Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

În preajma Dragobetelor, un concert drag de la Ducu Bertzi

Publicat

pe

Multora le e dragă muzica lui Ducu Bertzi, dar puțini au ocazia să-l vadă live într-un concert. O ocazie cu totul specială a fost seara de 20 februarie, când Bertzi a concertat în cadrul deosebit de cald al Teatrului Excelsior din București - destul de generos ca spațiu, aproape intim ca atmosferă.

Melodiile lui Bertzi reușesc întotdeuna să te arunce în emoție așa cum puține muzici mai fac astăzi în România. E o bucurie să îi vezi și să îi asculți pe “vechii” trubaduri, să te știi norocos că te mai poți bucura de muzica lor “în direct”.

Dacă la începutul concertului parcă i-am simțit vocea puțin “afectată”, după primele trei melodii, aceasta i-a redevenit cea de altădată, puternică în totalitate. A interpretat cântecele bine știute, dar de care nu ne plictisim niciodată, precum și câteva mai puțin cunoscute. A cântat de la “Când s-o împărțit norocul” - prima piesă înregistrată de Ducu Bertzi la Radiodifuziunea Română, “Dacă tu”, “Nu am cer”, “Suflet fără chei”, “Floare de colț” la “Visul”, “Plecarea”, “Iza”, “Fata bătrână”, care îi plăcea foarte mult lui Florian Pittiș. Am putut asculta și din repertoriul traducerilor lui Pittiș - “Ține minte” (tradusă după Bob Dylan).

“Supriza serii” a fost interpretarea alături de violonistul Mihai Neniță. Acesta este o revelație atunci când urcă pe scenă, iar Bertzi colaboarează cu el de vreo 6-7 ani. Venit de la Chișinău, Mihai Neniță s-a stabilit la București, unde și-a finalizat studiile de muzică. A fost la Koln cu o bursă câștigată în orașul german, dar a ales din nou România, unde a mai cântat alături de Valeriu Sterian, Narcisa Suciu și Paula Seling. Dacă aveți ocazia să îl vedeți într-un concert, ar fi bine să nu o ratați. Vă poate strecura (definitiv) vioara în suflet înainte de a prinde de știre. Pe lângă solo-ul de excepție, ne-a impresionat cu piesa “Mi-a spus”, tocmai datorită orchestrației semnate de Mihai Neniță. (n.r. Parcă versurile lui Dinu Olărașu nu trezesc aceleși emoții extraordinare precum cele ale Danielei Crâșnaru și melodiile din folclor).

Un moment foarte emoționant a fost discursul lui Ion Lucian de la finalul concertului. Maestrul le-a mulțumit celor doi “bufoni” pentru seara încântătoare.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Brașov Folk Festival revine în 2022; Ce artiști concertează

O nouă ediție Brașov Folk Festival va avea loc în perioada 26 - 28 august 2022. Evenimentul se va desfășura la Bastionul Țesătorilor, pe scenă urmând să urce artiști precum Ducu Bertzi și Marius Matache.

Publicat

pe

Brașov Folk Festival 2022
Brașov Folk Festival 2022

Brașov Folk Fest revine în 2022 cu un lineup pe gustul tuturor iubitorilor acestui fenomen muzical. Pe scena amplasată în cadrul bastionului, un loc cu o bogată semnificație istorică, vor urca o parte dintre cei mai îndrăgiți folkiști, printre care Marius Matache, Titus Constantin și Ducu Bertzi. La fel ca și la prima ediție, cu ocazia acestui festival vor fi premiate câteva personalități importante din peisajul cultural autohton, care au susținut și promovat fenomenul muzical din România.

Programul Brașov Folk Festival 2022:

  • Vineri, 26 august: Ducu Bertzi & Friends, Magda Puskas & Ioan Onișor, Titus Constantin
  • Sâmbătă, 27 august: Folk Frate, Cătălin Stepa, Spam
  • Duminică, 28 august: Ocru, Ovidiu Mihăilescu, Marius Matache

Prețurile biletelor la Brașov Folk Festival 2022:

Biletele și abonamentele sunt în număr limitat (doar 100 de bucăți) și pot fi achiziționate online la următoarele prețuri:

  • Bilet de o zi - 59 lei
  • Abonament pentru cele trei zile - 129 lei

*Copiii cu vârsta până în 7 ani au acces gratuit – cu însoțitor posesor de bilet/abonament valabil.

*Copiii cu vârsta peste 7 ani și până în 16 ani au nevoie de bilet/abonament la preț întreg și de însoțitor.

Despre Brașov Folk Festival

"Brașov Folk Festival 2022" dorește să se adreseze atât iubitorilor de muzică folk, cât și pasionaților de istorie, care cu această ocazie pot îmbina excelent momente unice petrecute în Bastionul Țesătorilor cu acorduri muzicale și versuri scrise de mari poeți români (unii dintre ei chiar locali).

Bastionul Țesătorilor este un turn ce a fost apărat și întreținut de breasla țesătorilor de in, a fost construit în două etape, între anii 1421-1436 și 1570-1573, un obiectiv turistic foarte important pentru orașul Brașov, ceea ce face ca această locație să fie unică și excelentă pentru un astfel de proiect.

Citește în continuare

Trending