Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Spectacolele "Familia Addams" și "Outfitul șearpelui" se angajează într-un schimb cultural, programat în Craiova și București

Prezența "Familiei Addams" la Craiova se datorează unui schimb cultural pe care cele două prestigioase instituții de cultură - Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova și Teatrul Excelsior din București - îl efectuează la finalul acestei luni: Excelsior va prezenta la Craiova "Familia Addams", iar în aceleași zile, Naționalul craiovean va aduce la București, pe scena Teatrului Excelsior, "Outfitul șearpelui", un spectacol "poeticoregrafic" de Andrea Gavriliu, bazat pe versurile lui Marius Aldea.

Publicat

pe

Musical "Familia Addams"
Musical "Familia Addams" │ FOTO: Vlad Catană

Celebrul musical "Familia Addams", semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior din București, va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate pe 27 și 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala "Amza Pellea" a Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova.

Excentrica familie Addams, care la începutul anilor '90 cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă, i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi "coșmarul" oricăror părinți: copiii cresc (prea repede).

Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de "normală" și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o întorsătură neașteptată în noaptea când "prea normalii" Beineke ajung să cineze în casa "ciudaților" Addams - un festin nocturn care va confrunta cele două familii cu limitele (a)normalității și cu rezistența în fața schimbării.

Răzvan Mazilu semnează regia, coregrafia și costumele, producția muzicală a fost asigurată de Alexandra și Alexei Țurcan, decorurile au fost realizate de Sabina Spatariu, lighting design-ul este semnat Costi Baciu, iar echipa de creație a spectacolului este completată de Octavian Mardale (peruci, machiaj), Maria Alexievici (pregătirea muzicală), Cristian Niculescu (video), Monica Petrică (asistent coregrafie), Andrei Șova (asistent scenografie, recuzită), Daniel Măndiță (consultant tango argentinian).

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Lucian Ionescu (Gomez Addams), Oana Predescu (Morticia Addams), Ana Udroiu (Wednesday Addams), Mihai Cheregi (Pugsley Addams), Mihai Mitrea (Unchiul Fester), Oana Pușcatu (Bunica), Mircea Alexandru Băluță (Lurch), Maria Alexievici (Alice Beineke), Doru Bem (Mal Beineke), Dan Pughineanu (Lucas Beineke) și Andreea Hristu (Marchiza), Iulia Samson (Mireasa), Cristina Danu (Balerina), Alex Popa (Clownul), Dan Clucinschi (Soldatul), Ovidiu Ușvat (Gangsterul).

Prețuri bilete "Familia Addams"

Biletele pentru cele două reprezentații ale spectacolului Familia Addams de la Craiova se pot achiziționa de la Agenția de bilete a Naționalului craiovean, dar și online, la prețurile de 75 și 100 lei.

Despre spectacolul "Outfitul șearpelui"

"Outfitul șearpelui" este un spectacol "poeticoregrafic" bazat pe versurile lui Marius Aldea, versuri care iau pulsul vremurilor noastre, a felurilor prin care individul își caută utilitatea în lumea constrânsă de presiunile caracteristice fiecărei vârste. Spectacolul prezintă o cronologie a vieții unui bărbat capabil să-și amintească de felul în care gândea în copilărie, o (ne)asumare a condiției sale de adult (i)responsabil, o perpetuă căutare a echilibrului inexistent. Toate aceste frământări sunt expuse privitorului într-o manieră plastică, dinamică, autoironică, în care corpul actorilor redă ceea ce cuvintele pot comunica numai până la un punct.

Conceptul, regia și coregrafia spectacolului "Outfitul șearpelui" poartă semnătură inconfundabilei Andrea Gavriliu, textul îi aparține lui Marius Aldea, muzica este compusă de Mihai Dobre, senografia este realizată de Lia Dogaru, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Naționalului craiovean: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, George Albert Costea, Cătălin-Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Vlad Udrescu.

Prețuri bilete "Outfitul șearpelui"

Biletele pentru cele două reprezentații ale spectacolului "Outfitul șearpelui" ce vor avea loc la Teatrul Excelsior din București se pot achiziționa de la Casa de bilete a Teatrului Excelsior, dar și online, direct de pe site-ul instituției.

Comentează

Trending