Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
Revoluția Prețurilor vine cu până la 60% reducere. E momentul să vânezi ofertele, mâine poate fi mai scump!

În preajma Dragobetelor, un concert drag de la Ducu Bertzi

Multora le e dragă muzica lui Ducu Bertzi, dar puțini au ocazia să-l vadă live într-un concert. O ocazie cu totul specială a fost seara de 20 februarie, când Bertzi... Continuare »

Multora le e dragă muzica lui Ducu Bertzi, dar puțini au ocazia să-l vadă live într-un concert. O ocazie cu totul specială a fost seara de 20 februarie, când Bertzi a concertat în cadrul deosebit de cald al Teatrului Excelsior din București - destul de generos ca spațiu, aproape intim ca atmosferă.

Melodiile lui Bertzi reușesc întotdeuna să te arunce în emoție așa cum puține muzici mai fac astăzi în România. E o bucurie să îi vezi și să îi asculți pe “vechii” trubaduri, să te știi norocos că te mai poți bucura de muzica lor “în direct”.

Dacă la începutul concertului parcă i-am simțit vocea puțin “afectată”, după primele trei melodii, aceasta i-a redevenit cea de altădată, puternică în totalitate. A interpretat cântecele bine știute, dar de care nu ne plictisim niciodată, precum și câteva mai puțin cunoscute. A cântat de la “Când s-o împărțit norocul” - prima piesă înregistrată de Ducu Bertzi la Radiodifuziunea Română, “Dacă tu”, “Nu am cer”, “Suflet fără chei”, “Floare de colț” la “Visul”, “Plecarea”, “Iza”, “Fata bătrână”, care îi plăcea foarte mult lui Florian Pittiș. Am putut asculta și din repertoriul traducerilor lui Pittiș - “Ține minte” (tradusă după Bob Dylan).

“Supriza serii” a fost interpretarea alături de violonistul Mihai Neniță. Acesta este o revelație atunci când urcă pe scenă, iar Bertzi colaboarează cu el de vreo 6-7 ani. Venit de la Chișinău, Mihai Neniță s-a stabilit la București, unde și-a finalizat studiile de muzică. A fost la Koln cu o bursă câștigată în orașul german, dar a ales din nou România, unde a mai cântat alături de Valeriu Sterian, Narcisa Suciu și Paula Seling. Dacă aveți ocazia să îl vedeți într-un concert, ar fi bine să nu o ratați. Vă poate strecura (definitiv) vioara în suflet înainte de a prinde de știre. Pe lângă solo-ul de excepție, ne-a impresionat cu piesa “Mi-a spus”, tocmai datorită orchestrației semnate de Mihai Neniță. (n.r. Parcă versurile lui Dinu Olărașu nu trezesc aceleși emoții extraordinare precum cele ale Danielei Crâșnaru și melodiile din folclor).

Un moment foarte emoționant a fost discursul lui Ion Lucian de la finalul concertului. Maestrul le-a mulțumit celor doi “bufoni” pentru seara încântătoare.

Luminița Nitoiu este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE