Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Efectul Eurovision - Trupa Maneskin domină Spotify, trei piese ale italienilor sunt în Top Viral 50

Maneskin culege roadele participării la Eurovision 2021. Susținerea masivă a publicului, ce le-a adus italienilor victoria în cadrul competiției, a rămas la fel de puternică și în afara concursului. Maneskin a intrat în Top Viral 50 al platformei Spotify cu piesa câștigătoare, "Zitti E Buoni", dar și cu alte două melodii de pe cel mai recent album.

Publicat

pe

Maneskin
Maneskin │ FOTO: EBU / Andres Putting

Maneskin a fructificat la maxim expunerea de care s-a bucurat în cadrul ediției din 2021 a Eurovision. După un an înghețat de pandemie, în care concertele au fost rare și restrictive, atât publicul, cât și artiștii au fost însetați de show-uri live, această dorință de revenire la normal observându-se și în cadrul Eurovision. Surprinzător pentru mulți dintre fanii acestei competiții, o formație rock a câștigat trofeul, ultimul act din sfera acestui gen muzical ce reușea să convingă la Eurovision fiind trupa Lordi, în urmă cu 15 ani.

Susținerea publicului a fost cea care i-a propulsat pe italieni pe primul loc și tot ea îi menține în topul Spotify de câteva zile încoace. Speculațiile privind un potențial consum de droguri le-a umbrit puțin momentul de triumf, însă chiar și cu acest nor negru ce a planat asupra victoriei lor, italienii de la Maneskin tot au câștigat noi fani prin intermediul Eurovision. Pe 23 mai, după Marea Finală de la Rotterdam, trupa a marcat o premieră în istoria Spotify - piesa câștigătoare "Zitti e buoni" ocupa poziția a 9-a în Top 200 - Global Chart, stabilind un record de stream-uri pentru o compoziție italiană. Speculațiile au fost și ele lămurite, între timp: zvonurile ce-l ținteau pe vocalistul Damiano David au fost demontate printr-un test antidrog.

""Zitti e buoni" e pe poziția a 9-a în  Spotify Global Chart. Este piesa italiană cu cele mai multe stream-uri într-o singură zi, așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată. Așa cum v-am spus, rock'n'roll-ul nu moare niciodată", a transmis trupa pe Instagram, reamintind mesajul vocalistului Damiano din finala concursului.

În topul Spotify au intrat și alte 10 piese votate la Eurovision, italienii conducând, însă detașat. Următoarea plasată, Barbara Pravi, a urcat doar până pe poziția 44.

Piesele Eurovision care au intrat pe 23 mai 2021 în Spotify Global Chart – Top 200 (potrivit Wikiblogs)

#9 – Italia / Måneskin - "Zitti e buoni" (3,902,224 stream-uri)*
#44 – Franța / Barbara Pravi - "Voilà" (1,604,147 stream-uri)
#62 – Finlanda / Blind Channel - "Dark Side" (1,288,760 stream-uri)
#69 – Ucraina / Go_A - "Shum" (1,187,927 stream-uri)
#73 – Elveția / Gjon’s Tears - "Tout l’Univers" (1,160,344 stream-uri)
#87 – Islanda / Daði og Gagnamagnið - "10 Years" (1,086,420 stream-uri)
#110 – Cipru / Elena Tsagrinou - "El diablo" (923,682 stream-uri)
#125 – Malta/ Destiny - "Je me cases" (854,971 stream-uri)
#132 – Lituania / The Roop - "Discoteque" (842,722 stream-uri)
#153 – Suedia / Tusse - "Voices" (781,736 stream-uri)
#156 – Azerbaijan / Efendi - "Mata Hari" (771,763 stream-uri)

Popularitatea trupei Maneskin se află, în continuare, pe un trend ascendent. Chiar dacă în Top 200 italienii au coborât o poziție, fiind la data publicării articolului pe locul 10, în Top Viral 50 sunt pe #4 cu "Zitti e buoni", pe #15 cu piesa "I Wanna Be Your Slave" și pe #40 cu melodia fără videoclip "Coraline". Ultimele două melodii din acest clasament se regăsesc pe cel mai recent album Maneskin, "Teatro d'ira: Vol. 1", dovadă că fanii Eurovision au săpat prin discografia formației.

Cine sunt italienii de la Maneskin

Trupa Maneskin activează pe piața muzicală din 2016. Vocalistul Damiano David (22 de ani), basista Victoria De Angelis (21 de ani), chitaristul Thomas Raggi (20 de ani) și toboșarul Ethan Torchio (20 de ani) s-au cunoscut în perioada liceului, grupul căpătând experiență inițial pe străzile din Roma, unde membrii trupei obișnuiau să cânte pentru localnici și turiști. Formația a devenit cunoscută publicului larg odată cu participarea din 2017 la X Factor Italia, competiție pe care grupul a finalizat-o pe poziția a doua.

În prezent, Maneskin are un contract cu Sony Music, alături de care a lansat două albume: "Il ballo della vita" și "Teatro d'ira: Vol. 1". Piesa "Zitti e buoni" (în traducere "Shut up and behave"), ce le-a adus trofeul Eurovision 2021, a fost dublu certificată cu platină în Italia, pentru vânzări ce au depășit 140,000 de exemplare.

Comentează

Industria muzicala

Damiano David face aluzie la o carieră solo, în afara Maneskin

Maneskin a avut un an de foc, între lansarea albumului "Rush", un turneu global şi apoi o relansare a aceluiaşi album cu extra piese. Acum fanii află o veste care i-ar putea îngrijora şi anume că solistul Damiano David se gândeşte la o carieră solo.

Publicat

pe

Videoclip Maneskin Valentine
Videoclip Maneskin Valentine │ FOTO: Maneskin

Proaspăt sosiţi din etapa japoneză a turneului global, cei de la Maneskin au acordat un interviu recent în cadrul "The Allison Hagendorf Show". Acolo solistul a fost întrebat dacă ar face vreodată muzica în afară formaţiei italiene.

Iată răspunsul lui Damiano:

"De ce nu? Cred că ar putea fi un lucru foarte sănătos şi un lucru foarte distructiv. Singurul lucru care contează este cum te înţelegi cu trupa, pentru că trupa, ea e cea care mi-a dat tot ce am. Şi dacă am vreodată şansa să fac un proiect solo, trebuie să mă gândesc că e mulţumită lucrurilor făcute cu grupul.

Aceea este fundaţia mea. De acolo vin. Acolo m-am dezvoltat ca artist. Şi mai ales, sunt cei trei oameni care m-au susţinut întotdeauna şi mi-au ţinut spatele pe scenă. Şi întotdeauna am avut acest scut al trupei mele, al muzicienilor mei. Dacă eu greşesc, ei mă vor salva. Dacă ei greşesc, eu îl salvez.

Deci, asta e o dinamică care mă sperie, gândindu-mă la ea, că dacă într-o zi o să am un proiect solo, voi fi singur. Va fi totul pe umerii mei. "

Damiano a mai explicat şi că el crede că un proiect solo l-ar putea ajuta cu creativitatea în cadrul Maneskin, dar va ajuta şi ca fanii să înţeleagă grupul mai bine. A menţionat şi că vine un moment când fiecare artist trebuie să facă propriul proiect, să îşi definească mai bine personalitatea.

Trupa a lansat în toamna lui 2023 ediţia deluxe a albumului "Rush!", care include 5 piese noi, printre care şi "Honey (Are U Coming?)" sau "Valentine". Maneskin a început deja să fie cunoscută pentru faptul că în fiecare ţară în care merge cântă coveruri după hituri locale. I-am auzit cântând piese de la Dolly Parton, Juanes, Franz Ferdinand şi mulţi alţii.

Citește în continuare

Muzică nouă

Maneskin a cântat live o piesă nouă, "The Driver"

Maneskin nu se opreşte la debutul piesei "Honey" şi ne oferă încă un track nou, pe care l-a interpretat live în premieră. Se numeşte "The Driver" şi e ceva mai rock decât ultimele release-uri.

Publicat

pe

Maneskin (2023)
Maneskin (2023) │ FOTO: Sony Music

Maneskin a pornit turneul global la Hannover EXPO Plaza în Germania, pe 3 septembrie 2023. Cei prezenţi au avut parte de un set de 20 de piese, printre care şi hitul care a câştigat Eurovision 2021, "Zittie E Buoni", dar şi "I Wanna Be Your Slave". Nu a lipsit coverul "Beggin'", dar şi un alt cover surpriză, "Girls & Boys" de la Blur, plus "Iron Sky" de la Paolo Nutini.

Pe noi ne interesează totuşi mai mult noul tack "The Driver", care s-a regăsit în mijlocul setlist-ului. Începe ca o baladă, cu o voce dramatică a lui Damiano, care din nou îşi înălţă glasul, cum a făcut-o şi pe "Honey" de altfel. E mult dramatism şi un aer cinematic al acestui single. Ceea ce auzim totuşi la chitară se duce mai degrabă înspre metal şi mult mai mult decât a făcut-o grupul italian până acum.

Pentru Maneskin urmează un ultim concert în Europa, la Nancy, pe 6 septembrie. Apoi vine etapa americană şi canadiană a turneului, după care îi vedem pe Damiano and co în Mexico City, Rio, Singapore, Autralia, Japonia. Gurile rele spun că Damiano trece printr-o despărţire şi e foarte inspirat pentru a crea piese noi.

Ce e drept trupa de abia ne-a oferit un album nou în 2023, "Rush!", de pe care s-au desprins single-urile "Mammamia", "Supermodel", "The Loneliest", "Gossip" şi "Baby Said". Pe lângă Eurovision şi SanRemo, grupul are la activ şi premii MTV Europe Music Awards, Billboard Music, AMA şi nominalizări Grammy.

Îi aşteptăm în România, dar mai degrabă îi vedem în Budapesta sau Manchester în decembrie.

Grupul s-a remarcat în 2017, când a terminat pe locul 2 sezonul 11 al "X Factor Italia". Ulterior câştiga Eurovision 2021, reprezentând Italia şi a devenit prima trupă italiană care a pătruns în top 10 UK SIngles Chart.

Citește în continuare

Premii muzicale

Maneskin, Demi Lovato, Karol G și Stray Kids cântă la MTV VMAs 2023

Maneskin, Demi Lovato, Karol G și Stray Kids sunt primii artiști confirmați ca performeri la Gala MTV Video Music Awards de anul acesta. Evenimentul va avea loc pe 12 septembrie la Arena Prudential Center din Newark.

Publicat

pe

Maneskin (2023)
Maneskin (2023) │ FOTO: Ilaria Ieie / Sony Music

Pentru al doilea an consecutiv, Maneskin va urca pe scena galei MTV Video Music Awards. Trupa va cânta live un nou single intitulat "Honey (Are You Coming?)". De asemenea, italienii sunt nominalizați la categoria "Best Rock" cu piesa "The Loneliest", extrasă de pe recentul lor album, "RUSH!".

Demi Lovato revine pe scena VMA după șase ani. Pe lângă show-ul live, cântăreața este nominalizată la două categorii, "Best Pop" și "Video For Good", pentru single-ul "Swine".

Karol G își va face debutul la MTV Video Music Awards și este nominalizată pentru trei premii, inclusiv unul dintre cele mai râvnite - "Artist of the Year".

Trupa K-pop Stray Kids își face și ea debutul la VMA și va interpreta "S-Class", de pe ultimul său album, "5-Star".

Taylor Swift, Doja Cat și SZA se află în topul nominalizările din acest an, cu opt, respectiv șase nominalizări. Kim Petras, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Olivia Rodrigo și Sam Smith au primit câte cinci nominalizări. Mai mult, toți cei opt artiști menționați se află în cursa pentru trofeul "Video of the Year".

MTV VMAs 2023 a doborât și recordul pentru cel mai mare număr de nominalizați. Un total de 35 de artiști, inclusiv Ice Spice, GloRilla, Kim Petras, Reneé Rapp și boygenius au primit prima nominalizare la VMA.

Citește în continuare

Trending