Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Test antidrog negativ pentru solistul trupei Maneskin; Câştigătorul Eurovision 2021 nu a luat droguri

Un moment bizar a stricat victoria Italiei la Eurovision 2021: o secvenţă video de câteva secunde în care solistul trupei Maneskin pare a priza droguri. Fanii au semnalat acel moment, iar jurnaliştii au preluat povestea şi au amplificat-o. Damiano David, solistul a negat că ar fi consumat substanţe ilegale şi s-a declarat gata de un test antidrog. Acesta s-a realizat în cele din urmă şi îi aflaţi rezultatul mai jos.

Publicat

pe

Damiano David, vocalistul Manesqin
Damiano David, vocalistul Manesqin │ FOTO: Captură YouTube

Maneskin este trupa care a câştigat Eurovision 2021, cu piesa "Zitti E Buoni", aceeaşi care le-a adus şi trofeul din Sanremo Music Festival în acest an. În urma controversei cu privire la momentul când pare a priza cocaină, solistul trupei, Damiano David s-a supus voluntar unui test anti drog. Autoritatea European Broadcasting Union (EBU), organizatorul Eurovision a declarat că nu putea organiza un test anti drog din scurt imediat dupa show, dar ulterior a revenit, afirmând că David le-a furnizat rezultatul unui test şi că acesta este negativ.

Iată declaraţia oficială EBU:

În urma acuzaţiilor de consum de droguri în Camera Verde din Marea Finală Eurovision Song Contest de pe 22 mai, European Broadcasting Union (EBU), la cererea delegaţiei italiene a realizat o analiză a faptelor, inclusiv verificarea tuturor filmărilor disponibile. Un test antidrog a fost de asemenea realizat voluntar astăzi (24 mai 2021) de către solistul trupei Maneskin, care a rezultat într-un rezultat negativ.

În concluzie nu s-au consumat droguri în Green Room şi considerăm cazul închis.

Am fost alarmaţi cu privire la speculaţiile nefondate care au dus la fake news, ce au umbrit spiritul şi rezultatul evenimentului, afectând în mod nedrept trupă.

Dorim să felicităm din nou Maneskin şi să le dorim un succes uriaş. Abia aşteptam să lucrăm cu componenta noastră italiană Rai pentru a produce un Eurovision Song Contest spectaculos în Italia în 2022.

Clipul cu momentul controversat:

Vă reamintesc şi că poziţia oficială a trupei este că Thomas, chitaristul ar fi spart un pahar şi de aceea solistul Maneskin, Damiano David s-a aplecat pentru a vedea ce se întâmplă şi a ridica cioburile. EBU a confirmat că a găsit cioburi la masa respectivă.

Maneskin a câştigat Eurovision 2021 cu un scor uriaş, de 318 puncte primite de la public, care au dus la un total de 524 de puncte. Pe locul 2 a fost Franţa cu 499 de puncte. România, reprezentată de Roxen nu a trecut de prima semifinală.

Comentează

Industria muzicala

Damiano David face aluzie la o carieră solo, în afara Maneskin

Maneskin a avut un an de foc, între lansarea albumului "Rush", un turneu global şi apoi o relansare a aceluiaşi album cu extra piese. Acum fanii află o veste care i-ar putea îngrijora şi anume că solistul Damiano David se gândeşte la o carieră solo.

Publicat

pe

Videoclip Maneskin Valentine
Videoclip Maneskin Valentine │ FOTO: Maneskin

Proaspăt sosiţi din etapa japoneză a turneului global, cei de la Maneskin au acordat un interviu recent în cadrul "The Allison Hagendorf Show". Acolo solistul a fost întrebat dacă ar face vreodată muzica în afară formaţiei italiene.

Iată răspunsul lui Damiano:

"De ce nu? Cred că ar putea fi un lucru foarte sănătos şi un lucru foarte distructiv. Singurul lucru care contează este cum te înţelegi cu trupa, pentru că trupa, ea e cea care mi-a dat tot ce am. Şi dacă am vreodată şansa să fac un proiect solo, trebuie să mă gândesc că e mulţumită lucrurilor făcute cu grupul.

Aceea este fundaţia mea. De acolo vin. Acolo m-am dezvoltat ca artist. Şi mai ales, sunt cei trei oameni care m-au susţinut întotdeauna şi mi-au ţinut spatele pe scenă. Şi întotdeauna am avut acest scut al trupei mele, al muzicienilor mei. Dacă eu greşesc, ei mă vor salva. Dacă ei greşesc, eu îl salvez.

Deci, asta e o dinamică care mă sperie, gândindu-mă la ea, că dacă într-o zi o să am un proiect solo, voi fi singur. Va fi totul pe umerii mei. "

Damiano a mai explicat şi că el crede că un proiect solo l-ar putea ajuta cu creativitatea în cadrul Maneskin, dar va ajuta şi ca fanii să înţeleagă grupul mai bine. A menţionat şi că vine un moment când fiecare artist trebuie să facă propriul proiect, să îşi definească mai bine personalitatea.

Trupa a lansat în toamna lui 2023 ediţia deluxe a albumului "Rush!", care include 5 piese noi, printre care şi "Honey (Are U Coming?)" sau "Valentine". Maneskin a început deja să fie cunoscută pentru faptul că în fiecare ţară în care merge cântă coveruri după hituri locale. I-am auzit cântând piese de la Dolly Parton, Juanes, Franz Ferdinand şi mulţi alţii.

Citește în continuare

Trending