Urmărește-ne în Social Media

Cradle of Filth - How Many Tears to Nurture a Rose

Cradle of Filth a ales o zi atipică pentru a îşi lansa piesa nouă, "How Many Tears to Nurture a Rose". În general single-urile, mai ales cele death sau black se lansează vinerea, dar Cradle a ales lunea de după echinocţiu pentru asta. Ne oferă şi un videoclip plin de costume şi machiaje horror.

Dani Filth and co nu se lasă distraşi de la faptul că Ed Sheeran le-a făcut o ofertă de colaborare şi îşi continuă incursiunea în morbid şi întunecime. De câteva albume încoace se aud mai multe "floricele" la chitară, presărate pe ici şi colo ca mini solo-uri. S-a redus dimensiunea pieselor şi au dispărut părţile corale ample sau chiar cele simfonice. Pe de altă parte Cradle of Filth nu mai este trupa black metal de la început de mileniu, ci este acum exponentul cu toba cu dublă pedală al genului extreme metal.

Clipul cel nou a fost lansat ca parte a unui stream dedicat echinocţiului, "Infernal Vernal Equinox Deadstream", dedicat fanilor acestrui grup. Videoclipul "How Many Tears to Nurture a Rose" este regizat de Vicente Cordero, care spune o poveste cu o fecioară blondă chinuită de spirite ale pădurii. Dan Filth apare cu mai mult machiaj decât în ultimele clipuri, dând senzaţia unui personaj jupuit şi machiat ca pentru război, în stil KISS.

Cine ascultă cu atenţie acest single va auzi spre final câteva chitare suprapuse ce amintesc de Iron Maiden. Cradle of Filth a înregistrat pe parcursul pandemiei un album intitulat "Existence Is Futile", lansat în octombrie 2021, iar discul fusese compus înainte de pandemie. Tobele au fost înregistrate înainte de lockdown, din fericire, deoarece toboşarul e ceh şi logistic ar fi fost un coşmar sincronizarea pentru înregistrări.

Cradle of Filth şi-a schimbat componenţa cu 10 luni în urmă, adăugând în lineup un nou artist la clape, Anabelle Iratni. Ea a mai cântat alături de Dani Filth în trupa Devilment şi avea şi propria sa formaţie, Veile. Şi-a făcut debutul pe 12 mai 2021 în cadrul unui concert transmis live. Anabelle i-a luat locul lui Lindsay Schoolcraft, care şi-a anunţat plecarea din grup în februarie 2022 după 7 ani de colaborare.

În ultimul an trupa a mai lansat single-urile "Necromantic Fantasies" şi "Crawling King Chaos".

PUBLICITATE
Comentarii
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2