Urmărește-ne în Social Media

Cradle of Filth - Demon Prince Regent

Cradle of Filth continuă să lanseze single-uri de pe viitorul album, odată cu sosirea lui "Demon Prince Regent". Spre deosebire de ultimele sale single-uri, acesta primeşte un videoclip cu imagini din concertele trupei.

În 2023 Cradle of Filth a lansat deja single-ul "She Is a Fire", iar acum ne oferă "Demon Prince Regent", cu tot cu un videoclip oficial. Lansarea clipului vine la pachet cu debutul primului album live al formaţiei britanice în 20 de ani, "Trouble And Their Double Lives", disponibil prin Napalm Records chiar acum. Filmările din concerte aparţin de turneul "Double Trouble Live", efectuat de CoF împreună cu DevilDriver în Statele Unite.

"Trouble And Their Double Lives" include şi două piese complet noi: "She Is a Fire" şi "Demon Prince Regent". Aceasta din urmă oferă fanilor Cradle un chorus numai bun de headbanging şi chitări excelent sincronizate cu tobele rapide. LP-ul mai include şi reprezentaţii ale formaţiei din intervalul 2014-2019, din SUA, Europa, Australia, pe parcursul turneului "Cryptoriana". Din ce ştiu în 2018 Cradle a ajuns şi la noi, deci e posibil să auzim şi un live de la Arenele Romane.

Nu lipsesc de pe disc clasice precum "Nymphetamine (Fix)", "Bathory Aria" şi "Blackest Magick în Practice". Iată tracklist-ul albumului live:

01. She Is A Fire (new studio track)
02. Heaven Torn Asunder
03. Blackest Magick În Practice
04. Honey And Sulphur
05. Nymphetamine (Fix)
06. Born In A Burial Gown
07. Desire In Violent Overture
08. Bathory Aria
09. The Death Of Love (bonus track)
10. Demon Prince Regent (new studio track)
11. Heartbreak And Seance
12. Right Wing Of The Garden Triptych
13. The Promise Of Fever
14. Haunted Shores
15. Gilded Cunt
16. Saffron's Curse
17. Lustmord And Wargasm (The Lick Of Carnivorous Winds)
18. You Will Know The Lion By His Claw (bonus track)

Iar acesta e doar începutul: Cradle mai lucrează la un album complet nou, pe care îl va lansa în 2024. Între timp Cradle şi Devildriver se pregătesc să plece în turneu împreună în SUA, ca co-headlineri. Ultimele LP-uri lansate de trupa lui Dani Filth sunt "Hammer of the Witches" din 2015, "Cryptoriana" din 2017 şi "Existence is Futile" în 2021. Acel album a debutat pe locul 20 în topul Billboard 200, genul Hard Rock.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Cradle of Filth concertează în România în 2024, în Club Quantic

Cradle of Filth tocmai a anunţat o serie de concerte, care se vor ţine în Europa, în cadrul unui turneu desfăşurat în 2024. Are loc în februarie şi martie 2024 şi îi aduce şi pe cei de la Wednesday 13 în deschidere. Iar România se află pe hartă.

Publicat

pe

Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent
Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent

Cradle of Filth revine pe teritoriu european, cu prezenţa sa întunecată, în cadrul turneului "Necromantic Fantasies". Va începe în Tel Aviv pe 10 februarie şi va viza 10 oraşe din Europa, încheindu-se în Kosice, Slovacia, pe 8 martie. Pe noi ne interesează concertul trupei din România, Dani Filth and co oprindu-se în Club Quantic pe 28 februarie 2024 de la ora 18:00.

Trupa a mai cântat în ţara noastră la Rockstadt Extreme Fest 2021, dar şi la Arenele Romane la Metalhead Meeting-ul din 2017. Atunci au mai urcat pe scenă şi Sepultura şi Children of Bodom. Formaţia e în plin avânt, după ce a lansat cel mai de succes disc din istoria sa, "Existence Is Futile" în 2021, urmat de primul său album live în 20 de ani, "Trouble And Their Double Lives", care a debutat chiar în 2023.

Reper în extreme metal şi pionier în black metal, grupul ne-a promis un show memorabil în 2024. Tot la anul ar trebui să apară şi un nou album Cradle of Filth. În turneu îl mai vedem şi pe Wednesday 13, care sărbătoreşte hiturile fostei sale trupe Murdedolls, plus grupul Sick N' Beautiful.

Wednesday 13 va deschide concertele Cradle interpretând cele mai cunoscute melodii Murderdolls, în special pe cele de pe albumul de debut din 2002, "Beyond the Valley of the Murderdolls", dar şi LP-ul din 2010 "Women and Children Last".

Revenind la Cradle of Filth, nu au doar o oprire la noi, ci vor mai concerta pe 27 februarie 2023 şi la Cluj, în clubul Form Space.

Cradle of Filth este o trupă de extreme metal fondată în anul 1991 şi catalogata iniţial drept black metal. Are la activ 13 albume şi un film horror de categorie B sau chiar C, "Cradle of Fear".

Citește în continuare