Urmărește-ne în Social Media

rock

Roy Mayorga (Stone Sour): "Vreau să aud imperfecțiunile. Nu prea le auzi în muzica de azi"

Pentru Roy Mayorga, toboșarul de la Stone Sour, căutarea perfecțiunii în muzică este o pistă greșită, emoția fiind cea care îți oferă autenticitate. După mai bine de 30 de ani de activitate în această industrie, Roy face ”terapie pentru minte” prin intermediul muzicii. Înaintea concertului Stone Sour de la București, am vorbit cu el despre pasiunea sa pentru tobe, dar și despre o întâmplare nebunească dintr-un turneu, ce s-ar fi putut încheia tragic.

Publicat

pe

Stone Sour
Stone Sour

Ajuns la o vârstă a maturității artistice, Roy Mayorga are o viziune foarte clară asupra muzicii și a industriei din care face parte. Își lasă instinctele să-l ghideze, se bucură de prezent și privește viitorul cu optimism. Pentru publicul așteptat la concertul Stone Sour din iunie, Roy și colegii săi (Corey Taylor, Josh Rand, Christian Martucci și Johny Chow) pregătesc un show plin de energie ("fără chestii de umplutură") așa cum trupa obișnuiește să livreze în toate concertele pe care le susține. Găsiți detalii pe larg în transcriptul interviului telefonic.

InfoMusic: Bună! Promovați în prezent albumul ”Hydrograd”, ultimul lansat. Ce feedback ați primit din partea publicului până acum?

Roy Mayorga (Stone Sour): Până acum a mers foarte bine. Tocmai am încheiat 7 luni de turneu în 20 de țări. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Am susținut 102 concerte.

InfoMusic: Au fanii vreo piesă preferată, considerând reacțiile lor în timpul concertelor?

Roy Mayorga (Stone Sour): Știi, sincer să fiu, eu sunt în spate, cântând la tobe, și în jumătate din timp nu prea pot să văd ce fac oamenii din public, dar din spusele băieților, toată lumea pare să se simtă bine. Eu nu pot vedea mai departe de primele două rânduri de oameni. Îmi mai ridic privirea din când în când, dar de obicei, atunci când cânt la tobe, intru într-o stare anume, sunt concentrat pe ceea ce fac, și nu mă prea uit în jurul meu. Ocazional mai ridic privirea și reacționez: <<OMG!>>. Iar în ce privește reacția publicului, toată lumea pare să se simtă bine pe parcursul întregului show.

InfoMusic: Ați înregistrat acest album într-un mod foarte organic. V-ați strâns în studio, ați cântat împreună și treptat s-au născut piesele. Ai spus într-un interviu că nu ați încercat să faceți niște piese perfecte, ci din contră, ați păstrat imperfecțiunile, pentru că asta vă face să fiți umani.

Roy Mayorga (Stone Sour): Exact.

”Perfecțiunea din muzica lor (Led Zeppelin, Rush, Black Sabbath) este că e autentică și vine din inimă, captând pe o înregistrare un anume moment din timp. Asta facem și noi.”

InfoMusic: Crezi că asta este starea mentală pe care trebuie să o ai atunci când faci muzică? Să nu cauți perfecțiunea, ci să-ți urmezi instinctul?

Roy Mayorga (Stone Sour): Știi, pentru mine doar varianta asta există, să-ți urmezi instinctul. Până la urmă, cine e perfect? Nimeni nu e perfect. Poți să te străduiești să fii perfect oricât de mult ai vrea, dar nu se va întâmpla niciodată, așa că nu mă focalizez pe asta. Mă concentrez doar asupra instinctelor mele și mă ghidez doar după asta. Și îmi place să lucrez așa. Vreau să aud imperfecțiunile. Nu prea auzi imperfecțiuni în muzica care se face acum, pentru că lucrurile nu mai stau așa. Oamenii vor să audă acum răgușeala perfectă, știi, cu autotune și toate chestiile alea. Noi nu am crescut cu muzică făcută așa. Eu nu am crescut cu muzică făcută așa. Am crescut ascultând Led Zeppelin, Rush și Black Sabbath, o muzică pe care nu o asculți pentru că e perfectă. Perfecțiunea din muzica lor este că e autentică și vine din inimă, captând pe o înregistrare un anume moment din timp. Asta facem și noi. Ne identificăm complet cu asta.

Ray Mayorga@Instagram

Ray Mayorga@Instagram │ FOTO: stubs_dsm

InfoMusic: Da, sunt de acord cu tine. Și dacă tot vorbim despre cum se face muzică, mi-am amintit că am citit ceva interesant despre subiectul ăsta. Joe Satriani spunea într-un interviu că este important să urmărești o abordare cât mai simplă atunci când compui, să nu regândești totul mereu. Ești de acord cu el?

Roy Mayorga (Stone Sour): Sunt 100% de acord cu el. Păstrează lucrurile cât mai simplu. Mai ales atunci când compui. Nu vrei să ai 20 de milioane de chestii unele peste altele. Dacă mă apuc să compun ceva, încep uneori la clape, alteori la bas, sau uneori la tobe. E important ca atunci când compui să păstrezi lucrurile cât mai simplu, sau cel puțin suficient de simplu pentru ca ceilalți membri din trupă, în special vocalistul, să poată să-și transpună vocea pe linia melodică. Dacă ai prea multe părți melodice, se vor aglomera unele peste altele. De obicei, toată partea de layering vine mai târziu, după ce structura piesei a fost stabilită, la final adaugi mici detalii ici și colo, având grijă să nu intri peste alții. Știi ce spun? Iar asta se aplică și pe partea de tobe. Aleg o abordare foarte simplă când vine vorba de tobe, pentru că ăsta e stilul meu de a cânta. Nu sunt foarte tehnic, iar atunci când compui nici nu e nevoie să fii. Vreau să spun că, desigur, după ce ești plecat în turneu și cânți un an niște piese, începi să le cânți în moduri diferite, partea de tobe evoluează, începi să ieși puțin în evidență ici și colo. Eu prefer să ascult un album așa cum a fost el gândit, simplu. Și e cool să asculți o trupă evoluând cu niște piese și cântându-le diferit live. E interesant pentru public, pentru cei care merg la concert, iar tu, ca muzician, evoluezi în fiecare zi. Atunci când înregistrezi niște piese, de abia le-ai compus, așa că nu ai toate aceste versiuni nebunești în capul tău. Ele apar mai târziu, în mod natural.

InfoMusic: Este greu să privești în afara cutiei atunci când ești în mijlocul evenimentelor. După ce trec ceva ani, totul se vede cu alți ochi.

Roy Mayorga (Stone Sour): Exact.

"....muzica este un mod de a mă exterioriza, e terapie pentru minte."

InfoMusic: Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-o aduce muzica?

Roy Mayorga (Stone Sour): Ei bine, pentru mine, muzica este un mod de a mă exterioriza, e terapie pentru minte. E un proces încărcat de emoție, pot să-mi exteriorizez trăirile prin muzică. Indiferent dacă sunt fericit, trist sau furios.

Roy Mayorga@Instagram

Roy Mayorga@Instagram │ FOTO: stubs_dsm

InfoMusic: Industria muzicală s-a schimbat foarte mult de când ți-ai început tu cariera. Ai putea numi un aspect pozitiv al stării muzicii din prezent, și unul negativ, din perspectiva ta?

Roy Mayorga (Stone Sour): Este ceea ce este. Tot ce putem face este să trăim în ea, să sperăm la ce e mai bun, și să ne facem treaba, fără a ne îngrijora prea mult, înțelegi ce vreau să spun? Pentru că atunci când începi să te îngrijorezi, mintea ți se încețoșează și îți pierzi concentrarea asupra activității tale. Tot ce pot să spun este că aștept viitorul cu nerăbdare, și atât. Nu am de gând să spun nici lucruri de bine, nici de rău, pentru că toată lumea își dă cu părerea: <<Oh, lucrurile stau așa! Oh, lucrurile stau altfel!>>. Trăiește clipa. Eu trăiesc în prezent. Genul ăsta de analiză ajunge să înnebunească pe toată lumea, după o perioadă. Când începi să te gândești prea mult la asta, îți ia din bucuria cu care îți desfășori activitatea. Pur și simplu nu vreau să am acest nor în mintea mea. Prefer să rămân pozitiv și să merg înainte cu entuziasm.

InfoMusic: E vreo trupă de rock sau metal mai nouă care îți place?

Roy Mayorga (Stone Sour): Trupe rock sau metal...Ei bine, tocmai am descoperit o nouă trupă, care ne place cu adevărat, suntem pe punctul de a pleca împreună cu formația asta în turneu. Se numește '68, e un duo, și băieții sunt destul de mișto. Un alt exemplu ar fi o trupă cu care am încheiat recent un turneu, se numește The Dead Deads. Cântă foarte bine. Îmi place mult formația asta.

Dar, sincer vorbind, nu prea am ascultat multă muzică în ultima perioadă. Iar de când am ajuns acasă, prefer să nu ascult nimic. Vreau pur și simplu să iau o pauză. Dacă încep să ascult muzică, probabil o să ma simt inspirat să încep să compun. Sunt acasă doar de vreo câteva săptămâni, așa că încerc să mă acomodez un pic mai mult, și să fiu tată :). Cam pe asta mă concentrez în perioada asta.

InfoMusic: Ai început să cânți la tobe când erai foarte mic. Aveai doar 6 ani, nu-i așa? Cum a început povestea asta?

Roy Mayorga (Stone Sour): Accidental. Nu mă gândeam la ceea ce făceam. Pur și simplu am început să cânt la tobe. Nu prea știam ce e ăla un toboșar, până nu am văzut asta la TV. Cântam deja de ceva vreme, și am văzut, pentru prima oară la TV, KISS, Led Zeppelin, și mă uitam la toboșar și reacția imediată a fost: <<Wow! Vreau să fac și eu ce fac ei>>. Pur și simplu, din bun senin. Și cam de aici a pornit întreaga poveste ce m-a adus aici. A început din momentul ăla.

"Mama mea a realizat ce făceam înainte ca eu să am cea mai vagă idee. Așa că m-a susținut încă de la început"

Cred că e o chestie instinctivă. Mama mea a realizat ce făceam înainte ca eu să am cea mai vagă idee. Așa că m-a susținut încă de la început. În momentul în care a văzut ce fac, mi-a luat un kit de tobe de jucărie. Am cântat o vreme la el, apoi mi-a luat un kit de tobe real, care era destul de greu de cumpărat în acele zile, pentru că nu aveam foarte mulți bani. Așa că pot spune că părinții mei au muncit din greu ca să mă ajute. Da, amândoi m-au sprijinit destul de mult. Am fost foarte norocos că am avut astfel de părinți.

Roy Mayorga, Stone Sour

"În urmă cu mult timp în urmă, într-un magazin de muzică" - Roy Mayorga@Instagram │ FOTO: Mama lui Roy Mayorga

InfoMusic (Stone Sour): Deci părinții tăi au fost primii care te-au încurajat să urmezi o carieră în muzică?

Roy Mayorga: Absolut. Nu erau genul de părinți care să-mi impună chestii: << Trebuie să faci asta, și trebuie să te comporți așa! Așa, așa și pe dincolo>>. Au fost alături de mine. <<Fiul nostru vrea să cânte la tobe. OK, atunci îl vom susține.>> Nu m-au forțat niciodată să mă țin de sport, sau chestii de genul ăsta. Familia mea oricum nu prea are tangențe cu sportul. În ceea ce-i privește, sportul se reduce la fotbal sau tenis. Iar eu nu eram bun la niciunul din sporturile astea, așa că m-am ținut mereu de tobe.

InfoMusic: Ai luat decizia corectă.

Roy Mayorga (Stone Sour): Așa cred și eu.

"Mintea umană este, practic, un burete. Indiferent dacă o conștientizezi sau nu, tot ce auzi, miroși, sau asculți te va inspira într-un anume mod."

InfoMusic: Cine te inspiră în prezent, pe plan muzical, dar și personal?

Roy Mayorga (Stone Sour): Cine mă inspiră acum...Asta e o întrebare grea. Faptul că sunt mereu plecat în turnee și cânt la diverse festivaluri, și urmăresc alte trupe și alți toboșari făcând muzică, asta mă inspiră constant. E inspirație la prima mână. Faptul că trăiesc în mediul ăsta, asta îmi oferă inspirație mereu. În momentul în care văd alți toboșari, învăț de la ei chestii pe care eu nu știam să le fac până atunci. Mintea umană este, practic, un burete. Indiferent dacă o conștientizezi sau nu, tot ce auzi, miroși, sau asculți te va inspira într-un anume mod. Viața e o inspirație, ce zici de asta?

InfoMusic: Sună ca un posibil titlu de carte. :)

Roy Mayorga (Stone Sour): Da? (râde) Merci, o să mă asigur că o să primești și tu ceva din drepturile de autor atunci când îl voi folosi.

InfoMusic: Ar fi super ! :) Întâmplător, discuția asta are legătură cu următoarea mea întrebare. Dacă te-ai hotărî la un moment dat să scrii o carte despre viața ta în turneu, ce titlu i-ai pune?

Roy Mayorga (Stone Sour): Ce am spus mai devreme (râde). L-am și uitat deja.

InfoMusic: Viața e o inspirație.

"Am trăit și am văzut multe lucruri interesante, ce ar putea fi povestite într-o carte."

Roy Mayorga (Stone Sour): Ăsta e. Exact. Ăsta va fi titlul. Dar dacă mă voi hotărî să scriu o carte, nu aș face-o acum, ci mult mai târziu, spre bătrânețe. Și sincer să fiu, nu m-am gândit încă la asta, dar cu siguranță aș fi interesat să merg în direcția asta, la un moment dat. Am trăit și am văzut multe lucruri interesante, ce ar putea fi povestite într-o carte.

InfoMusic: Atunci, înainte de a lansa cartea, ai putea să-mi povestești despre una dintre cele mai nebunești experiențe petrecute în turneele cu Stone Sour?

Roy Mayorga (Stone Sour): Hmm. Ei bine, nu prea se întâmplă lucruri nebunești în turneele cu Stone Sour. Suntem niște tipi destul de relaxați, și nu o spun doar ca să acopăr pe cineva. Avem cu toții peste 40 de ani, suntem toți căsătoriți, nu se întâmplă nimic nebunesc sau ieșit din comun în turneele noastre. Chiar suntem relaxați.

"Aproape că i-am omorât pe băieții de la Slayer într-un bar"

InfoMusic: Atunci poate când erai mai tânăr?

Roy Mayorga (Stone Sour): Mă faci să mă întorc foarte mult în timp și să găsesc niște neuroni care încă să mai aibă stocate astfel de informații. Dar ok, uite o chestie nebunească care s-a întâmplat și pe care mi-o amintesc acum. Aproape că i-am omorât pe băieții de la Slayer într-un bar. (râde). Ok, uite cum s-au desfășurat lucrurile. E amuzant, pentru că nici măcar Kerry King nu și-a amintit de pățania asta până nu i-am spus eu. În urmă cu câteva luni am vorbit cu el și și-a amintit. Reacția lui a fost: <<Da, ești un idiot>>. Ok, revenind, eram într-un bar în care se servea absint, în Vancouver, Canada, în una din zilele noastre libere. Era în timpul unui turneu Soulfly și Slayer, și aveam o zi liberă. Eram toți cei din Slayer și o mare parte din Soulfly, plus oamenii de la tehnic, și am comanda cu toții shoturi de absint, chestia verde, aia bună. Eu am avut ideea strălucită de a aprinde shoturile, ca un idiot ce eram. Nu ar trebui să faci asta, se aprinde zahărul și-l lași să se prelingă în băutură și s-o înfierbânte. Dar eu nu am realizat asta, așa că am aprins băuturile tuturor. Mi-am ridicat imediat băutura, paharul s-a vărsat și conținutul ei mi s-a prelins pe mână, aprinzându-mi-0. Am scăpat paharul și ce mai rămăsese în pahar s-a împrăștiat pe întreaga masă, care a luat foc imediat. Flăcări verzi și albastre au izbucnit instantaneu. Îmi amintesc cum toată lumea a făcut câțiva pași înapoi foarte lent. Și era o liniște mormântală, iar eu eram: <<Îmi pare rău...>>. Și apoi l-am auzit pe Kerry King: <<Ce idiot!>>. Toată lumea era agitată după chestia asta, iar eu le tot spuneam <<Îmi pare rău, băieți>>. Am avut arsuri de gradul 3 pe mână vreme de câteva zile, și mi-a fost destul de greu să cânt la tobe în condiția în care eram. Asta a fost cea mai tâmpită și nebunească întâmplare pe care mi-o amintesc. Kerry a avut dreptate, am fost un idiot. Aproape că i-am omorât pe toți cei din încăperea acelui bar. 

”...niciodată nu m-aș fi gândit că voi deschide concertul lui Ozzy. Dacă mi-ai fi spus asta acum 30 de ani, aș fi luat-o razna.”

InfoMusic: Toamna asta veți pleca în turneu cu Ozzy Osbourne. Va fi ultimul său turneu, conform anunțului său oficial. Ești entuziasmat?

Roy Mayorga (Stone Sour): Sunt foarte entuziasmat. Adică niciodată nu m-aș fi gândit că voi deschide concertul lui Ozzy. Dacă mi-ai fi spus asta acum 30 de ani, aș fi luat-o razna. Am mai mers în turneu cu Ozzy, când eram în Soulfly am cântat la Ozzfest, dar asta e altceva. Adică suntem exact înaintea lui Ozzy. E Stone Sour și apoi Ozzy. Asta e o mare realizare, e o onoare pentru noi chiar și simplul fapt că s-au gândit că noi am fi potriviți ca opening act. Așa că le transmit multe, multe, multe mulțumiri lui Ozzy și Sharon. Da, suntem mega entuziasmați. O să fie marfă. Mi-aș dori să se întâmple mâine.

”Numai energie, fără chestii de umplutură. La asta se poate aștepta publicul.”

InfoMusic: Ce ați pregătit pentru show-ul pe care îl veți susține aici, în București? La ce ar trebui să se aștepte publicul?

Roy Mayorga (Stone Sour): Ei bine, va trebui să așteptați. N-am de gând să-ți spun acum. Publicul se poate aștepta la un show energic, așa cum ne străduim să livrăm la fiecare concert. Da, fără porcării. Numai energie, fără chestii de umplutură. La asta se poate aștepta publicul.

InfoMusic: Sună bine ! Îți mulțumesc mult pentru interviu, ne vedem în București !

Roy Mayorga (Stone Sour): Pa! Mi-a făcut plăcere să vorbim, Raluca!

InfoMusic: Și mie mi-a făcut plăcere. Pa!

(English Version)

Roy Mayorga (Stone Sour): ”I want to hear the imperfect. You don't hear a lot of that in music today”

Roy Mayorga@Instagram

Roy Mayorga@Instagram │ FOTO: stubs_dsm

InfoMusic: Hello! You are currently promoting your latest album, ”Hydrograd”. How is the public responding to it in concerts so far?

Roy Mayorga (Stone Sour): So far so good. We just came of seven months worth of touring and twenty countries. So far, the response has been amazing. We just played a hundred and two shows.

InfoMusic: Do the fans have a favourite song, considering their reactions while playing?

Roy Mayorga (Stone Sour): You know, honestly, I'm in the back there, playing drums, and half the time I can't really see what people are doing up front, but according to the guys, everyone seems to be having a good time. I can only see the first row or two of people, after that I can't see anything. I look up every now and then when I'm playing, but when I'm playing drums I'm kind of in my zone, focused on my own thing, and I'm not really looking around. Occasionally I'll look up and be like: <<Oh my God!>> You know. But the reaction seems to be well rounded, throughout the whole show, as far as I can see.

InfoMusic (Stone Sour): You recorded this album in a very organic way. You got together, played and came up with the songs. You said in an interview that you didn’t try to make them perfect, but on the contrary, you kept the imperfections, because that’s what makes you human. 

Roy Mayorga (Stone Sour): Exactly.

”The thing is: who's perfect? Nobody is perfect. You could try to be perfect as much as you want, but that's never gonna' happen”

InfoMusic: Do you think that’s the state of mind you should have when you make music? Not to look for perfection, but rather go with your gut?

Roy Mayorga (Stone Sour): I mean, that's all I know, to go with your gut. The thing is: who's perfect? Nobody is perfect. You could try to be perfect as much as you want, but that's never gonna' happen, so I don't focus on that. I just focus on my instincts, and just going with that. I like that. I want to hear the imperfect. You don't hear a lot of that in music today, because things are just not that way anymore. I mean people wanna' hear it gritted perfectly, and you know, autotuned, and all that stuff. We didn't grow up on music like that. I didn't grow up on music like that. I grew up listening to Led Zeppelin and things like that, Rush, and Black Sabbath, there's no perfection on that. The perfection on that is that it's for real and it's from the heart, and it's a point in time captured, recorded on tape. That's our hole thing. We totally identify with that.

InfoMusic: Yeah, I agree with you. Since we are on the topic of making music, I recently read something interesting about this. Joe Satriani said in an interview that it’s important to keep it simple, not to overthink everything when you write music. Do you agree with him?

Roy Mayorga (Stone Sour): I 100% agree with him. Keep it simple, you know. Especially when you're writing. You don't wanna' have twenty gazillion parts over a couple of parts. Keep it simple. If I write, sometimes I'll start on a keyboard, sometimes I'll start on a bass, sometimes I'll start with drums. Yeah, if you're writing music, keep it simple, at least simple enough for other members in the band, especially the singer, to be able to adapt his or her vocal melody over it. If you have a shitload account of melodies over stuff, it's gonna' step over everything. Usually, with all that extra layering and stuff, that comes later, after the song has been established and you put the foundation, then you add little things here and there, so you don't step over people. You know what I'm saying? And that goes with drums, as well. I take a really simple approach to drums, because that's just how I play. I'm not over technical, and the music that you write doesn't require any of that. I mean, of course, later on, through an year of touring a record, you start doing new takes and stuff like that, the drumming evolves, you get a little fleshy here and there. I prefer to hear a record pretty much to the point and simple. And it's a cool thing to hear a band evolve with the same songs and play differently live. It's good for the listeners, for the show goers, and basically you, as a player, you evolve every day. When you first record those songs, you just come up with them, so you don't really have all those crazy new versions in your head. That all comes later, naturally.

InfoMusic: It's hard to look outside the box while you're in it. I mean, after some years pass, you can see it differently.

Roy Mayorga (Stone Sour): Exactly.

”...making music is definitely an outlet, it's mental therapy”

InfoMusic: What is the most rewarding thing about making music?

Roy Mayorga (Stone Sour): Well, for me, making music is definitely an outlet, it's mental therapy, you know? It's emotional for me, I can get out my emotions and put them in music. Whether I'm happy, or sad, or mad.

InfoMusic:  The music industry has changed a lot since you started your career. Could you name a positive aspect of the current state of the music scene, and a negative one, from your perspective?

Roy Mayorga (Stone Sour): It is what it is. The only thing we could do is live in it, hope for the best, and just do your thing, and not worry to much, you know what I mean? Because when you start to worry, that's when your mind gets clouded and you loose focus on what you're doing. The only thing I could say is that I just look forward, and that's it. I'm not gonna' say good or bad about any of it, because everyone says: <<Oh, it's this! Oh, it's that!>>. Live in the moment. I'm living in now. That kind of thing drives everybody crazy, after a while. When you start thinking too much about that, it just takes the fun out of what you're doing. I just don't wanna' have that cloud in my mind. I just rather keep positive, and just look forward.

InfoMusic: Are there any new rock or metal bands that you like?

Roy Mayorga (Stone Sour): New rock or metal bands...Well, I just discovered a new band, that we are really into, that we are just about to go on tour with. It's a band called '68, they are a two piece, they're pretty awesome.

Another band we just toured with, it's called The Dead Deads. They're really good. I really like them.

But, honestly, I haven't been really listening to a lot of stuff. And since I've been home I kinda like just not really listen to music, at this point. I just wanna' take a break. If I listen to music, I'll probably get inspired and write my own stuff. I've only been home for the last couple of weeks, so I'm trying to settle in a little more, and just be dad :). It's basically what I'm focusing on.

InfoMusic: You started to play the drums when you were very young. You were only 6, am I correct? How did that happen?

Roy Mayorga (Stone Sour): Accident. Wasn't thinking about it. I just kinda went into it. I didn't really know what a drummer was, until I saw it on TV. I've been already playing for a little bit, and I saw, for the first time on television, KISS, Led Zeppelin, and I was watching the drummer and I was like: <<Wow! I wanna' do what they're doing>>. Just like that. And that was pretty much what started this whole journey to where I'm at now. It started there.

It must be an instinctual thing. My mom knew what I was doing before I knew what the f*ck I was doing. So she was pretty supportive. When she saw what I was doing, got me a toy drum kit. I went with that, and then went to a real drum kit, which was harder to acquire those days, because we didn't have a lot of money. So my parents really worked their asses off to get something. Yeah, they were both pretty supportive. I was really fortunate and lucky to have parents like that.

Roy Mayorga@Instagram

Roy Mayorga@Instagram │ FOTO: stubs_dsm

InfoMusic: So they were the first ones to encourage you to pursue music? Your parents? 

Roy Mayorga (Stone Sour): Absolutely. They weren't the kind of parents to tell you: <<You have to do this, and you have to be like that! This, this and that>>. They were really supportive. <<Our son wants to play drums. OK, we'll support him playing drums. >> They never forced sports on me, or any of that stuff. My family is not really into sports. As far as sports went for them, it was either football, or tennis. And I didn't play any of that, so I just stuck to drums the whole time.

InfoMusic: You made the right decision. 

Roy Mayorga (Stone Sour): I think so.

"The human mind is basically a sponge, whether you know it or not, anything you hear, smell, or listen to it's gonna' inspire you in a way. Life's an inspiration"

InfoMusic: Who inspires you nowadays, music wise and personally aswell? 

Roy Mayorga (Stone Sour): Who inspires me music wise these days...That's a tough question. I mean just being on the road and being able to play these festivals, and watching other bands and other drummers doing other music, that's always an inspiration. That's inspiration first hand. Being constantly surrounded by that, you get inspired. When I see other drummers, I learn other stuff that I don't know how to play. The human mind is basically a sponge, whether you know it or not, anything you hear, smell, or listen to it's gonna' inspire you in a way. Life's an inspiration, how about that?

InfoMusic: That sounds like a possible book title.

Roy Mayorga (Stone Sour): Yeah? (he laughs) Thanks, I'll make sure you get royalties on that title when I'll use it.

InfoMusic: Yeah, that would be great ! :) That's actually connected to my next question. If you would decide at some point to write a book about your life on tour, how would you name it?

Roy Mayorga (Stone Sour): What I just said before (he laughs). I forgotten that title already.

InfoMusic: Life's an inspiration.

Roy Mayorga (Stone Sour): That's it. There you go. That's what I'm calling it. If I were ever to write a book, it wouldn't be now, it would be much later in life. And that's something I honestly haven't thought about, but I would definitely be interested to go down that road eventually. I've done and seen a lot of things that could be interesting to write about.

 "I almost killed Slayer at a bar."

InfoMusic: Yeah, I think so too. Before the book is released, can you tell me about one of the craziest things that happened to you during your tours with Stone Sour?

Roy Mayorga (Stone Sour): Hmm. Well, there's nothing crazy that goes down in Stone Sour tours. We're pretty laid back individuals, and I'm not just saying that to cover anyone's tracks. We're all in our 40's, we're all married, there's nothing crazy or out of the ordinary in our tours. We're pretty laid-back.

InfoMusic: Then maybe when you were younger?

Roy Mayorga (Stone Sour): You're making me go back and find some brain cells that can remember that...But ok, one crazy thing that happened and I can remember right now. I almost killed Slayer at a bar. (laughs) Alright, this is how it goes. It's funny, even Kerry King didn't remember this until I brought it up to him. Month ago I talked to him and he remembered it. He said: <<Yeah, you're a fucking idiot>>. So we were at an absinthe bar, in Vancouver, in Canada, on our day off. It's a Soulfly and Slayer tour, and we had a day off. It was all Slayer and most of Soulfly, the crew, Soulfly's crew, we're all at this round table, and we all ordered shots of absinthe, the green stuff, the good stuff. So I had the bright idea of lighting the shots on fire, like an idiot. You're not supposed to do that, you're supposed to light the sugar , and let the sugar trickle in and let it heat it up. But I didn't realize that, so I just lit everybody's drink. As I lifted up my drink, the drink spilled over the glass and went all over my hand, and lit my hand on fire. I dropped the glass and then the whole liquid went everywhere and lit the whole fucking table on fire. Just big green and blue flames launched. And I remember seeing everyone taking two steps back really slowly. And it was pin-drop silence in this bar after this happened. I kind of just looked at everyone and said <<Sorry...>>. And then I hear Kerry King going: <<What a fucking idiot!>>. Everyone lost their mind after what happened, and I was like: <<I'm sorry, man >>. I had this 3rd degree burn on my hand for a few days, and it was kind of hard to play like that. That was the stupidest, craziest thing I can remember. Kerry was right, I was a fucking idiot. I almost killed everybody in that room.

"I never would have thought I would be part of the supporting act to Ozzy. If you would have told me this 30 years ago, I would have gone crazy."

InfoMusic: Talking about tours, this fall you will hit the road with the one and only Ozzy Osbourne on what he annouced it will be his last tour. Are you excited about it?

Roy Mayorga (Stone Sour): I am overly excited about it. I mean I never would have thought I would be part of the supporting act to Ozzy. If you would have told me this 30 years ago, I would have gone crazy. I have toured wih Ozzy before, with Soulfly, doing Ozzfest, but this is something else. I mean we are in the bands that's right before Ozzy. It's just Stone Sour and Ozzy. That's an incredible achievement, it's an honor that he even thought of us to be the band opening for him. So many, many, many thanks to Ozzy and Sharon for that. Yeah, totally excited. It's gonna' be great. I wish this was happening tomorrow.

"All energy, no bullshit, man. That's what the crowd (from Bucharest) can expect."

InfoMusic: What have you prepared for the show here, in Bucharest. What should the audience expect?

Roy Mayorga (Stone Sour): Well, you'll have to see. I'm not gonna' tell you now. The crowd can expect an energetic show, as we try to put out every night. Yeah, no BS, no bullshit. All energy, no bullshit, man. That's what the crowd can expect.

InfoMusic: That sounds great ! Thank you so much for this interview and see you in Bucharest!

Roy Mayorga (Stone Sour): Bye! Nice to talk to you, Raluca.

InfoMusic: Thank you, nice talking to you too. Bye!

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 26 iunie 2018

Stone Sour

Loc
Arenele Romane
Comentează

Trending