Urmărește-ne în Social Media

Cradle of Filth - Crawling King Chaos

Cradle of Filth e gata să ne şocheze cu un nou material discografic, iar formaţia black metal a lansat un nou single pe 30 iulie, "Crawling King Chaos". Dani Filth se joacă cu octavele în continuare şi ne propune o piesă mai scurtă decât pe vremea lui "Bathory Aria", dar cu o percuţie accelerată şi ceva virtuozitate la chitară spre final. Un nou album e de asemenea la orizont.

"Crawling King Chaos" este primul single Cradle of Filth de pe viitorul album al formaţiei britanice. Videoclipul său oficial include clasicele simboluri întunecate şi un Dani Filth cu coarne în miniatură, pictură facială ceva mai blândă decât acum 20 de ani şi un personaj care aduce mult cu Palpatine din Star Wars în fundal. Simboluri religioase şi păgâne se îmbină alături de figuri care aminteşte de cele 7 păcate, precum glutonul cel chinuit cu o coroană pe cap.

Elementele corale feminine nu lipsesc din track, alături de clape, e drept mai timide decât în 2004. Cradle of Filth se identifică acum mai degrabă ca "extreme metal" decât black metal, iar formaţia britanică a anunţat şi albumul cu numărul 13 odată cu lansarea acestui single. Noul LP se numeşte "Existence Is Futile" şi va sosi pe 22 octombrie. A fost compus în izolare la Grindstone Studios, din Suffolk, alături de Scott Atkins.

Acesta şi-a mai pus amprenta şi pe albume ale unor trupe ca Devilment, Benediction sau Vader. Solistul Dani Filth promite un disc despre existenţialism, groază existenţială şi teamă de necunoscut. În mod inedit, bazele sale au fost puse înainte de pandemie, iar apoi totul a curs în direcţia firească.

"Existence Is Futile" include 12 piese noi şi are o durată de 54 de minute, plus două piese bonus. Iată tracklist-ul său:

01. The Fate Of The World On Our Shoulders
02. Existential Terror
03. Necromantic Fantasies
04. Crawling King Chaos
05. Here Comes A Candle… (Infernal Lullaby)
06. Black Smoke Curling From The Lips Of War
07. Discourse Between A Man And His Soul
08. The Dying Of The Embers
09. Ashen Mortality
10. How Many Tears To Nurture A Rose?
11. Suffer Our Dominion
12. Us, Dark, Invincible
13. Sisters Of The Mist (Bonus track)
14. Unleash The Hellion (Bonus track)

Ultimul album lansat de Cradle of Filth a fost "Cryptoriana - The Seductiveness of Decay" (2017), de pe care am auzit piese inclusiv în România, în cadrul concertului trupei de la Metalhead Meeting 2017. Cu 2 luni în urmă Cradle of Filth a schimbat clăparul, cu Anabelle Iratni alăturându-se formaţiei. Are în CV colaborări cu Devilment, dar şi Veile.

Comentarii

Concerte & turnee

Cradle of Filth concertează în România în 2024, în Club Quantic

Cradle of Filth tocmai a anunţat o serie de concerte, care se vor ţine în Europa, în cadrul unui turneu desfăşurat în 2024. Are loc în februarie şi martie 2024 şi îi aduce şi pe cei de la Wednesday 13 în deschidere. Iar România se află pe hartă.

Publicat

pe

Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent
Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent

Cradle of Filth revine pe teritoriu european, cu prezenţa sa întunecată, în cadrul turneului "Necromantic Fantasies". Va începe în Tel Aviv pe 10 februarie şi va viza 10 oraşe din Europa, încheindu-se în Kosice, Slovacia, pe 8 martie. Pe noi ne interesează concertul trupei din România, Dani Filth and co oprindu-se în Club Quantic pe 28 februarie 2024 de la ora 18:00.

Trupa a mai cântat în ţara noastră la Rockstadt Extreme Fest 2021, dar şi la Arenele Romane la Metalhead Meeting-ul din 2017. Atunci au mai urcat pe scenă şi Sepultura şi Children of Bodom. Formaţia e în plin avânt, după ce a lansat cel mai de succes disc din istoria sa, "Existence Is Futile" în 2021, urmat de primul său album live în 20 de ani, "Trouble And Their Double Lives", care a debutat chiar în 2023.

Reper în extreme metal şi pionier în black metal, grupul ne-a promis un show memorabil în 2024. Tot la anul ar trebui să apară şi un nou album Cradle of Filth. În turneu îl mai vedem şi pe Wednesday 13, care sărbătoreşte hiturile fostei sale trupe Murdedolls, plus grupul Sick N' Beautiful.

Wednesday 13 va deschide concertele Cradle interpretând cele mai cunoscute melodii Murderdolls, în special pe cele de pe albumul de debut din 2002, "Beyond the Valley of the Murderdolls", dar şi LP-ul din 2010 "Women and Children Last".

Revenind la Cradle of Filth, nu au doar o oprire la noi, ci vor mai concerta pe 27 februarie 2023 şi la Cluj, în clubul Form Space.

Cradle of Filth este o trupă de extreme metal fondată în anul 1991 şi catalogata iniţial drept black metal. Are la activ 13 albume şi un film horror de categorie B sau chiar C, "Cradle of Fear".

Citește în continuare