Urmărește-ne în Social Media

rock

Stone Sour a pus "Hydro" în "Hydrograd" la București

Pe 26 iunie 2018, Stone Sour a poposit în ţara noastră pentru a doua oară şi ne-am fi gândit că puţină lume o să aventureze în noua Veneţie, Micul Paris, înecatul Bucureşti, să îl vadă pe Corey Taylor cântând cu proiectul său secundar. Ne-am înşelat totuşi, iar Corey şi ai lui au fost bine primiţi, în vreme ce trupa din deschidere, Nothing More a fost o adevărată surpriză. Aflaţi impresiile noastre în cadrul articolului.

Publicat

pe

Stone Sour la Arenele Romane 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Pe o vreme de diluviu şi torent, de muson şi ciclon s-a adunat lumea la Arenele Romane pentru concert. Stone Sour ne-au vizitat ultima oară în 2010, când au urcat pe scenă cu Big Four la Romexpo. În acea zi erau flancaţi de Megadeth şi Alice in Chains şi au deschis pentru Metallica şi Slayer. O ploaie când măruntă, când torenţială a însoţit publicul pe tot parcursul concertului din 2018 şi din fericire organizatorii vindeau pelerine din plastic la 1 jeton bucata. Asta că tot nu aveam voie cu umbrele la Arene. Că tot veni vorba de jetoane, acestea costau 8 lei bucata şi coada la jetoane se întindea şerpuind pe mijlocul Arenelor când am ajuns la eveniment. Era de aşteptat lejer un 30-40 de minute. Am fost oarecum surprins şi de inflaţia preţurilor: un cocktail costa 24 de lei adică 3 jetoane şi prin cocktail înţeleg vodka cu suc.

Dar eram acolo pentru muzică, iar în băutură ţi-ar fi plouat oricum aşa că ne-am adăpat cu decibeli. Nothing More este o formaţie din Texas, aspect pe care au ţinut să ni-l amintească des muzicienii. Dacă mă punea cineva să ghidesc, aş fi zis că sunt scoţieni sau irlandezi, judecând după influenţele din unele piese. Activi din 2003 şi cu 4 nominalizări la Grammy, muzicienii au fost surpriza plăcută a serii.

Nu e vorba neapărat despre piesele lor, cât despre giumbuşlucurile scenice. Despre cântatul la un mega bas în 2 sau 3 oameni, despre efecte de theremin la un instrument trăznit ce combina percuţia cu o coadă de scorpion dintr-un joc de PlayStation SF. Momentul de glorie al băieţilor a fost chiar finalul concertului lor, când au realizat un cover după Skrillex, piesa "Equinox".

Doar că auzeam o variantă metal, în care efectele aplicate pe voce de către Skrillex deveneau vocalize ale solistului Jonny Hawkins. Basul, chitara şi tobele completau perfect coverul piesei, pigmentate de faptul că Jonny se afla în vârful acelui instrument ciudat pe care îl tot flexa şi pe care ţopăia. De altfel în ciuda frigului şi ploii vocalul a avut zero probleme în a sta mereu în picioarele goale şi la bustul gol şi a ţopăi sau a cânta întins pe jos.

Stone Sour la Arenele Romane 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

După această doză de energie şi o voce oscilantă între feminin şi masculin, după un cidru Strongbow şi o bere Ciuc a urmat aşteptarea celor de la Stone Sour. Am rămas surprins de cât public s-a strâns pe aşa o vreme şi pentru o formaţie relativ puţin cunoscută la noi. Estimez că au fost undeva pe la 1000 de oameni la concert, grosul concentrat în arenă şi mai puţin pe scaune.

Stone Sour a venit la noi cu acelaşi setlist ca în Ungaria, cu accentul pe piese de pe primul album şi de pe "Hydrograd" evident. Lucrurile au început dur de tot cu "Whiplash Pants", cu jocuri de artificii şi un Corey Taylor plin de energie. Pe tot parcursul reprezentaţiei Corey nu a stat o secundă locului şi la fiecare piesă arunca câte o sticlă de apă plată de jumătate de litru în public.

"Hydro" în "Hydrograd", după cum spuneam şi în titlu. Nu că ne lipsea hidratarea, la cât de muraţi eram cu toţii de ploaie. Am văzut foarte des zâmbete şi giumbuşlucuri pentru solistul de la Stone Sour şi Slipknot. Mima dansul către persoane din backstage, făcea headbanging lângă toboşar şi se tot mişca pe scenă. A primit şi un steag al României de la public, pe care l-a preluat şi purtat cu bucurie o perioadă de timp.

Stone Sour la Arenele Romane 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Stone Sour

Ne-am întors apoi cu aproximativ 6 ani în urmă la piesa "Gone Sovereign" şi sample-ul fantomatic din fundal care te bântuie. Aici Roy Mayorga, toboşarul a făcut o treabă excelentă, ţinând ritmul excelent împreună cu basistul, în vreme ce Corey ne cânta despre anti eroi. Să o recunoaştem cu sinceritate: mulţi dintre cei veniţi la concert sperau să prindă o fărâmă de spirit Slipknot şi eventual să îi scape lui Corey un "Snuff" acustic. Evident aşa ceva nu se întâmplă, dar speranţe sunt mereu...

Cel mai mult din spiritul Slipknot am auzit pe piesele mai vechi ale formaţiei, precum "30/30-150". Dacă ar fi să fiu rău, aş zice că această piesă este mai dură decât ultimele 2 albume Slipknot chiar. Ascultaţi cu atenţie tobele şi vă veţi da seama despre ce e vorba.

Stone Sour la Arenele Romane 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Taylor a continuat dialogul cu publicul, a ţinut să ne spună că a trecut prea mult timp de când a fost la noi şi că suntem un public minunat. A întrebat câţi au albumul "Hydrograd" şi în jur de 60% din public a ridicat mâinile. Se vede treaba că a prins şi la noi acest release, foarte bun de altfel, aş zice mai bun decât albumul dublu de acum câţiva ani.

Pe la mijlocul reprezentaţiei am putut auzi balada "Bother", un one man show Corey Taylor, doar el, chitara şi mult feeling. Această melodie este al doilea single de pe albumul de debut "Stone Sour". Iniţial era lansată ca piesa solo Corey, dar apoi a ajuns pe album. Coperta prezenta mâna lui Corey cu un inel Spider-Man. De altfel piesa ajungea pe coloana sonoră a filmului "Spider-Man".

Piesa este despre mutarea artistului din Denver în Des Moines, sperând să croiască un nou drum muzical. Am revenit la tonalităţi mai vesele cu "Rose Red Violent Blue (This Song is Dumb & So Am I)", care l-a pus pe Corey în cea mai amuzantă ipostază din viaţa sa în videoclip. Îl vedeam făcând striptease la bară, cu machiaj strident şi primind bacşişuri.

Stone Sour la Arenele Romane 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

La Bucureşti nu a fost cazul de aşa ceva, dar Corey a avut câteva unduiri de şolduri haioase pe alocuri. Iar vibe-ul reggae de la începutul piesei a fost păstrat.

Spre final am auzit şi "Made of Scars", de pe albumul "Come What(ever) May" de acum aproape 10 ani. Dacă citiţi cu atenţie versurile o să aflaţi de unde vin cicatricile lui Corey. Câteva vin cu siguranţă din sesiunea de înregistrare a albumului Slipknot "Iowa", când şi-a provocat tăieturi pe corp.

Ultima piesă a fost "Through Glass", dacă vreţi "Nothing Else Matters"-ul formaţiei. Aici nu mai erau ezitări, toată lumea fredona, flutura telefoane cu bliţ pornit şi simţea la maxim melodia. Una dintre baladele americane cele mai reuşite, cu o voce inconfundabilă şi un videoclip care defineşte superficialitatea la Hollywood, "Through Glass" este piesa care i-a făcut pe Stone Sour mari şi pentru care vor rămâne cunoscuţi pe vecie.

Stone Sour la Arenele Romane 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Este o piesă la fel de americană precum un pickup truck încărcat cu burgeri şi vopsit cu steagul SUA, condus de american sadea cu freza "mullett". Cu influenţe country şi blues, acest imn alternativ rock e radio friendly şi plin de angoasă nervoasă spre final. După o pauză şi câteva pene de chitară aruncate spre public, plus sticle de apă iar, am auzit "RU486" de pe The House of Gold & Bones: Part 1.

Problema e că publicul nu a cerut bisul, ci a fost realizat de formaţie din mărinimia inimii lor. Păcat de muzicieni aş zice... pentru că meritau să li se ceară bisul. Totul s-a încheiat cu "Fabuless" şi păpuşi gonflabile colorate care îşi fluturau capetele şi braţele haotic pe scenă, ca în videoclip. O singură obiecţie aş avea legat de sonorizare: la Nothing More şi la primele piese Stone Sour au fost înaltele date prea sus.

Stone Sour la Arenele Romane 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Vocea lui Corey nu s-a auzit prea clar la primele 2-3 piese de asemenea. În rest pentru un public murat şi o seară de potop de Arca lui Noe aş spune că a fost un concert reuşit, sfidând condiţiile meteo, frigul şi pelerinele incomode. Să vină şi Slipknot acum!

Muzică nouă

Corey Taylor sună excelent de agresiv pe piesa Wargasm "70% Dead"

Se întâmplă tot mai des în ultimii ani să auzim artişti care îşi etalează un talent aparte pe colaborări în vreme ce pe proiectele lor artistice sunt mai... cuminţi. Corey Taylor nu a mai fost aşa agresiv cum îl auzim pe "70% Dead" alături de Wargasm de ceva vreme. O fi şi mixajul de vină...

Publicat

pe

Coperta single Corey Taylor Wargasm 70% Dead
Coperta single Corey Taylor Wargasm 70% Dead │ FOTO: Wargasm

Urmăresc Wargasm de câţiva ani şi îi consider un fel de succesori spirituali pentru Mindless Self Indulgence. Wargasm este o trupă britanică de muzică rock și electronică, cunoscută pentru stilul energic și combinația de genuri muzicale precum nu-metal, punk, și electro. Formația este alcătuită din Milkie Way (vocalistă și basistă) și Sam Matlock (vocalist și chitarist). Grupul e format în 2018 şi are riff-uri dure de chitară, teme NSFW şi voce agresivă.

Corey Taylor nu mai are nevoie de nicio prezentare, din postura de solist al trupei Slipknot, dar şi al proiectului secundar Stone Sour, care e în pauză... de tot. În ultimii ani l-am găsit pe Corey mai degrabă în postura de artist solo, în care a ajuns şi la noi pe 31 mai. Promovează în aceste zile al doilea său album solo, "CMF2".

Revenind la piesă "70% Dead", ea a fost înregistrată în vreme ce Wargasm era în turneu alături de Corey Taylor în SUA, deschizând show-urile sale. Versurile acestui track sunt despre război, boală, inegalitate. După ce a fost în turneu cu Enter Shikari şi Limp Bizkit în 2022, Wargasm l-a însoţit pe Corey Taylor în turneul său american.

Duo-ul britanic a primit laude de la Jonathan Davis de la Korn şi Fred Durst de la Limp Bizkit. Albumul de debut venea de abia în 2023, "Venom", după o serie de EP-uri şi single-uri.

De altfel Wargasm are şi piesă cu Fred Durst, "Bang Ya Head". A mai fost în turneu şi cu Babymetal şi Royal Blood. Pe aceştia din urmă îi vedem la Summer Well apropo.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concert Corey Taylor la Arenele Romane: program și reguli de acces

Pe 31 mai, Corey Taylor va aduce o seară plină de surprize la Arenele Romane din București. Concertul va fi deschis de danezii de la Siamese și germanii de la Chakora. Te invităm să descoperi programul, regulile de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

Corey Taylor în videoclipul piesei "Beyond"
Corey Taylor în videoclipul piesei "Beyond" │ FOTO: captură YouTube / Corey Taylor

Corey Taylor și trupa sa vor interpreta atât piese Slipknot, cât și Stone Sour. Pe fani îi va aștepta o seara plină de surprize la Arenele Romane, mai ales că în trupa sa cântă și Christian Martucci, chitaristul Stone Sour.

Siamese sunt din Danemarca și au șase albume lansate până în prezent. Au susținut deja concerte în orașele importante din Europa, împărțind scena cu formații precum Korn, August Burns Red sau Nothing More.

Chakora vin din Germania și abordează un groove metal cu influențe de core. Și-au început activitatea în 2014 și au susținut concerte în majoritatea țărilor din Europa.

Program concert Corey Taylor la Arenele Romane

  • Premium & VIP upgrade early entry - 18:15
  • Open Doors - 18:30
  • Chakora - 19:00-19:30
  • Siamese - 19:50-20:30
  • Corey Taylor - 21:00 - ...

Reguli de acces concert Corey Taylor la Arenele Romane

  • Accesul în incinta Arenelor Romane se face începând cu ora 18:30, iar concertele debutează la ora 19:00. După deschiderea porților, puteți sosi la orice oră doriți pentru a vă vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.
  • Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos, din parc, ale Arenelor Romane.
  • La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi controlați în bagaje de agenții de securitate.
  • Biletele oferă participanților acces doar în categoriile în care și-au cumpărat bilet.

Accesul copiilor

  • Copiii sub 10 ani au acces gratuit doar în zona Teren (nu și pe scaune) și însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
  • Organizatorii recomandă fanilor care vin cu copii sub 10 ani să le protejeze acestora urechile cu căști speciale. La concert volumul va fi puternic și poate afecta auzul copiilor.

Categorii de bilete

  • Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.
  • Părăsirea perimetrului Arenelor Romane, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.
  • Posesorii biletelor la Categoriile Premium și Teren vor primi brățări care le vor permite accesul în categoriile la care au bilet. Posesorii de bilete la categoria Acces General nu vor primi brățări.
  • Categoria Premium - Bilete cu loc în sectoarele K și E. Asigură acces și în zona Teren și Acces General, precum și earlyentry și un afiș cadou.
  • Categoria Teren - Bilete fără loc, în fața scenei pe teren. Asigură acces și în zona Acces General.
  • Categoria Acces General - cu loc în Arenă

Este INTERZIS accesul cu:

  • sticle, conserve;
  • mâncare sau băuturi de orice fel;
  • artificii, obiecte periculoase;
  • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
  • umbrele (în caz de ploaie să veniți cu pelerine);
  • arme, bâte, cuțite, spray-uri, lanțuri lungi, selfie stick, glow stick, obiecte ascuțite, artificii
  • substanțe interzise cf. legii 143 / 2000
  • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
  • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
  • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
  • animale de companie;
  • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Citește în continuare

Muzică nouă

Corey Taylor colaborează cu compozitorul "Walking Dead" pe piesa "Leviathan"

Poate cel mai important concert din România în mai 2024 este cel al lui Corey Taylor de pe 31 mai. Solistul Slipknot vine la Arenele Romane cu piese solo, de la Slipknot sau Stone Sour. Îl ascultăm între timp pe o piesă nouă, alături de Bear McCreary.

Publicat

pe

Corey Taylor în videoclipul piesei "Beyond"
Corey Taylor în videoclipul piesei "Beyond" │ FOTO: captură YouTube / Corey Taylor

Bear McCreary este un compozitor talentat cunoscut pentru munca sa în domeniul filmului, televiziunii și jocurilor video. A compus muzică pentru o gamă largă de proiecte, inclusiv seriale TV precum "Battlestar Galactica", "The Walking Dead" și "Outlander", precum și filme precum "Godzilla: King of the Monsters" și "10 Cloverfield Lane".

În plus şi-a pus amprenta pe coloana sonoră a jocului video "God of War". Acum a decis să lanseze un album metal, care include numai colaborări cu artişti mari, de la Serj Tankian la Corey Taylor. Piesa scoasă alături de Corey Taylor începe foarte dramatic, simfonic, cinematic şi se numeşte "Leviathan". Felul în care Corey livrează refrenul e foarte catchy şi aminteşte de perioada Stone Sour. Auzim chiar şi un solo de chitară reuşit şi o chitară ritm şi tobe sacadate, care iar amintesc de Stone Sour.

Albumul lui Bear se numeşte "The Singularity" şi a debutat pe 3 mai 2024. A fost creat în urma unei colaborări dintre Bear McReary şi fratele său, Brendan. Include colaborări cu Slash, Kim Thayil, Scott Ian, Brendan Small de la Dethklok şi toboşarul Gene Hoglan. Nu uităm şi de Joe Satriani. LP-ul nu vine singur, ci va fi urmat de o bandă desenată, ce apare 8 mai.

Corey Taylor a început o carieră solo de succes în ultima vreme, după ce a lansat albumul solo "CMFT" pe 2 octombrie 2020, urmat de "CMF2" pe 15 septembrie 2023. Îl promovează prin intermediul unui turneu global, care îl va aduce inclusiv în România, la Arenele Romane pe 31 mai 2024. Corey a mai fost la noi cu Stone Sour în 2018, dar şi cu Slipknot în 2022.

Apropo de Slipknot, trupa tocmai a revenit la costumele roşii din 1999 şi l-a anunţat pe Elroy Casagrande ca nou toboşar. Brazilianul colaborase cu Sepultura o bună perioadă de timp.

Citește în continuare

Trending