Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Infected Mushroom cântă în România în toamna lui 2022

Recunosc, ştiu de ceva vreme de concertul Infected Mushroom în România, el fiind publicat pe Facebook foarte devreme, prematur chiar. Asta pentru că nu apărea încă pe pagina oficială a artiştilor. Între timp a fost postat şi acolo şi vă putem dezvălui când are loc şi unde.

Publicat

pe

Afis concert Infected Mushroom Bucuresti Fratelli 2022
Afis concert Infected Mushroom Bucuresti Fratelli 2022 │ FOTO: Infected Mushroom

UPDATE: Show-ul a fost anulat.

Trua de goa-psy din Israel vine în România pe 21 septembrie şi o vom vedea cântând la clubul Fratelli Studios din Bucureşti. Dacă vi se pare un venue atipic pentru asta, aflaţi că IAMX a cântat în Fratelli în 2009, Marduk în Studio Martin (încă nu îmi e clar dacă artistul de muzică electronică Marduk sau rockerii Marduk), iar Dimmu Borgir au cântat în sala de sport a Facultăţii de Agronomie. Revenind totuşi, vom avea parte de Infected Mushroom în format full band şi nu DJ set.

Pe 20 septembrie trupa se opreşte şi la Cluj-Napoca, la FORM Space. Grupul e de altfel în plin turneu european şi la final de august are concert în Germania, iar septembrie începe cu concerte în Marea Britanie. Urmează Franţa, România şi apoi Statele Unite. Infected Muhsroom este o trupă activă din anul 1996 şi este un soi de fanion şi reper pentru cei care explorează substanţele psihedelice şi îşi caută o muzică reprezentativă.

Avem de-a face cu un duo aici, compus din producătorii israelieni Erez Eisen şi Amit Duvdevani. Muzica este... eclectică, să îi încadrezi în goa-psy e o greşeală. Solo-urile de chitară din "Heavyweight" sunt fabuloase şi coverul după The Doors "Riders on the Storm" este printre cele mai reuşite din istorie. Compoziţiile sunt şi foarte imprevizibile, cu schimbări bruşte de tempo şi beat al tobei. Nu mai vorbim despre efectele vocale care l-ar face pe Aphex Twin gelos.

Reprezentaţiile Infected Mushroom vin deseori cu jocuri de lumini şi panouri digitale în fundal, cu efecte psihedelice. Băieţii nu sunt doar muzicienii talentaţi, dar sunt şi plini de umor, după cum se vede din titlurile albumelor şi ale pieselor: "Legend Of the Black Shawarma" (2009), "Converting Vegetarians" (2015), "Head of NASA and the 2 Amish Boys" (2018). Ultimul LP lansat de israelieni a fost "More Than Just a Name" din 2020. Includea colaborări cu Astrix şi Bliss.

Pe 7 iulie 2022 Infected Mushroom lansa single-ul "A Cookie From Space", confirmat că primul track de pe albumul menit pentru aniversarea de 25 de ani de carieră, "IM25"

Trending