Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021

Cea de-a șasea ediție a conferinței Mastering the Music Business îl are ca invitat pe Jordan Rudess, multi-instrumentist al trupei americane de progressive metal Dream Theater. Conferința va avea loc în perioada 31 august - 2 septembrie la București.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Votat "Cel mai bun clăpar al tuturor timpurilor" de către Music Radar Magazine, Jordan Rudess este cel mai bine cunoscut ca fiind clăpar/multi-instrumentist în Dream Theater, trupa de prog rock premiată cu disc de platină și nominalizată la premiile Grammy.

Un geniu încă de mic, Jordan și-a început studiile la Școala de Muzică Juilliard la vârsta de 10 ani și creează muzică cu un melanj unic de influențe de clasică și rock. Pe lângă activitatea în Dream Theater și Liquid Tension Experiment, Jordan a lucrat cu o gamă amplă de artiști, printre care și Deep Purple, David Bowie, Steven Wilson, Jan Hammer, Enrique Iglesias, the Paul Winter Consort, Annie Haslam, LMR (proiectul lui secundar cu Tony Levin și Marco Minneman), Blackfield, Aviv Geffen, the Dixie Dregs, Rod Morgenstein, Tony Williams și alții.

Interesul lui Jordan pentru claviaturile și aplicațiile de muzică ultramoderne este o altă arie a carierei sale în care a atins succesul. Jordan deține prospera companie de dezvoltare de aplicații Wizdom Music, creatorii unor aplicații premiate cum ar fi MorphWiz, SampleWiz și Geo Synthesizer. Cea mai recentă aplicație a Wizdom Music, GeoShred, a fost creată în colaborare cu moForte, membri fondatori ai echipei Sondius de la Universitatea Stanford. De asemenea, Jordan este Artist în Rezidență la Centrul pentru Cercetare Computerizată în Muzică și Acustică de la Universitatea Stanford. Pagina de Patreon a lui Jordan oferă acces la lecțiile și stream-urile lui live.

Jordan Rudess va fi prezent la MMB 2021 prin live streaming

Ca urmare a situației epidemiologice mondiale ce determină imposibilitatea deplasării sale la București, intervenția lui Jordan Rudess la MMB va fi transmisă prin live streaming participanților prezenti în sala de conferință. Aceștia vor putea pune întrebări în direct și vor putea interacționa cu artistul.

Câteva dintre temele ce vor fi dezbătute în cadrul ediției de anul acesta a Mastering The Music Business sunt: schimbările de paradigmă în industria muzicală românească și relația ei cu autoritățile din România, cum s-au adaptat artiștii la noua realitate, schimbările la nivel mondial în publishing și vânzările de cataloage mari sau viitorul industriei muzicii live.

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor, managerilor, agentiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei - tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele cinci ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii. Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music. Mastering the Music Business este susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Diverse marți, 31 august 2021

Mastering the Music Business 2021

Loc
Hotel Caro
Comentează

Industria muzicala

Toboşarul Mike Portnoy a revenit la Dream Theater

Unul dintre cei mai apreciaţi toboşari din lume, Mike Portnoy s-a alăturat din nou trupei Dream Theater. El revine la uriaşii metalului progresiv, reunindu-se cu foştii colegi, chitaristul John Petrucci şi basistul John Myung.

Publicat

pe

Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023
Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023 │ FOTO: Dream Theater dreamtheater.net

Trio-ul compus din Petrucci, Myung şi Portnoy a format Dream Theater de altfel în 1985. Asta se întâmpla la Colegiul de Muzică Berklee şi li se alăturau şi solistul James LaBrie şi clăparul Jordan Rudess. Pe lângă reunirea cu toboşarul, Dream Theater a anunţat că intră în studio pentru a lucra la albumul cu numărul 16.

E primul cu Portnoy de la cel din 2009, "Black Clouds & Silver Linings". El a fost înlocuit de Mike Mangini în 2010, iar în perioada în care a bătut la tobe pentru grup a obţinut şi un premiu Grammy alături de colegi. Portnoy a fost la un concert Dream Theater ca spectator în iulie 2023, iar toboşarul de 56 de ani dădea semne de apropiere de foştii colegi de atunci.

Era doar al doilea concert DT la care asista, după cel din martie 2022 de la Beacon Theatre în New York. Pur şi simplu nu avusese ocazia să îşi vadă trupa din postura de spectator şi a postat în social media selfie-uri din culise cu colegii.

Colaborările nu au lipsit totuşi, Mike Portnoy bătând la tobe pe albume solo ale lui Petrucci. Jordan Rudess a colaborat cu toboşarul pe proiectul muzical Liquid Tension Experiment în 2020.

În anii în care a părăsit Dream Theater, Mike Portnoy a surprins pe toată lumea alăturându-se tinerei trupe Avenged Sevenfold. A colaborat şi cu Twisted Sister. Portnoy, care cofondase trupa cu 38 de ani în urmă a părăsit-o brusc în septembrie 2010, în vreme ce se afla în turneu cu Avenged Sevenfold.

Au existat voci din industrie care citau disensiuni în Dream Theater şi dispute între Petrucci şi Portnoy. Cu toate acestea, cu 3 ani în urmă Petrucci îşi lansa al doilea album solo, "Terminal Velocity", pe care Mike apărea la tobe şi Dave LaRue la bas.

Petrucci era de abia la al doilea album solo, după "Suspended Animation" din 2005. În interviurile din ultimul an Mike Portnoy oferise doar indicii că ar fi gata de un show aniversar de 40 de ani în 2025, ca un "hired gun" şi atât. Se pare totuşi că vrea mai mult de atât.

Citește în continuare

Trending