Romane la Metalhead Meeting-ul din 2017. Atunci au mai urcat pe scenă şi Sepultura şi Children of Bodom. Formaţia e în plin avânt, după ce a lansat cel mai de succes disc din istoria sa, "Existence Is Futile" în 2021, urmat de primul său album live în 20 de ani, "Trouble And Their Double Lives", care a debutat chiar în 2023.

Reper în extreme metal şi pionier în black metal, grupul ne-a promis un show memorabil în 2024. Tot la anul ar trebui să apară şi un nou album Cradle of Filth. În turneu îl mai vedem şi pe Wednesday 13, care sărbătoreşte hiturile fostei sale trupe Murdedolls, plus grupul Sick N' Beautiful.

Wednesday 13 va deschide concertele Cradle interpretând cele mai cunoscute melodii Murderdolls, în special pe cele de pe albumul de debut din 2002, "Beyond the Valley of the Murderdolls", dar şi LP-ul din 2010 "Women and Children Last".

Revenind la Cradle of Filth, nu au doar o oprire la noi, ci vor mai concerta pe 27 februarie 2023 şi la Cluj, în clubul Form Space.

Cradle of Filth este o trupă de extreme metal fondată în anul 1991 şi catalogata iniţial drept black metal. Are la activ 13 albume şi un film horror de categorie B sau chiar C, "Cradle of Fear".

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED