Urmărește-ne în Social Media

Cradle of Filth - How Many Tears to Nurture a Rose

Cradle of Filth a ales o zi atipică pentru a îşi lansa piesa nouă, "How Many Tears to Nurture a Rose". În general single-urile, mai ales cele death sau black se lansează vinerea, dar Cradle a ales lunea de după echinocţiu pentru asta. Ne oferă şi un videoclip plin de costume şi machiaje horror.

Dani Filth and co nu se lasă distraşi de la faptul că Ed Sheeran le-a făcut o ofertă de colaborare şi îşi continuă incursiunea în morbid şi întunecime. De câteva albume încoace se aud mai multe "floricele" la chitară, presărate pe ici şi colo ca mini solo-uri. S-a redus dimensiunea pieselor şi au dispărut părţile corale ample sau chiar cele simfonice. Pe de altă parte Cradle of Filth nu mai este trupa black metal de la început de mileniu, ci este acum exponentul cu toba cu dublă pedală al genului extreme metal.

Clipul cel nou a fost lansat ca parte a unui stream dedicat echinocţiului, "Infernal Vernal Equinox Deadstream", dedicat fanilor acestrui grup. Videoclipul "How Many Tears to Nurture a Rose" este regizat de Vicente Cordero, care spune o poveste cu o fecioară blondă chinuită de spirite ale pădurii. Dan Filth apare cu mai mult machiaj decât în ultimele clipuri, dând senzaţia unui personaj jupuit şi machiat ca pentru război, în stil KISS.

Cine ascultă cu atenţie acest single va auzi spre final câteva chitare suprapuse ce amintesc de Iron Maiden. Cradle of Filth a înregistrat pe parcursul pandemiei un album intitulat "Existence Is Futile", lansat în octombrie 2021, iar discul fusese compus înainte de pandemie. Tobele au fost înregistrate înainte de lockdown, din fericire, deoarece toboşarul e ceh şi logistic ar fi fost un coşmar sincronizarea pentru înregistrări.

Cradle of Filth şi-a schimbat componenţa cu 10 luni în urmă, adăugând în lineup un nou artist la clape, Anabelle Iratni. Ea a mai cântat alături de Dani Filth în trupa Devilment şi avea şi propria sa formaţie, Veile. Şi-a făcut debutul pe 12 mai 2021 în cadrul unui concert transmis live. Anabelle i-a luat locul lui Lindsay Schoolcraft, care şi-a anunţat plecarea din grup în februarie 2022 după 7 ani de colaborare.

În ultimul an trupa a mai lansat single-urile "Necromantic Fantasies" şi "Crawling King Chaos".

Comentarii

Concerte & turnee

Cradle of Filth concertează în România în 2024, în Club Quantic

Cradle of Filth tocmai a anunţat o serie de concerte, care se vor ţine în Europa, în cadrul unui turneu desfăşurat în 2024. Are loc în februarie şi martie 2024 şi îi aduce şi pe cei de la Wednesday 13 în deschidere. Iar România se află pe hartă.

Publicat

pe

Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent
Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent

Cradle of Filth revine pe teritoriu european, cu prezenţa sa întunecată, în cadrul turneului "Necromantic Fantasies". Va începe în Tel Aviv pe 10 februarie şi va viza 10 oraşe din Europa, încheindu-se în Kosice, Slovacia, pe 8 martie. Pe noi ne interesează concertul trupei din România, Dani Filth and co oprindu-se în Club Quantic pe 28 februarie 2024 de la ora 18:00.

Trupa a mai cântat în ţara noastră la Rockstadt Extreme Fest 2021, dar şi la Arenele Romane la Metalhead Meeting-ul din 2017. Atunci au mai urcat pe scenă şi Sepultura şi Children of Bodom. Formaţia e în plin avânt, după ce a lansat cel mai de succes disc din istoria sa, "Existence Is Futile" în 2021, urmat de primul său album live în 20 de ani, "Trouble And Their Double Lives", care a debutat chiar în 2023.

Reper în extreme metal şi pionier în black metal, grupul ne-a promis un show memorabil în 2024. Tot la anul ar trebui să apară şi un nou album Cradle of Filth. În turneu îl mai vedem şi pe Wednesday 13, care sărbătoreşte hiturile fostei sale trupe Murdedolls, plus grupul Sick N' Beautiful.

Wednesday 13 va deschide concertele Cradle interpretând cele mai cunoscute melodii Murderdolls, în special pe cele de pe albumul de debut din 2002, "Beyond the Valley of the Murderdolls", dar şi LP-ul din 2010 "Women and Children Last".

Revenind la Cradle of Filth, nu au doar o oprire la noi, ci vor mai concerta pe 27 februarie 2023 şi la Cluj, în clubul Form Space.

Cradle of Filth este o trupă de extreme metal fondată în anul 1991 şi catalogata iniţial drept black metal. Are la activ 13 albume şi un film horror de categorie B sau chiar C, "Cradle of Fear".

Citește în continuare